Νέα Νεα της Αγορας

Άκυρη και φέτος η μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση της Λεμεσού

Αδιαμφισβήτητα το λεμεσιανό καρναβάλι αποτελεί την παλαιότερη και πιο δημοφιλή γιορτή της Λεμεσού και της Κύπρου ευρύτερα. Κάθε χρόνο χιλιάδες πολίτες από όλη την Κύπρο και όχι μόνο, επισκέπτονται τη Λεμεσό για να γιορτάσουν το καρναβάλι.

Η πανδημία όμως, ανέτρεψε τα πάντα. Η τελευταία χρονιά όπου πραγματοποιήθηκε η μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση στη Λεμεσό ήταν τον Μάρτιο το 2020, λίγες ημέρες προτού εντοπιστούν τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο.

Το 2021, ο Δήμος Λεμεσού πήρε τη μεγάλη απόφαση όπως αναβάλει τις μεγάλες μαζικές εκδηλώσεις συμπεριλαμβανομένου της μεγάλης και της παιδικής παρέλασης. Ωστόσο, διοργανώθηκε μια σειρά από παλιές και νέες εκδηλώσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με τρόπους συμβατούς με τις υφιστάμενες την περίοδο του καρναβαλιού συνθήκες της πανδημίας.

Χωρίς την μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση φέτος η Λεμεσός - Προτάσεις για  "αλλιώτικες εκδηλώσεις"

Παρόλο που η Τσικνοπέμπτη είναι στις 24 Φεβρουαρίου και η Καθαρά Δευτέρα στις 7 Μαρτίου, ο Δήμος Λεμεσού ήδη ετοιμάζεται να λάβει τις τελικές αποφάσεις σε σχέση με το καρναβάλι, ούτως ώστε να ξεκινήσουν και οι προετοιμασίες.

Αύριο Πέμπτη (20/1) είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού κατά την οποία θα κατατεθούν διάφορες απόψεις και εισηγήσεις για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων του καρναβαλιού που θα συμβαδίζουν με τα περιοριστικά μέτρα.

Μιλώντας στην Offsite και την Κωνσταντίνα Χατζηανδρέα ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, τόνισε πως οι μεγάλες μαζικές εκδηλώσεις καθώς επίσης και οι παρελάσεις οδεύουν προς αναβολή και για φέτος.

Συγκεκριμένα όπως μας λέχθηκε, οι εκδηλώσεις του φετινού καρναβαλιού θα είναι παρόμοιες με τις περσινές, ωστόσο θα εμπλουτιστούν ακόμη περισσότερο.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

«Καλή Χρονιά»…αλλά «μεταξύ μας» ξέρουμε ότι αυτό δεν μπορεί να είναι αλήθεια…

Λεμεσός: Δεν άντεξε τα περιοριστικά μέτρα -Έσπασε την πόρτα και μπήκε σε μπυραρία

Λάρνακα: Πώς ένα Live streaming, «μετατράπηκε σε Clubbing Event της χρονιάς»

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!