Νέα Νεα της Αγορας

Kέντρα διασκέδασης: «Σε σχέση με άλλες χώρες, η Κύπρος έχει τα πιο ανώδυνα μέτρα…»

Για τα πλάνα του Υπουργείου Υγείας σε σχέση με τα μέτρα αλλά και την κατάσταση στα νοσηλευτήρια, τοποθετήθηκε σε παρέμβαση του στο ραδιόφωνο του Active ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας, τονίζοντας πως θέλει πρώτα ο ίδιος να τους ακούσει και μετά θα ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο υπουργός, «οι ειδικοί θα μας καθοδηγήσουν για το τι αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν» αναφερόμενος στα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής με τα οποία θα έχει αύριο συνάντηση. Παράλληλα τόνισε πως τα όσα εισηγήθηκαν από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο λειτούργησαν και έτσι θα γίνει και τώρα έτσι ώστε να παρθούν οι αποφάσεις από το Υπουργικό Συμβούλιο την Τετάρτη.

Παράλληλα τόνισε πως τις επόμενες μέρες θα επικρατήσει ανάμεσα στα κρούσματα η μετάλλαξη Όμικρον, σημειώνοντας πως μέσα στα πλάνα του Υπουργείου Υγείας ήταν η διάθεση ακόμα 12 Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, κάτι το οποίο υλοποιήθηκε σήμερα. Τόνισε επίσης πως υπάρχουν πλάνα για να δοθούν κι άλλες κλίνες εντατικών εάν χρειαστεί.

Σε ότι αφορά το μέτρο της επιβολής του Lockdown, o κ. Χατζηπαντέλας τόνισε πως δεν είναι καν στις εισηγήσεις των ειδικών γιατί οι ίδιοι θεωρούν πως δεν θα βοηθήσει.

Στο θέμα των self test και αν θα συνεχίσει αυτό το μέτρο, ο Υπουργός σημείωσε πως ήταν εισήγηση του καθηγητή Χρήστου Πέτρου και πρόθεση είναι να γίνει συζήτηση με τους ίδιους τους ειδικούς και στη συνέχεια να παρθεί απόφαση για το συγκεκριμένο μέτρο. 

Για τα κέντρα διασκέδασης και τις φωνές των ιδιοκτητών σε σχέση με τα μέτρα, είπε πως είναι ένα θέμα που πρέπει να απαντήσει ο ΥΠΟΙΚ, σημειώνοντας πως σε σχέση με άλλες χώρες, η Κύπρος έχει τα πιο ανώδυνα μέτρα για τους συγκεκριμένους χώρους. Στόχος, όπως σημείωσε, είναι να σταματήσει η εξάπλωση του ιού στους χώρους εστίασης.

Σε ό,τι αφορά τις κλίνες εντατικής, ο Υπουργός σημείωσε πως δόθηκα σήμερα έξι στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και θα δοθούν άλλες έξι. Παράλληλα επισήμανε πως υπάρχει πλάνο να δοθούν άλλες 14 κλίνες εντατικής και θα υλοποιηθεί εάν υπάρξει ανάγκη.

Καταλήγοντας ο Υπουργός έστειλε το μήνυμα πως, την δεδομένη στιγμή και οι εμβολιασμένοι μπορούν να νοσήσουν με κορωνοϊό, ωστόσο δεν θα καταλήξουν στις εντατικές, τονίζοντας παράλληλα πως είναι σημαντικό να λάβουν τρίτη δόση άτομα άνω των 60 χρόνων, για να μην πιεστεί περισσότερο το σύστημα.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Γιάννης Καρούσος: 600.000 τουρίστες φθάνουν στην Κύπρο, Αύγουστο (Δηλώσεις)

Πολίτες δύο κατηγοριών από σήμερα – Πικρό…καφέ θα πίνουν οι ανεμβολίαστοι

Taste and Hospitality

Αναστέλλει προσωρινά τις λειτουργίες της η KAPNOS AIRPORT SHUTTLE

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!