Εφοδιαστική Αλυσίδα Τεχνολογία & Ασφάλεια

Το 5G «προσγειώνει» τις πτήσεις – Παρεμβολές με τα συστήματα των αεροσκαφών

Η νέα τεχνολογία 5G στα κινητά μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την αναστολή αριθμού πτήσεων λόγω παρεμβολών, προειδοποιούν οι διευθυντές αεροπορικών εταιριών στις ΗΠΑ, κάνοντας λόγο για επικείμενη καταστροφική κρίση στην αεροπορία μέσα σε λιγότερες από 36 ώρες λόγω της εφαρμογής των νέων υπηρεσιών 5G των εταιριών At&T και Verizon.

Σε επιστολή τους προς τον υπουργό Μεταφορών των ΗΠΑ, Pete Buttigieg και άλλους κυβερνητικούς εκπροσώπους, οι διευθυντές των αεροπορικών εταιριών American Airlines, Delta Air Lines, United Airlines, Southwest Airlines και έξι άλλων, ζητούν την εφαρμογή του 5G οπουδήποτε στη χώρα με εξαίρεση μια ζώνη 2 μιλίων από τους αεροδιαδρόμους όπως ορίζει η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας, FAA.

Οι αεροπορικές εταιρίες προειδοποιούν επίσης εάν οι μεγάλοι κόμβοι δεν μπορέσουν να λειτουργήσουν πτήσεις, η μεγάλη πλειονότητα του ταξιδιωτικού κοινού και φορτίου θα καθηλωθεί στο έδαφος.

Αυτό σημαίνει ότι για μια ημέρα όπως η χθεσινή, περισσότερες από 1.000 πτήσεις και 100.000 επιβάτες θα συναντήσουν προβλήματα ακυρώσεων, αλλαγών δρομολογίου ή καθυστερήσεων.

 Η τεχνολογία 5G χρησιμοποιεί συχνότητες C-band οι οποίες είναι κοντά σε αυτές που χρησιμοποιούν τα αεροσκάφη για να υπολογίζουν το υψόμετρο.

Η FAA προειδοποίησε για την πιθανότητα παρεμβολών οι οποίες θα επηρεάσουν ευαίσθητα όργανα του αεροσκάφους όπως τους καταγραφείς υψόμετρου και θα εμποδίσουν τις λειτουργίες χαμηλής ορατότητας.

Τη Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, η Boeing δήλωσε ότι με τους προτεινόμενους περιορισμούς σε επιλεγμένα αεροδρόμια, η βιομηχανία αερομεταφορών προετοιμάζεται για ένα ποσοστό διακοπής στις υπηρεσίες πτήσεων. Ωστόσο, εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι θα υπάρξει συνεργασία με τις βιομηχανίες και την κυβέρνηση ώστε να οριστικοποιηθούν λύσεις που αντιμετωπίζουν με ασφάλεια όσο το δυνατόν περισσότερες επιπτώσεις στα δρομολόγια.

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Η Diageo θα ενισχύσει με επένδυση 80 εκατομμυρίων δολαρίων τα RTD

Taste and Hospitality

Ιάκωβος Κλίπφελ: Ο οινοποιός που έφτιαξε με τον Κλάους την Μαυροδάφνη

Taste and Hospitality

Η καλλιέργεια του κακάο

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!