Back of the House (BOH) Διοίκηση

Η Οροφοκομία η αλλιώς Housekeeping είναι ισως το πιο σημαντικό τµήµα μιας ξενοδοχειακής µονάδας

Η Οροφοκομία  παίζει ένα σηµαντικότατο ρόλο στη σηµερινή ξενοδοχειακή βιοµηχανία.. Η καλή εικόνα και η λειτουργία ενός ξενοδοχείου εξαρτώνται από την καθαριότητα και την άνεση των κοινόχρηστων χώρων και κυρίως των δωµατίων του. Τα ξενοδοχεία  φροντίζουν να διατηρούν ένα ειδικό τµήµα επιφορτισµένο µε την καθαριότητα των χωρών του ξενοδοχείου, το οποίο ονοµάζεται Υπηρεσία Ορόφων ή Οροφοκοµία (Housekeeping Department). Το βασικότερο προϊόν κάθε ξενοδοχειακής µονάδας, είναι το δωµάτιο, το οποίο αποτελεί και την καρδιά του ξενοδοχείου .

Από την παρουσίαση αυτού του προϊόντος, έχεις κερδίσει ή χάσει έναν πελάτη, Επιπλέον το τµήµα ορόφων είναι µέρος του συνόλου των υπαλλήλων που καλωσορίζουν τους πελάτες και ο σκοπός τους είναι να εξασφαλίζουν στους πελάτες µια ευχάριστη διαµονή, σε ένα καθαρό, ήσυχο και άνετο περιβάλλον και να δείχνουν ενδιαφέρον και φροντίδα όταν κάτι δε πάει καλά µε τη διαµονή του πελάτη και να ενεργούν γρήγορα προκειµένου να διορθώσουν την κατάσταση.

Room Hospitality School & Practice: Καμαριέρες ξενοδοχείων του Πάνου  Γεωργιάδη

Η σπουδαιότητα  του τµήµατος των ορόφων είναι πολύ µεγάλη, γιατί σαν τµήµατα αµέσου επαφής µε τον πελάτη δηµιουργεί το αίσθηµα ικανοποίησης έτσι ώστε να του γεννηθεί η επιθυµία να ξαναγυρίσει στο ίδιο καθαρό και φιλόξενο περιβάλλον. Υπεύθυνη του τµήµατος είναι η προϊσταµένη ορόφων, ενώ το υπόλοιπο προσωπικό µπορεί να αποτελείται από τη βοηθό προισταµένης,τις επόπτριες και τις καµαριέρες.

Αν το ξενοδοχείο διαθέτει δικό του πλυντήριο, στελεχώνεται και από το ανάλογο προσωπικό, το οποίο φροντίζει τα λινά της επιχείρησης. Το Housekeeping θεωρείται ένα τµήµα υποστήριξης για το ξενοδοχείο, το οποίο δε δηµιουργεί απευθείας έσοδα στην επιχείρηση, αλλά υποστηρίζει τα κερδοφόρα κέντρα του ξενοδοχείου.. Η καλή ξενοδοχειακή διοίκηση δεν αντιµετωπίζει την οροφοκοµία ως µια µειωτική ή χειρονακτική υπηρεσία. Αντιθέτως, όλο το διευθυντικό προσωπικό λειτουργίας στα ποιοτικά ξενοδοχεία, έχει εργαστεί κάποια στιγµή στους ορόφους, κατανοώντας έτσι την αξία των ανθρώπων αυτών που εκτελούν αυτές τις λειτουργίες σε καθηµερινή βάση.

Με πληροφορίες: hoteltraining.gr

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

10+1 ψυχολογικά τρικ που εφαρμόζουν τα εστιατόρια

Taste and Hospitality

ΣΕΦ: Ένα αφήγημα για εκείνους που περνούν ώρες στην κουζίνα…

Taste and Hospitality

Η επίδραση του ψηφιακού μάρκετινγκ στη συμπεριφορά των καταναλωτών

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!