Νέα Νεα της Αγορας

Αφαιρέθηκαν δίχτυα και σχοινιά από θαλάσσια σπηλιά της μεσογειακής φώκιας

Μεγάλος όγκος διχτυών, σχοινιών και αγκίστρων που συσσωρεύτηκαν εξαιτίας της παρατεταμένης θαλασσοταραχής των τελευταίων ημερών, αφαιρέθηκαν από αναπαραγωγικό καταφύγιο (θαλάσσια σπηλιά) της μεσογειακής φώκιας, από την Ομάδα Παρακολούθησης του είδους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, η Ομάδα, μετά τον εντοπισμό των επικίνδυνων υλικών, κινητοποιήθηκε άμεσα για την απομάκρυνσή τους, καθώς υπήρχε σοβαρός κίνδυνος παγίδευσης τόσο για τις ενήλικες φώκιες όσο και για τα νεογέννητά τους, τα οποία είναι άπειρα στην αποφυγή τέτοιων κινδύνων.

«Τα δίχτυα φαντάσματα», γνωστά ως “ghost nets”, αναφέρεται, αφορούν όλους τους τύπους αλιευτικών εργαλείων, συμπεριλαμβανομένων των διχτύων, των σχοινιών, των παγίδων, των μισινών2 κλπ., όπως αναφέρεται, τα οποία δεν διαχειρίζονται πλέον ενεργά οι αλιείς και έχουν εγκαταλειφθεί, χαθεί ή απορριφθεί στη θάλασσα, σε παραλίες ή σε λιμάνια.

Κάθε χρόνο, προστίθεται, ο εξοπλισμός αυτός είναι υπεύθυνος για την παγίδευση και τη θανάτωση ενός σημαντικού αριθμού θαλάσσιων ζώων, όπως χελώνες, φώκιες, δελφίνια, φάλαινες, ψάρια καθώς και θαλάσσια πουλιά. Επίσης, μπορούν να προκαλέσουν περαιτέρω καταστροφή, όπως ζημιές σε σκάφη και άλλο θαλάσσιο εξοπλισμό.

Τα εν λόγω θαλάσσια απορρίμματα αποτελούν ένα παγκόσμιο περιβαλλοντικό πρόβλημα, σημειώνεται, αφού συνιστούν απειλή όχι μόνο για την υγεία των θαλασσών και των ακτών αλλά και των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και οργανισμών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Αγνοούνται τέσσερα άτομα στην Οδού -Καμένο το αμάξι τους

Taste and Hospitality

Κλείνουν δρόμοι ανά το Παγκύπριο – Από τον Κυκλικό Κόμβο Ριζοελιάς μέχρι την άλλη πλευρά της χώρας

Taste and Hospitality

«ΝΟΤΕΣ LIVE»: Δεν είμαστε κέντρο αναψυχής! ( Ανακοίνωση)

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!