Νέα Νεα της Αγορας

Κύπρος: Eκατοντάδες υπάλληλοι ξενοδοχείων χωρίς ανεργειακό

Παρά τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις που έγιναν προκειμένου να διασφαλιστεί η παροχή υποφερτού ανεργιακού σε ξενοδοχοϋπαλλήλους, εξαιτίας της κατάστασης που προκάλεσε η πανδημία, η εν λόγω ρύθμιση δεν καλύπτει το σύνολο των εργαζομένων, με αποτέλεσμα εκατοντάδες εξ αυτών να βρίσκονται χωρίς εισόδημα από τον Νοέμβριο. 

Πρόκειται για εργαζομένους οι οποίοι μετά το 2019, εξαιτίας της πανδημίας, δεν συμπλήρωσαν, όπως μας αναφέρθηκε, τις προϋποθέσεις για να δικαιούνται ανεργιακό επίδομα. Για κάλυψη της συγκεκριμένης ομάδας εργαζομένων έγιναν, πάντως, συσκέψεις στο Υπουργείο Εργασίας και αποφασίστηκε να ενταχθούν σε διάφορα σχέδια κατάρτισης της ΑνΑΔ αλλά από τον Φεβρουάριο και μετά. Αυτό, όμως, σημαίνει πως οι εν λόγω ξενοδοχοϋπάλληλοι δεν θα έχουν κανένα εισόδημα από τον Νοέμβριο μέχρι και τον Φεβρουάριο τουλάχιστον, με το πρόβλημα να εντοπίζεται στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, κατά κύριο λόγο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο το 2020 όσο και το 2021 οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι καλύπτονται από τα ειδικά σχέδια στήριξης που εφάρμοσε το Υπουργείο Εργασίας για αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας.

Ενόψει των πιο πάνω, η ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ κάλεσε χθες όλους τους ξενοδοχοϋπαλλήλους σε παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας, έξω από το Υπουργείο Εργασίας, την Τετάρτη 2/2/2022 και ώρα 10.30 π.μ. προκειμένου να βρεθεί λύση για το ζήτημα.

Aδάμος Αδάμου

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Emirates: Επεκτείνει τις υπηρεσίες μεταξύ Λάρνακας & Ντουμπάι

Taste and Hospitality

Από 1η Ιουλίου το 40% των πτήσεων της Ryanair – Υποχρεωτική η μάσκα

Taste and Hospitality

Αποκτά αμφιθέατρο του €1,8 εκατ. ο Δήμος Αγίου Δομετίου

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!