Διοίκηση Τάσεις

Αυξήσεις – φωτιά στα ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων το καλοκαίρι στη Μεσόγειο

Σημαντική αύξηση τιμών στα ξενοδοχεία των μεσογειακών χωρών καταγράφει αυτό το καλοκαίρι, έναντι του 2019, η ισπανική εταιρεία Mabrian Technologies, που ειδικεύεται στην έρευνα αγοράς τουρισμού. 

Σύμφωνα, μάλιστα, με τα στοιχεία της έρευνας, που δημοσιεύει η ιστοσελίδα των Ρώσων τουρ οπερέιτορ, η Ελλάδα είναι η πρωταθλήτρια στις αυξήσεις των τιμών στα ξενοδοχεία resort 3, 4 και 5 αστέρων μεταξύ των 5 κορυφαίων μεσογειακών προορισμών (Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία).

Ειδικότερα, το κόστος διαμονής σε ξενοδοχεία 4 * στη χώρα μας την σεζόν 2021 αυξήθηκε, έναντι της σεζόν του 2019, κατά 31%, σε 163 ευρώ και σε ξενοδοχεία 5 *  κατά 47%, στα 292 ευρώ την ημέρα. 

Η Ιταλία και η Ισπανία συμπληρώνουν το top3 στην αύξηση των ξενοδοχειακών τιμών. Για δωμάτιο σε ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Ιταλία το κόστος ήταν 146 ευρώ (+ 20% σε σύγκριση με το 2019) και στην Ισπανία 128 ευρώ (+ 16%). Η διαμονή μιας ημέρας σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων στην Ιταλία κόστισε 373 ευρώ (+ 30%) και στην Ισπανία – 271 ευρώ (+ 24%).

Τα ξενοδοχεία στην Τουρκία έδωσαν τις χαμηλότερες αυξήσεις αυτό το καλοκαίρι έναντι της σεζόν του 2019. Οι τιμές σε δωμάτι0 ξενοδοχείου 4 αστέρων αυξήθηκαν μόλις κατά 6% στα 76 ευρώ και σε ένα ξενοδοχείο 5*  κατά 14% στα 139 ευρώ.

Στην Πορτογαλία αντίστοιχα η τιμή δωματίου αυξήθηκε κατά 17% στα 4άστερα ξενοδοχεία (στα 118 ευρώ) και στα 5άστερα κατά 23% (στα 230 ευρώ ανά διανυκτέρευση).

Στα ξενοδοχεία 3 αστέρων, το πιο ακριβό κατάλυμα που κατέγραψε η έρευνα της Mabrian Technologies ήταν στην Ιταλία (102 ευρώ) και την Ισπανία (97 ευρώ). Φθηνότερα ήταν στην Τουρκία (56 ευρώ).

Γενικά στα ξενοδοχεία 3 αστέρων καταγράφηκε αύξηση 23% στην Ιταλία και Ισπανία και μείωση 6% στην Τουρκία, έναντι του 2019.

Στην Ελλάδα, τα ξενοδοχεία 3 αστέρων έδωσαν αυξήσεις μόλις 3% (στα 96 ευρώ την ημέρα), ενώ στην Πορτογαλία η αύξηση σε αυτήν την κατηγορία ήταν 12% (στα 82 ευρώ).

Γιατί αυξήθηκαν οι τιμές

Όπως εξηγούν οι ερευνητές της Mabrian Technologies, οι ταξιδιώτες με υψηλότερη αγοραστική δύναμη επηρεάστηκαν λιγότερο από την οικονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία, οπότε δεν άλλαξαν τις συνήθειές τους και δεν εγκατέλειψαν τα ταξίδια λόγω των αυξανόμενων τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων και διαμονής.

Σχεδόν σε όλες τις παραπάνω χώρες, όπως τονίζεται, τα ξενοδοχεία στην κατηγορία 5 * δούλεψαν με τη μέγιστη χωρητικότητα και αύξησαν τις τιμές ποντάροντας στην υψηλή ζήτηση.

Όσον αφορά άλλους παράγοντες που επηρέασαν την τιμολόγηση των ξενοδοχείων, μεταξύ αυτών ήταν το υψηλό κόστος για την εφαρμογή μέτρων σε σχέση με τον COVID-19, καθώς και η επιθυμία των ξενοδόχων να καλύψουν ζημιές, που προκάλεσε η πανδημία, αυτό το καλοκαίρι,

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Τιµολογιακή πολιτική μενού επισιτιστικής επιχείρησεις

Taste and Hospitality

Bartender Κυριάκος Χρίστου: «Goodnight Souzana μου»…

Δύο Κυπριακές πόλεις στο παγκόσμιο Τop 10 για αγορά εξοχικής κατοικίας!

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!