Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

Η ανακατασκευή του Hilton της Αθήνας… Ξενοδοχείο προσωπικοτήτων, στέκι κοσμικών (ΦΩΤΟΣ)

Το κτιριακό συγκρότημα που σήμερα φιλοξενεί το ξενοδοχείο Hilton Athens ανακατασκευάζεται πλήρως για να δημιουργηθεί ένας πολυδιάστατος προορισμός με νέες χρήσεις, από την Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε. Πρόκειται για μια στρατηγική επένδυση, που φιλοδοξεί να συμβάλει στην ανάδειξη της Αθήνας ως κορυφαίας επιλογής στην Ευρώπη, για επίσκεψη και για μόνιμη διαμονή.

Ριζική ανακατασκευή του Hilton Athens - Στα 130 εκατ. ευρώ η επένδυση

Η ανάπτυξη του προορισμού προϋποθέτει τη ριζική ανακατασκευή του υφιστάμενου κτηρίου προκειμένου να φιλοξενήσει τις νέες χρήσεις, αλλά και να εφαρμοστούν βέλτιστες βιώσιμες πρακτικές σύμφωνα με τη διεθνή πιστοποίηση LEED Gold. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής αναμένεται να εργασθούν μέχρι και 800 άτομα, ενώ κατά τη λειτουργία θα απασχοληθούν πάνω από  600 εργαζόμενοι.

Η ανακατασκευή του κτιριακού συγκροτήματος περιλαμβάνει:

  • Τη δημιουργία του νέου πολυτελούς ξενοδοχείου Conrad που θα διαθέτει 280 δωμάτια και σουίτες
  • Τη δημιουργία 50 πολυτελών κατοικιών (μεγάλα διαμερίσματα), οι οποίες θα λειτουργήσουν υπό τα brands Conrad Residences και Waldorf Astoria Residences της Hilton
  • Τη συνολική ανάπλαση του τελευταίου ορόφου όπου θα φιλοξενηθούν εμπειρίες γαστρονομίας και ψυχαγωγίας
  • Επέκταση δίπλα στο χώρο της πισίνας, η οποία είχε συμπεριληφθεί και στον αρχικό σχεδιασμό της δεκαετίας του 1960
  • Τη δημιουργία θεματικών εμπορικών χώρων, εγκαταστάσεων ψυχαγωγίας και ευεξίας, καθώς και σύγχρονης λέσχης μελών σε χώρους 5.500 τ.μ.
Ξεκινά η επένδυση για την ανακαίνιση του Hilton

Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης κλίμακας, το οποίο θα διατηρήσει αναλλοίωτη και θα αναδείξει περαιτέρω, την αρχιτεκτονική κληρονομιά του κτηρίου και τις διαχρονικές προσόψεις που είχε φιλοτεχνήσει ο Γιάννης Μόραλης. Οι εργασίες ξεκίνησαν στο τέλος του 2020 σε τμήματα του ξενοδοχείου τα οποία σταμάτησαν τη λειτουργία τους και το σύνολο της ανακατασκευής αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2024.

Λόγω της έκτασης και της φύσης των εργασιών καθώς και της ανάγκης διατήρησης της ασφάλειας εργαζομένων και επισκεπτών, δεν είναι εφικτό να συνεχιστεί η παράλληλη λειτουργία του ξενοδοχείου, η οποία και θα παύσει στις 31 Ιανουαρίου του 2022.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία, λαμβάνοντας υπόψη πολλαπλά κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, προσφέρει ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στους εργαζόμενους του ξενοδοχείου, το οποίο θα ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιανουαρίου του 2022.

Παράλληλα, όσοι εργαζόμενοι επιθυμούν, θα έχουν την ευκαιρία να απασχοληθούν κατόπιν αξιολόγησης, σε άλλες τουριστικές δραστηριότητες του Ομίλου, όπως στη νέα ξενοδοχειακή μονάδα της Costa Navarino, καθώς και στο ξενοδοχείο και τις λοιπές επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν εντός του νέου προορισμού της Αθήνας στο τέλος του 2024.  

To εμβληματικό ξενοδοχείο έχει μια ιστορία σπουδαία και βαριά.

Στις 20 Απριλίου 1963, γίνονταν τα επίσημα εγκαίνια ενός ξενοδοχείου που έμελλε να αποτελέσει ορόσημο για την κοινωνική και πολιτιστική ιστορία της Αθήνας.
Ανοιξε τις πόρτες του στο κοινό σηματοδοτώντας μια νέα εποχή ευημερίας και ανάπτυξης για τον ελληνικό τουρισμό. Με τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις που συγκέντρωσαν εκλεκτούς
καλεσμένους απ’ όλον τον κόσμο τα επίσημα εγκαίνια αποτέλεσαν ένα πρωτοφανές γεγονός για τα κοσμικά χρονικά της πόλης. Στην τελετή των εγκαινίων παρέστη και ο ιδρυτής
της γνωστής ξενοδοχειακής αλυσίδας, Conrad Hilton, ο οποίος είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Συμφωνώ με όσους πιστεύουν ότι το ξενοδοχείο Hilton Αθηνών είναι το ωραιότερο Hilton του κόσμου».

Όλα αυτά τα χρόνια, το κατώφλι του Hilton Αθηνών έχουν διαβεί πλήθος μεγάλων προσωπικοτήτων: αρχηγοί κρατών, διάσημοι καλλιτέχνες, επιστήμονες διεθνούς κύρους. Από τον Αριστοτέλη Ωνάση και τον Frank Sinatra ως τον Ingmar Bergman και τον Anthony Quinn, το Hilton Αθηνών ήταν πάντα σημείο αναφοράς για το διεθνές jet set.

Conrad Hilton στα εγκαίνια
Εγκαίνια του ξενοδοχείου. Από αριστερά: Conrad Hilton, ιδρυτής και πρόεδρος της αλυσίδας, Αναστάσης Παπαληγούρας, Υπουργός Συντονισμού, Καθηγητής Στρατής Ανδρεάδης
Frank Sinatra
Ο Frank Sinatra με τον γιο του τότε Γενικού Διευθυντή του ξενοδοχείου Jean Pierre Piquet στο Hilton , Ιούλιος 1971

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Η Beam Suntory κυκλοφορεί τον Jim Beam Peach

Taste and Hospitality

SOS εκπέμπει ο Δήμαρχος Δερύνειας προς τον Υφυπουργό Τουρισμού

Taste and Hospitality

Ποιοι οι νέοι παίκτες στον τουρισμό

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!