Παρουσίαση Φιλοξενία

Άγιος Ιλαρίωνας: Στη λίστα με τα top στοιχειωμένα μέρη στο Trip Advisor

Το 2014 ένα ζευγάρι Βρετανών, ο Michael και Wendy Holmes  όταν επέστρεψαν στην Αγγλία συνειδητοποίησαν ότι στις φωτογραφίες τους «συνέλαβαν» μια φανταστική φιγούρα σε μια σειρά από λήψεις  που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους στο κάστρο  του Αγίου Ιλαρίωνα.

Το ζευγάρι βρέθηκε στην Κύπρο για τον γάμο της αδερφής του Michael, αλλά μόνο όταν επέστρεψαν σπίτι τους στην Αγγλία παρατήρησαν τη μορφή που είχαν απαθανατίσει με τον φωτογραφικό τους φακό.

Ένα μυστήριο λευκό σχήμα, όπως μπορεί κανείς να διακρίνει στις φωτογραφίες, στέκεται σε μια εξέδρα κοντά στο κάστρο που χρονολογείται στον 11ο αιώνα. Εμφανίζεται σε 3 διαφορετικές φωτογραφίες με διαφορετική γωνία λήψης.

Ο 62χρονος Michael σημείωσε ότι δεν παρατήρησε τίποτα ασυνήθιστο όσο βρίσκονταν στο σημείο και πως δεν έχει αλλοιώσει τις φωτογραφίες.

«Στην αρχή νόμισα ότι ήταν αντανάκλαση του φωτός. Αλλά είδα το ίδιο σχήμα σε 3 διαφορετικές λήψεις, όλες από διαφορετική οπτική γωνία.

Ποτέ δεν πίστευα στα φαντάσματα, αλλά η γυναίκα μου πιστεύει στο μεταφυσικό και ακόμα και αυτή είναι μπερδεμένη αναφορικά με το τι θα μπορούσε να είναι», υπογράμμισε.

«Το κάστρο ήταν υπό την εποπτεία του πρίγκηπα Ιωάννη και οι τυχόν προδότες ρίχνονταν από εκείνο το μέρος του βουνού. Αν είναι φάντασμα, τότε πιστεύω ότι είναι εκείνος.

Άκουσα ότι ο Άγιος Ιλαρίωνας βρίσκεται στη λίστα με τα στοιχειωμένα μέρη στο Trip Advisor, οπότε δεν είμαστε μόνο εμείς.

«Όταν επέστρεψα στην Αγγλία και κοίταξα τις φωτογραφίες σκέφτηκα ότι μπορεί να ήταν φως που αντανακλάται σε μια εικόνα. Αλλά τότε είδα την ίδια εικόνα σε τρία διαφορετικά πλάνα, όλα από διαφορετικές γωνίες. Ποτέ δεν πίστευα στα φαντάσματα, αλλά η σύζυγός μου πιστεύει στα μεταφυσικά και μπερδεύεται για το τι θα μπορούσε να είναι. Τώρα πιστεύω ότι είναι ένα φάντασμα. Μερικοί άνθρωποι έχουν πει ότι είναι αποτέλεσμα Photoshop, αλλά δεν έχω ούτε το Photoshop και δεν ξέρω πώς να το χρησιμοποιήσω.

Έχω, μάλιστα, την αρχική κάρτα κάμερας και οι φωτογραφίες είναι ακόμα εκεί. Είναι παράξενο – μπορείτε να δείτε τα χέρια και τα πόδια. Η φωτογραφική μηχανή παίρνει αυτό που ποτέ δεν μπορεί να δει το μάτι».

Όπως αναφέρεται, μάλιστα, στο ρεπορτάζ της Dailymail, το Κάστρο του Αγίου Ιλαρίωνα είναι καταγεγραμμένο στη λίστα του Trip Advisor με τα στοιχειωμένα μέρη.

Ο θρύλος του Αγίου Ιλαρίωνα σε βιντεοπαιχνίδια και Θρίλερ

Η εικόνα της εγκατάλειψης, οι μύθοι, οι τρομακτικές ιστορίες για την αιμοσταγή Ρήγαινα και τα κατορθώματα της έχουν οδηγήσει τους κατασκευαστές του Assassin’s Creed: Bloodlines, να συμπεριλάβουν το κάστρο σε αυτό ενώ το 2016 ο Dominic Selwood αναφέρεται στο κάστρο του Αγίου Ιλαρίωνα στο θρίλερ του «The Apocalypse Fire».

Πηγή:Daily mail

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

National Geographic: Η γη «λιώνει» και αυτές οι πόλεις και χωριά της Κύπρου θα χαθούν (ΧΑΡΤΕΣ)

Ο «μετρ της ζιβανίας» αποκαλύπτει τα μυστικά της

Taste and Hospitality

Πρώτη φορά κάμπινγκ; Τα tips για να το απολαύσεις χωρίς δυσάρεστα απρόοπτα

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!