Νέα Νεα της Αγορας

ΚΥΠΡΟΣ: «Απολύσεις εν λειτουργία» σε εργαζόμενους της εστίασης

Υποστηρικτικά σχέδια για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις στο χώρο της εστίασης, ζητά ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής(ΠΑΣΙΚΑ). Παράλληλα, τονίζει τους κινδύνους για τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις από τα περιοριστικά μέτρα.

Συγκεκριμένα, ο ΠΑΣΙΚΑ, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι τα περιοριστικά μέτρα που πάρθηκαν κατά την εορταστική περίοδο αποτέλεσαν το τελειωτικό κτύπημα για τους ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής.

Καλεί για ακόμη μία φορά τα αρμόδια υπουργεία «υπουργεία όπως προχωρήσουν χωρίς άλλη καθυστέρηση στην εξαγγελία της στοχευμένης οικονομικής στήριξης, διαφορετικά οι επιχειρηματίες δεν θα έχουν δυστυχώς άλλη επιλογή από το να προχωρήσουν σε στάση πληρωμών και δυστυχώς και με απολύσεις».

«Δυστυχώς για άλλη μία φορά η βιομηχανία των κέντρων αναψυχής πληρώνει βαρύτατο τίμημα από σωρεία περιοριστικών μέτρων στη λειτουργία των επιχειρήσεων μέσα και από το διαχωρισμό των πολιτών ανάμεσα σε εμβολιασμένους και μη, κάτι για το οποίο είχαμε εκφράσει τη κάθετη μας διαφωνία εξ αρχής και ασφαλώς για όλες τις επιπτώσεις .

Το τελειωτικό κτύπημα ήρθε με τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα της εορταστικής περιόδου στα πολλά άλλα ήδη περιοριστικά μέτρα που είχαν επιβληθεί προηγουμένως.

Η κυβέρνηση επέβαλε τέτοια μέτρα στην πιο αποδοτική περίοδο του χρόνου με αποτέλεσμα να οδηγηθούν αρκετές επιχειρήσεις στα όρια της καταστροφής.

Καλούμε εδώ και μέρες, τόσο το Υπουργείο Εργασίας, αλλά και των Οικονομικών, όπως εξετάσουν και συνομολογήσουν στοχευμένα υποστηρικτικά σχέδια, που να αφορούν τόσο τους εργαζόμενους, αλλά και τις επιχειρήσεις.

Η δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι επιχειρήσεις που αποδεδειγμένα έχουν πληγεί απο τα μέτρα που έχουν επιβληθεί βρίσκονται στην πλεόν δυσάρεστη θέση απο την έναρξη της πανδημικής κρίσης, να αδυνατούν να καταβαλουν τις υποχρεώσεις προς το κράτος, όπως Κοινωνικές Ασφαλίσεις, φόρων, δημοτικών τελών, λογαριασμούς ενέργειας, π.χ. ΑΗΚ, υποχρεώσεις έναντι των τραπεζών, προμηθευτών, ενοικίων κ.α. 

Σε πολύ δύσκολη θέση επίσης βρίσκονται οι επιχειρηματίες έναντι των εργαζομένων τους. Προσπαθούν με νύχια και με δόντια να τους κρατήσουν στην εργασία τους, στερώντας οι ίδιοι τις οικογένειες τους, ώστε να μην τους στείλουν στο ανεργιακό, αλλά δυστυχώς η κατάσταση είναι πολύ ασχημη και δεν μπορεί να συνεχιστεί και αυτό για ακόμα περισσότερο.

Καλούμε για πολλοστή φορά τα αρμόδια υπουργεία όπως προχωρήσουν χωρίς άλλη καθυστέρηση στην εξαγγελία της στοχευμένης οικονομικής στήριξης, διαφορετικά οι επιχειρηματίες δεν θα έχουν δυστυχώς άλλη επιλογή από το να προχωρήσουν σε στάση πληρωμών και δυστυχώς και με απολύσεις, καθιστώντας το κράτος τον άμεσο υπευθυνο για την όλη τραγική κατάσταση που θα ακολουθήσει.

Η συνεχής επίκληση της τάχα αύξησης στην εστίαση κατά το 2021 σε σύγκριση με το 2019, ώστε να αποφευχθεί η οικονομική στήριξη σε όσους έχουν πληγεί απο τα πρόσθετα μέτρα, αφήνει ανεπανόρθωτα εκτεθιμένη την κυβέρνηση, αλλά και απόλυτα εκτεθιμένες τις επιχειρήσεις μπροστά απο το φασμά της τελειωτικής καταστροφής».

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Η… «τρέλα» του eBay. Ένα μπισκότο για $100.000

Taste and Hospitality

Τα επιχορηγούμενα ποσά για κατοικία στο κέντρο της Λευκωσίας

Taste and Hospitality

HΠΑ: Οι πιο επικίνδυνοι και ασφαλέστεροι προορισμοί στο κυβερνοέγκλημα

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!