Νέα Νεα της Αγορας

Τον Μάρτιο το Τοπικό Σχέδιο Ακάμα

Η σημαντική πρόοδος που έχει επιτευχθεί στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του Ακάμα, χωρίς να παραγνωρίζονται οι ιδιαιτερότητες των κοινοτήτων της περιοχής, επισημάνθηκε σε σύσκεψη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη, στόχος της Κυβέρνησης είναι το Τοπικό Σχέδιο του Ακάμα να ανακοινωθεί τον Μάρτιο του 2022.

Σε γραπτή δήλωση της, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Νιόβη Παρισινού αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, προέδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψης για το θέμα του Ακάμα.

Σημειώνει ότι στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Υπουργοί Εσωτερικών και Γεωργίας, οι Διευθυντές των Τμημάτων Κτηματολογίου, Πολεοδομίας,  Περιβάλλοντος, Δασών και Αλιείας, ο Πρόεδρος του Πολεοδομικού Συμβουλίου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Βουλή: Ενημερώθηκε από Καδή για το σχέδιο ανάπτυξης στον Ακάμα - NOMISMA

«Κατά τη σύσκεψη επισημάνθηκε η σημαντική πρόοδος που έχει επιτευχθεί στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του Ακάμα, χωρίς να παραγνωρίζονται οι ιδιαιτερότητες  των κοινοτήτων της περιοχής. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι το θέμα του Ακάμα πρέπει να επιλυθεί επισημαίνοντας ότι βρίσκεται σε εκκρεμότητα πέραν των 30 χρόνων. Στόχος της Κυβέρνησης, όπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη, είναι το Τοπικό Σχέδιο του Ακάμα να ανακοινωθεί τον Μάρτιο του 2022», προσθέτει.Το Τοπικό Σχέδιο του Ακάμα θα είναι διαμορφωμένο σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά ταυτόχρονα θα προσφέρει μέσα στα ίδια πλαίσια πολλαπλά οφέλη στις κοινότητες της περιοχής, οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της χερσονήσου του Ακάμα.  

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

«Εγκλωβισμένοι» Κύπριοι στην Αθήνα – Τους ακυρώνουν πτήσεις στο παρά πέντε

Taste and Hospitality

Χρυσή διάκριση στην Hermes Airports από το Ινστιτούτο MEECO

Taste and Hospitality

«Ασφαλής» η Ευρώπη λένε Βρετανοί ταξιδιωτικοί παράγοντες

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!