Γεύσεις Κυρίως Πιάτα

Η χειμωνιάτικη σούπα γεμάτη πρωτεΐνες, σίδηρο και ασβέστιο

Ξινός ή γλυκός, χοντρός ή ψιλός, διαιτητικός ή παχυντικός, νηστίσιμος ή φτιαγμένος από πολλά διαφορετικά υλικά, ο τραχανάς είναι μία από τις πιο νόστιμες και θρεπτικές επιλογές για τις κρύες ημέρες του χειμώνα. Τι προσφέρει κάθε πιάτο.

Ο χειμώνας έχει κάνει την εμφάνισή του για τα καλά και μαζί με αυτόν οι λοιμώξεις και τα κρυολογήματα, που πέρα από την πανδημία, τον συντροφεύουν εξασθενώντας τον οργανισμό. Φροντίζοντας την υγεία μας προσέχουμε παράλληλα και τη διατροφή μας, προσθέτοντας ορισμένες υπερτροφές που όλοι διαθέτουμε στα ντουλάπια της κουζίνας.

Τραχανάς - TRAVEL

Σύμφωνα με νέα στοιχεία, ο θησαυρός της ελληνικής κουζίνας αν αξιοποιηθεί σωστά και συντροφεύσει τα πιάτα μας μπορεί να μας αποφέρει διατροφικά οφέλη που χρειαζόμαστε και σίγουρα μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά για έναν υγιέστερο οργανισμό. Ο λόγος αυτή τη φορά για τον τραχανά.

Ο τραχανάς, το μικροσκοπικό αυτό προϊόν σαν βότσαλο, ανήκει στην κατηγορία των ζυμαρικών και είναι από τα πιο παραδοσιακά ελληνικά φαγητά.  Φτιάχνεται είτε με σιμιγδάλι είτε με αλεύρι σίτου, ή με πλιγούρι ή με σπασμένο σιτάρι. Το γάλα ή το γιαούρτι προστίθενται στο αλεύρι για να σχηματίσουν μία πιο γλυκιά ή πιο ξινή εκδοχή του.  Μαγειρεύεται ως σούπα ενώ ταυτόχρονα συνδυάζεται με κάθε λογής υλικό, δημιουργώντας ένα νόστιμο, θρεπτικό, υγιεινό και διαιτητικό πιάτο.

Τα οφέλη του

Ο τραχανάς είναι ένα αρκετά θρεπτικό προϊόν, χαμηλών θερμίδων και λιπαρών. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, μεταξύ άλλων. Είναι αρκετά θρεπτικό για τα παιδιά ιδίως επειδή η παρουσία του γάλακτος στην παρασκευή του αυξάνει σημαντικά την ποσότητα του ασβεστίου. Έτσι είναι ιδανικός για τη διατροφή μας αφού

  • Έχει θρεπτική αξία εφάμιλλη της ζωικής πρωτεϊνης, αφού παρασκευάζεται από γάλα ή γιαούρτι (υποπροϊόντα του κρέατος)
  • Είναι πλούσιο σε ασβέστιο και καλή πηγή σιδήρου
  • Περιέχει διαιτητικές ίνες που βοηθούν στην υγεία του εντέρου και του πεπτικού συστήματος
  • Δεν περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά ή υψηλά επίπεδα χοληστερόλης
  • Περιέχει φώσφορο που προστατεύει από την οστεοπόρωση
  • Περιέχει φυλλικό οξύ που βοηθά στην ανάπτυξη των κυττάρων, στην παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και στη σύνθεση του DNA.

Αν ψάχνετε λοιπόν ένα εύκολο, γρήγορο, τονωτικό, θρεπτικό και τονωτικό φαγητό, τότε ο τραχανάς, το απόλυτο comfort food,  είναι η λύση.

ygeiamou.gr

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Τρία υπέροχα πούρα που συνδυάζονται τέλεια με ιρλανδικό ουίσκι

Taste and Hospitality

Η φιλοσοφία, οι καλύτεροι συνδυασμοί και το μοίρασμα του ελληνικού μεζέ

Taste and Hospitality

Βραβευμένος σεφ δίνει συνταγή για light μους σοκολάτας 4 υλικών

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!