Νέα Νεα της Αγορας

Όμικρον: Το σημάδι στο δέρμα σας που θα μπορούσε να υποδηλώνει τη νέα μετάλλαξη

Τα συμπτώματα της παραλλαγής Όμικρον φαίνεται να είναι διαφορετικά από τις προηγούμενες λοιμώξεις. Αυτό περιλαμβάνει ένα λιγότερο γνωστό σημάδι που θα μπορούσε να βοηθήσει στον εντοπισμό του στελέχους κορονοϊού που εξαπλώνεται γρήγορα.

Με τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον να αυξάνονται πολύ γρήγορα, η δυνατότητα εντοπισμού των συμπτωμάτων θα μπορούσε να βοηθήσει στη διαχείριση της εξάπλωσης της μετάδοσης. Φαίνεται να υπάρχουν λίγα συνήθη σημάδια της νέας παραλλαγής. Ωστόσο, ένα συγκεκριμένο σημάδι στο δέρμα θα μπορούσε, επίσης, να σηματοδοτεί το στέλεχος του κορονοϊού.

Τα άτομα που βρέθηκαν θετικά στην παραλλαγή Όμικρον ανέφεραν τα συμπτώματά τους στην μελέτη ZOE COVID Study, στη Μεγάλη Βρετανία.

Η μελέτη συμπτωμάτων πραγματοποιήθηκε από γιατρούς και επιστήμονες από διάφορα πανεπιστήμια, συμπεριλαμβανομένου του Harvard, του Chan School of Public Health και του King’s College του Λονδίνου, σε συνεργασία με μια εταιρεία επιστημών υγείας που ονομάζεται ZOE.

Η εφαρμογή χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση των συμπτωμάτων του κορονοϊού και την παρακολούθηση της εξάπλωσής του.

Η εφαρμογή ZOE COVID Study αναφέρει ότι με βάση τη συχνότητά του το δερματικό εξάνθημα πρέπει να θεωρείται ως «τέταρτο βασικό σημάδι» της μόλυνσης από τον κορονοϊό.

Τα πιο κοινά δερματικά σημάδια του κορονοϊού φαίνεται να είναι δερματικά εξανθήματα και τα λεγόμενα COVID δάχτυλα χεριών και ποδιών.

Τα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών σε νοσούντες, που αναφέρονται επίσης ως chilblains, περιλαμβάνουν μερικά κόκκινα και μοβ εξογκώματα στα δάχτυλα χεριών και ποδιών, τα οποία μπορεί να προκαλούν πόνο.

Αυτά τα εξογκώματα συνήθως δεν προκαλούν φαγούρα και είναι πιο συχνά σε νεότερα άτομα με COVID-19.

sputniknews.gr

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Κωστρίκης: 1500 κρούσματα κορωνοϊού στη Λεμεσό

Taste and Hospitality

To σπαρακτικό μοιρολόι κλαρινοπαίκτη ένα μήνα μετά την καταστροφή στην Εύβοια (ΒΙΝΤΕΟ)

Taste and Hospitality

Με rapid tests στα ξενοδοχεία οι Κύπριοι

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!