Γεύσεις Συμβουλές από τους Ειδικούς

Όταν μαγειρεύουμε κρέας συνήθως το τρυπάμε με το πιρούνι…Λάθος!

Ένα λάθος που κάνουμε πολλοί. Όταν μαγειρεύουμε κρέας στην κατσαρόλα συνήθως το τρυπάμε με το πιρούνι για να δούμε αν έχει ψηθεί. Λάθος! Γιατί; Παράλληλα, δείτε εδώ τα απόλυτα μυστικά μαγειρικής για μαλακό και ζουμερό κρέας.

Ο σωστός τρόπος, για να μη χάσει το κρέας τα πολύτιμα υγρά του, είναι να το πιέσετε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Αν βρείτε αντίσταση και δείτε σταγόνες στην επιφάνεια του κρέατος, τότε έχει ψηθεί.

Ποτέ μην βάζετε το ψημένο κρέας σε ένα πιάτο που είχατε ωμό κρέας

Εάν χρησιμοποιείτε ένα πιάτο για να κρατάτε το κρέας όταν είναι ωμό και το επιστρέφετε στο ίδιο πιάτο μόλις ψηθεί, μπορεί να θέσετε σε κίνδυνο την υγεία σας. Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) προειδοποιούν ότι αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο, επειδή “τα μικρόβια από το ωμό κρέας μπορούν να εξαπλωθούν στο μαγειρεμένο κρέας”. Είναι ένα κοινό λάθος και πιθανότατα το έχετε κάνει τουλάχιστον μία φορά από αφηρημάδα.

Πρέπει να φροντίσετε εκ των προτέρων να έχετε ξεχωριστά πιάτα για το ωμό και για το ψημένο κρέας. Ο ίδιος κανόνας ισχύει ακόμα πιο αυστηρά για το κοτόπουλο και τα θαλασσινά.

λάθος κρέας ψημένο

Το πλύσιμο του πιάτου που είχε ωμό κρέας δεν είναι αρκετό για να σκοτώσει τα βακτήρια

Ακόμα και όταν τελειώσετε το μαγείρεμα, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με το πώς χειρίζεστε τα πιάτα που είχαν ωμό κρέας. Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών (USDA), το πλύσιμο αυτών των πιάτων μπορεί να μην είναι αρκετό για την απολύμανσή τους από επιβλαβή βακτήρια.

«Ο καθαρισμός είναι το πρώτο βήμα για να απαλλαγούμε από τα βακτήρια από αυτές τις επιφάνειες», εξηγεί το USDA, για οποιαδήποτε επιφάνεια, πιάτο ή σκεύος που έχει έρθει σε επαφή με ωμό κρέας. Τα βακτήρια που προκαλούν τροφιμογενή νοσήματα μπορούν να παραμείνουν στις επιφάνειες για πολύ καιρό. Το καμπυλοβακτήριο (Campylobacter) μπορεί να επιβιώσει σε επιφάνειες έως και τέσσερις ώρες. Η σαλμονέλα μπορεί να επιβιώσει έως και 32 ώρες (και τα δύο μπορούν να βρεθούν σε ωμά πουλερικά). Το πλύσιμο ενός πιάτου με ζεστό σαπουνόνερο μπορεί να αφαιρέσει κάποια υπολείμματα και μικρόβια, αλλά δεν είναι αρκετό για να σκοτώσει αποτελεσματικά όλα τα βακτήρια που θα μπορούσαν να σας αρρωστήσουν.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

H Iωάννα Μόσχου μας βάζει σε «πειρασμό» μ’ αυτό το τιραμισού

Γιατί έχει φως το ψυγείο αλλά όχι η κατάψυξη;

Taste and Hospitality

Μουσακάς με τζίτι

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!