Νέα Νεα της Αγορας

Φουντώνει η συζήτηση για επιστροφή του κέρφιου

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η αυστηροποίηση των μέτρων αφού μετά τα χιλιάδες κρούσματα των τελευταίων ημερών, οι νοσηλείες άρχισαν σιγά σιγά να αυξάνονται (203 την Κυριακή)  ενώ οι νοσηλείες σε εντατικές ανεβαίνουν σε επικίνδυνα νούμερα. Ήδη γίνονται διεργασίες για να αυξηθούν οι κλίνες των εντατικών.

Θυμίζουμε ότι είναι προγραμματισμένη αύριο Τρίτη σύσκεψη του Υπουργού Υγείας με τους Ειδικούς ενώ την Τετάρτη τα νέα μέτρα αναμένεται να σφραγιστούν στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Στο τραπέζι της συζήτησης φαίνεται ότι θα τεθεί θέμα και επιστροφής της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας. Ερωτηθείς ο Υπουργός Υγείας την Κυριακή απάντησε ότι θέλει πρώτα να ακούσει τους Ειδικούς και μετά να τοποθετηθεί το συγκεκριμένο θέμα.

Πληροφορίες για άλλα μέτρα

Όπως έγραψε ξανά η offsite, ένα από τα μέτρα που ήδη συζητήθηκαν είναι το κλείσιμο των χώρων εστίασης και των κέντρων διασκέδασης στις 12 τα μεσάνυχτα. Λόγω της Πρωτοχρονιάς το μέτρο ‘’πάγωσε’’ και θα συζητηθεί εκ νέου την Τρίτη και φαίνεται ότι συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να εφαρμοστεί.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να δούμε να κλείνουν και τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης για λίγες μέρες αφού στους συγκεκριμένους χώρους εντοπίστηκαν μαζεμένα κρούσματα τις προηγούμενες μέρες και θεωρούνται υψηλού κινδύνου. Ήδη πάντως αρκετά κέντρα έκλεισαν από μόνα τους μετά και τα νέα μέτρα των τελευταίων ημερών αλλά και λόγω έλλειψης προσωπικού λόγω καραντίνας.

Αναμένεται να απασχολήσει ξανά ο αριθμός ατόμων σε χώρους εστίασης, γάμους κτλ ενώ επί τάπητος θα τεθεί ξανά ο αριθμός ατόμων σε συναθροίσεις σε σπίτια που σήμερα είναι στα 20.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι αναμένεται να συζητηθούν και μέτρα στις εκκλησίες και κυρίως για την γιορτή των Θεοφανείων την ερχόμενη Πέμπτη 6/1. 

΄Όπως γράψαμε και το πρωί η δυσκολότερη εξίσωση είναι τα σχολεία. Οι φωνές για να παραμείνουν κλειστά για ακόμα λίγες μέρες αυξάνονται και όλα είναι πιθανά. Ο Υπουργός Υγείας απάντησε ότι θα περιμένει τις εισηγήσεις των ειδικών για το θέμα των σχολείων.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Δεν θέλουν πεζόδρομο την οδό Ανεξαρτησίας

Taste and Hospitality

Πρόστιμα και σε θαμώνες – Επί ποδός η Αστυνομία θα επιθεωρεί όλο το Σ/Κ

Taste and Hospitality

Γιάννης Αντετοκούμπο: Το πολυτελές αρχοντικό όπου μένει με την οικογένειά του

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!