Πρόσωπα Φιλοξενία

Χριστάκης Πίσσης: O κυκλικός σχεδιασμός των χώρων εστίασης

Στη νέα τάση της κυκλικότητας σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό χώρων εστίασης αναφέρθηκε ενώπιον του 3ου Food and Beverage, HORECA Business Conference ο Χριστάκης Πίσσης, Ιδιοκτήτης / Διευθύνων Σύμβουλος της Pissis Ltd, επισημαίνοντας πως η κυκλικότητα ήταν κάτι το οποίο προϋπήρχε πριν από την δημιουργία του σχετικού όρου και την είχε δημιουργήσει η ανάγκη και η δυσκολία εξεύρεσης νέων πρώτων, καθώς και η συνεχιζόμενη ανάγκη για μείωση του κόστους.

Συγκεκριμένα, η κυκλικότητα αφορά στην χρήση υλικών που θα επιτρέπουν την μακροχρόνια χρήση και να επαναχρησιμοποίησή τους, καθώς και στην εφαρμογή τεχνικών που θα επιτρέπουν τη μείωση των αναγκών ενέργειας.

Ο κ. Πίσσης τόνισε πως η νέα προσέγγιση θα επιφέρει πολλαπλό όφελος στους πελάτες, ενώ όσον αφορά τους προμηθευτές, θα δώσει νέα ώθηση στην εύρεση νέων υλικών και την ανάπτυξη περαιτέρω τεχνογνωσίας στη συντήρηση των κατασκευών και επαναχρησιμοποίηση των υλικών, με απώτερο πάντα σκοπό την ικανοποίηση των απαιτήσεων και αναγκών των πελατών, χωρίς καθόλου εκπτώσεις στην ποιότητα κατασκευών και στην τελική εικόνα τους.

Αναπόφευκτα, πρόσθεσε, η χρήση της κυκλικότητας στις επιχειρήσεις δίνει πολλά περιβαλλοντικά οφέλη παρατείνοντας τη χρήση των φυσικών πόρων και μειώνοντας την παραγωγή αποβλήτων, κάτι το οποίο επιτυγχάνεται μέσω του σχεδιασμού και της επιλογής των κατάλληλων υλικών. Η κυκλικότητα, σημείωσε, θα μπορούσε να αποτελέσει έμπνευση στις επιχειρήσεις να αυξήσουν την αποδοτικότητα των πόρων τους και την ανάπτυξη τεχνικών συντήρησης των κατασκευών.

Ο κ. Πίσσης τόνισε πως οι αρχές της κυκλικότητας προσφέρουν ευκαιρίες ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος στις επιχειρήσεις, όπως για παράδειγμα η εξειδίκευση, η ανάπτυξη τεχνογνωσίας, ενώ την ίδια ώρα θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τη διαφορά κόστους μεταξύ χρησιμοποιημένων και παρθένων υλικών.

Σε ό,τι αφορά τη χρήση της κυκλικότητας στους χώρους εστίασης ο κ. Πίσσης ανέφερε πως επιβάλλεται η υιοθέτησης της κυκλικότητας διότι υπάρχει συχνή ανάγκη για ανανέωση, αναβάθμιση και ανακαίνιση χώρων και υποδομών. Επίσης, παρατηρείται παγκόσμια τάση από αλυσίδες εστιατορίων για χρήση νέων, περιβαλλοντικά φιλικών υλικών.

Η κυκλικότητα στους χώρους εστίασης, τόνισε ο κ. Πίσσης, θα παρέχει αναβάθμιση σε ελάχιστο χρόνο, με μειωμένο κόστος και παρέχεται η ευχέρεια για συχνότερες αναβαθμίσεις.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Πώς σώθηκε ο οικισμός με τους 732 πύργους – Tα εκτρώματα της Τουρκίας…

Taste and Hospitality

Χλώρακα: Το νησί του «Φουρφουρή»

Θεόδωρος Σπυρόπουλος: Ένας Whisky expert αποκαλύπτει

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!