Νέα Νεα της Αγορας

Πλάτρες: Ιδρύεται η Ξενοδοχειακή Ακαδημία Τροόδους

Λύση στην έλλειψη του εργατικού δυναμικού που παρατηρείται σε επιχειρήσεις στις ορεινές περιοχές έρχεται να δώσει η ίδρυση της Ξενοδοχειακής Ακαδημίας Τροόδους στις Πλάτρες, μια πρωτοβουλία που αναμένεται να προσελκύσει νεαρά άτομα για να εργαστούν στις ορεινές περιοχές.

Σε επικοινωνία της Brief και την Κυπριάνα Σταύρου, με τον Κοινοτάρχη Πλατρών και Πρόεδρο του Δικτύου Τροόδους Παναγιώτη Παπαδόπουλο, μας ανέφερε ότι, μετά την επιτυχία που επιτεύχθηκε με την ανάπτυξη, ανακαίνιση και πώληση ξενοδοχείων/εστιατορίων στην περιοχή, απαραίτητη για αυτούς τους χώρους είναι και η προϋπόθεση για την εξασφάλιση προσωπικού: «Το πρώτο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι το προσωπικό και έτσι έγινε μια προσπάθεια για να προχωρήσουμε και να στήσουμε μια ακαδημία που να εξειδικεύεται στο κομμάτι των Πλατρών πάνω στα ξενοδοχειακά».

Εγκλωβισμένη ακόμη η ξενοδοχειακή βιομηχανία

Έτσι λοιπόν το Δίκτυο Τροόδους προχώρησε σε συνεργασία με το MESOYIOS Education Group, με αποτέλεσμα τον επόμενο Μάρτιο να ξεκινά λειτουργία η πρώτη Επαγγελματική Ακαδημία με την φιλοσοφία «σπουδάζω και εργάζομαι» στις Πλάτρες: «Τα μαθήματα θα γίνονται στο χώρο που μας παραχώρησε το ξενοδοχείο Forest Park. Τα μαθήματά θα ξεκινήσουν την 1η Μαρτίου ενώ προηγουμένως ήταν προγραμματισμένα για  Φεβρουάριο. Στόχος μας είναι ως τον Φεβρουάριο του 2023 να έχουμε τους πρώτους αποφοίτους μας», δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Η ακαδημία είναι  βασισμένη στα Ελβετικά Πρότυπα και έχει με στόχο όχι μόνο την επίλυση του προβλήματος προσωπικού αλλά και την εκπαίδευση ειδικά εκπαιδευμένου προσωπικού πρώτης γραμμής ενώ αποτελεί μια πρωτοπόρα πρωτοβουλία γιατί  οι ενδιαφερόμενοι θα σπουδάζουν χωρίς να πληρώσουν, θα αποκτήσουν πείρα και όταν τελειώσουν τις σπουδές θα έχουν εξασφαλισμένη δουλειά: «Ξενοδοχεία και εστιατόρια θα χορηγήσουν υποτροφίες σε παιδιά που ενδιαφέρονται να σπουδάσουν ξενοδοχειακά, θα τους καλύψουν τα έξοδα των διδάκτρων, την διαμονή/διατροφή, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη μέσω ΓΕΣΥ και θα τους καταβάλουν ένα ποσό ως μισθό ενώ θα κάνουν πρακτική ταυτόχρονα κοντά τους. Αυτό είναι το μοντέλο που βάλαμε μπροστά να ξεκινήσει στις Πλάτρες», ανέφερε ο Κοινοτάρχης Πλατρών.

Forest Park to open its doors by the end of June | in-cyprus.com

Όσο αφορά το πως θα λειτουργεί η ακαδημία, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι θα δίνεται επαγγελματικό δίπλωμά το οποίο είναι κάτω από την αιγίδα της ΑνΑΔ ενώ τα μαθήματα θα είναι ενός χρόνου και στα ελληνικά. Στην θεματολογία των μαθημάτων, η ακαδημία θα καλύψει 6 ειδικότητες (γκαρσόνια, καμαριέρες, υπεύθυνους υποδοχής, μπάρμεν, βοηθούς μάγειρες, βοηθούς ζαχαροπλάστες) ενώ ευκαιρία να κάνουν αιτήσεις θα έχουν άτομα άνω των 16 ετών.

Οι φοιτητές στην ακαδημία θα κάνουν πρωινά μαθήματα την Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη ενώ τις άλλες μέρες θα κάνουν πρακτική στην επιχείρηση. Το δίπλωμα χωρίζεται σε 2 τετράμηνα (ένα την άνοιξη και ένα το φθινόπωρο) με ένα ενδιάμεσο τετράμηνο όπου θα γίνεται το internship, που θα είναι καθαρά πρακτική άσκηση με επίβλεψη των καθηγητών του εκπαιδευτικού κέντρου.

Μέχρι στιγμής πάντως έχουν καταγράφει 40 θέσεις σε 4 ξενοδοχεία και 4 εστιατόρια στις Πλάτρες που έχουν άμεση ανάγκη, δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος ενώ πρόσθεσε ότι αν το πρόγραμμα καταγράψει επιτυχία, τότε θα επεκταθεί και σε περιοχές με αντίστοιχες ανάγκες σε προσωπικό όπως η Σολιά, η Πιτσιλιά και η Μαραθάσα.

Καταληκτικά, ερωτηθείς αν αυτό το εγχείρημα γίνεται σε συνεργασία με το κράτος, ο Κοινοτάρχης Πλατρών ανέφερε ότι πρόκειται για καθαρά ιδιωτική πρωτοβουλία αν και έχει όμως την στήριξη της Κυβέρνησης: «Έχουμε την στήριξη του Κράτους όμως η ακαδημία είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία και πιο συγκεκριμένα συνεργασία του Δικτύου Τρόοδος και του εκπαιδευτικού κέντρου MESOYIOS».

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Δεν θέλουν πεζόδρομο την οδό Ανεξαρτησίας

Taste and Hospitality

Ρονάλντο: Aνοίγει 3 ξενοδοχεία στην Ελλάδα

Taste and Hospitality

Columbia Pier: Ο νέος all day προορισμός της Λεμεσού

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!