Παρουσίαση Φιλοξενία

Λεμεσός: Έφτιαξε χωριό – μινιατούρα για να του θυμίζει την Λεύκα (ΦΩΤΟΣ)

Ένα ολόκληρο χωριό με μικρά σπιτάκια, ακόμη και μια εκκλησία και με πολύ μεράκι έβαλε κάποιος για να τα δημιουργήσει στην πλαγιά του βουνού, στο Πέρα Πεδί. Ο φακός του φωτογράφου Ρόμου Κοτσώνη και της ομάδας Cyprus From Above, επισκέφθηκε το χωριό-μινιατούρα και μας χαρίζει υπέροχες φωτογραφίες.

Εντούτοις, μια συγκινητική ιστορία κρύβεται μέσα απο την δημιουργία του:

Το χωριό έφτιαξε ένας ηλικιωμένος ο οποίος δεν βρίσκεται πλέον εν ζωή. Απεβίωσε  το 2018 και  διέμενε στο σπίτι που βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο. Ο ίδιος καταγόταν από την κατεχόμενη Λεύκα. Ο πόθος του για επιστροφή και η αγάπη που έτρεφε για το χωριό του, τον παρακίνησε να δημιουργήσει μια μικρογραφία του χωριού του μπροστά από το σπίτι του. Τα σπιτάκια ακόμα και η εκκλησία είναι φτιαγμένα όπως τα θυμόταν ο ίδιος από το κατεχόμενο χωριό του.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι η ύπαρξή του, αποτελεί μυστήριο ακόμα και για τους ανθρώπους της περιοχής.Θα το βρείτε στη διαδρομή από το Πέρα Πεδί προς τον Αμίαντο (φεύγοντας από την κοινότητα και κατηφορίζοντας προς Μονιάτη, λίγο έξω από την κοινότητα του Πέρα Πεδιού), στην επαρχία Λεμεσού.

test
Όλγα Ιωάννου
test
Όλγα Ιωάννου

Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι κατά τη διάρκεια της τουρκικής στρατιωτικής εισβολής του καλοκαιριού του 1974, η Λεύκα κατελήφθη από τις ελληνοκυπριακές δυνάμεις τον Ιούλιο, αλλά κρατήθηκε μόνο για λίγες μέρες. Όλη η περιοχή κατελήφθη από τους Τούρκους κατά τη δεύτερη προέλασή τους, τον Αύγουστο του 1974.

Αν και η περιοχή δεν είναι περιφραγμένη αξίζει για την μνήμη του ανθρώπου που έφτιαξε το χωριό – μινιατούρα να του δωθεί η αξία που πραγματικά έχει…γιατί είναι αρκετή με ψυχή, πόνο και ελπίδα…

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Παγκόσμια αναγνώριση και πρωτιά της Κύπρου με το βιβλίο: «ΔΙΑΤΡΟΣΕΦ»

Δώρα Πεμπετζίαν: Μια γαστρονομική διαδρομή Λευκωσία…Γερεβάν

Οι παστέλ αποχρώσεις είναι το next big thing στη διακόσμηση κουζίνας για το 2022

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!