Εφοδιαστική Αλυσίδα Κυπριακά Προϊόντα

Ένα νησί, όπου τα πιάτα με ψάρι δεν είναι πολύ δημοφιλή…Κύπρος!

Η κυπριακή κουζίνα είναι η κουζίνα της Κύπρου και ανήκει στις μεσογειακές κουζίνες. Όπως και οι μεσογειακές ελληνικές κουζίνες, επηρεάστηκε σε κάποιο βαθμό από τις κουζίνες της Ανατολίας και της Εγγύς Ανατολής. Έχει επηρεαστεί επίσης από τις βυζαντινές, γαλλικές, ιταλικές, καταλανικές, οθωμανικές και μεσογειακές κουζίνες. Είναι μεσογειακού τύπου, και σχετικά κοντά στην ελληνική κουζίνα και την τουρκική κουζίνα.

Όπως στην αραβική, την τουρκική και την ελληνική κουζίνα, ο μεζές είναι διαδεδομένος στην Κύπρο. Είναι ένα σύνολο από σνακ που, με μεγάλο αριθμό συστατικών, μπορεί να γίνει κυρίως πιάτο. Τα κανελόνια είναι γεμιστά ζυμαρικά φούρνου με ποικιλία γεμίσματος, συμπεριλαμβανομένου του χαλουμιού.

Παραδοσιακά κυπριακά φαγητά που αξίζει να δοκιμάσεις στην Κύπρο —  FollowGeorge.gr

Το κρέας συνήθως ψήνεται στη σχάρα ή τηγανίζεται, ή μαγειρεύεται σε πέτρινο φούρνο. Σε αυτήν την περίπτωση το πιάτο παρασκευάζεται σε πήλινο σκεύος, που παίρνει τ’ όνομά του από το σκεύος αυτό. Τέτοια πιάτα παρασκευάζονται με την προσθήκη λαχανικών, κανέλας, γαρίφαλου και άλλων μπαχαρικών, τις περισσότερες φορές στις γιορτές. Τα απλούστερα πιάτα, τύπου γιαχνί, παρασκευάζονται από τηγανητά κομμάτια κρέατος ή / και λαχανικών, τα οποία στη συνέχεια μαγειρεύονται στη φούρνο με σάλτσα ντομάτας.

Το ψωμί κυριαρχεί, το ρύζι, το πλιγούρι, τα ζυμαρικά και τα όσπρια χρησιμοποιούνται ως κυρίως πιάτο. Η πατάτα εμφανίστηκε μόλις τον 19ο αιώνα και αντικατέστησε το προηγουμένως διαδεδομένο κολοκάσι. Άλλα προϊόντα είναι συχνά τυλιγμένα σε ψωμί, όπως για παράδειγμα, κομμάτια κρέατος και σαλάτας (βλ. σαουαρμά, κεμπάπ, σουβλάκι), σε συνδυασμό με το τζατζίκι.

Tα παραδοσιακά μας φαγητά

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Κυπριακή Κουζίνα - Φαγητό στην Κύπρο - Η μεσογειακή διατροφή ... είναι μία  από τις πιο υγιεινές!

Κύρια φωτο: checkin

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Αναρή: Ιστορία, Μέθοδος παρασκευής και γαστρονομία

Taste and Hospitality

Ελλάδα: Εξαγωγές – Απώλειες καταγράφει το επιτραπέζιο σταφύλι

Taste and Hospitality

Χριστάκης Γιακουμής: Σουβλάκι, το Εθνικό μας φαγητό από τα σελίνια…στο ευρώ!

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!