Νέα Νεα της Αγορας

Άλλο ένα εστιατόριο έβαλε λουκέτο στην Αγία Νάπα – Την Κυριακή ήταν η τελευταία μέρα λειτουργίας του

Πολλοί χώροι εστίασης αναγκάζονται να βάλουν λουκέτο εξαιτίας των νέων μέτρων που έλαβε η Κυβέρνηση για την αναχαίτηση της πανδημίας. Η στήριξη από τα προγράμματα δεν είναι για όλους, πράγμα που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση. 

Ένα από τα εστιατόρια είναι και το Centro Storico το οποίο παρά τις προσπάθειες του δεν τα κατάφερε να μείνει ανοιχτό όλο το Χειμώνα.

Ο κ.Γιώργος Κλεάνθους, υπεύθυνος του εστιατορίου Centro Storico, σε δηλώσεις του στο FamagustaNews, ανέφερε απογοητευμένος ότι την Κυριακή 16/01 ήταν η τελευταία μέρα λειτουργίας του εστιατορίου.

Πρόκειται για ένα μαγαζί που μόλις άνοιξε και σύμφωνα με τον κ. Κλεάνθους, αναγκάζεται να κλείσει λόγω των μέτρων που έλαβε η Κυβέρνηση σε βάρος των επιχειρήσεων. Τα μέτρα που εφαρμόστηκαν από τις 15 Δεκεμβρίου, έχουν κάνει την κατάσταση χειρότερη. Οι προσπάθειες που κατέβαλε το εστιατόριο για να παραμείνει ανοιχτό, ήταν τεράστιες. Ωστόσο τα στατιστικά της επιχείρησης, δείχνουν ότι η δουλειά έπεσε κατακόρυφα με την εφαρμογή νέων μέτρων για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Το συγκεκριμένο εστιατόριο όπως τόνισε ο υπεύθυνος, στηρίζεται στους ντόπιους και κυρίως στις οικογένειες και τα παιδικά πάρτι, εξαιτίας του παιχνιδότοπου που διαθέτει. Ήταν ανέφικτο να τα καταφέρει με αυτές τις συνθήκες και τα συγκεκριμένα πρωτοκολλά.

Αυτό που περιμένουν και ελπίζουν σε αυτό, είναι νέα μέτρα, που θα επιτρέπουν έστω με ένα rapid test της ημέρας στον κόσμο να επισκέπτεται τους χώρους εστίασης.

Σύμφωνα με όσα μας είπε ο κ.Κλεάνθους, το μαγαζί διαθέτει έναν πολύ καλό σεφ και προσπαθεί να στηρίζει την τοπική αγορά. Αγοράζουν τα φρέσκα υλικά από τοπικές αγορές ενώ παράλληλα προσπαθούν να συνεισφέρουν στην δική μας αγορά όσο το δυνατό περισσότερα για να καταφέρουν όλοι  σιγά – σιγά να ορθοποδήσουν.

Στήριξη από την κυβέρνηση δεν έλαβαν ποτέ, με εξαίρεση τις δύο βδομάδες του lockdown τον Απρίλιο του 2021 που η Κυβέρνηση έστειλε το βοήθημα για το προσωπικό. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπεύθυνος του εστιατορίου, οι λόγοι για τους οποίους η Κυβέρνηση δεν στήριξε το συγκεκριμένο εστιατόριο ήταν γιατί  το μαγαζί είναι καινούργιο και δεν υπάρχουν εισπράξεις από τον προηγούμενο χρόνο.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!


Related posts

Η πόλη που έχει εμμονή με το πρωινό -Γιατί ξυπνούν από τις 4 το πρωί, τι τρώνε

Taste and Hospitality

Πως προχωρά η Κύπρος από την 16η Μαρτίου- Αποφάσεις

Taste and Hospitality

«Βγάλτε χαρτί και μολύβι» – Ο τζίρος από τις καταγγελίες στα διατάγματα

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!