Εφοδιαστική Αλυσίδα Τεχνολογία & Ασφάλεια

5 τρόποι με τους οποίους το 5G θα μεταμορφώσει τη βιομηχανία της φιλοξενίας

Το 5G πρόκειται να βοηθήσει στην αναδιαμόρφωση της βιομηχανίας ταξιδιών και φιλοξενίας, εξοπλίζοντας τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές με την ταχύτερη και πιο ανταποκρινόμενη ψηφιακή συνδεσιμότητα που θα επηρεάσει τόσο τη αφοσίωση των επισκεπτών όσο και τις λειτουργίες των ξενοδοχείων.

Η νέα τεχνολογική εποχή βρίσκεται στο κατώφλι μας, με τα δίκτυα 5G να κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο. Το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας πέμπτης γενιάς (5G) προσφέρει την ταχύτητα, τη δύναμη και τη συνοχή στο υπερσύγχρονο εμπόριο και τη συνδεσιμότητα τις επόμενες δεκαετίες.

Σχεδιασμένο για να παρέχει στις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές γρήγορη συνδεσιμότητα και χωρίς καθυστέρηση, το 5G μπορεί να επιτρέψει μια πληθώρα νέων λύσεων, δυνατοτήτων και ξεχωριστή εμπειρία των πελατών, ειδικά στον χώρο των ταξιδιών και της φιλοξενίας.

Το SkiftX αποκαλύπτει πώς το 5G μπορεί να επηρεάσει κάθε διάσταση της ξενοδοχειακής εμπειρίας, από την άνεση των πελατών και τη βαθύτερη εξατομίκευση των επισκεπτών, έως εκπληκτικούς πόρους ψυχαγωγίας, βελτιωμένες  εκδηλώσεις και λειτουργίες σε ολόκληρο τον κλάδο.

Βελτίωση της άνεσης των επισκεπτών

Το «κλειδί» για την ανάκαμψη των ξενοδοχείων το 2021
© Shutterstock

Η άνεση των επισκεπτών είναι κλειδί για την βιομηχανία στις ημέρες μας, με τους υπεύθυνους των ξενοδοχείων  να αναζητούν συνεχώς τρόπους για τον εξορθολογισμό της λειτουργίας τους με νέα ψηφιακά εργαλεία και πλατφόρμες. Το 5G μπορεί να επιτρέψει στους φορείς εκμετάλλευσης να φέρουν επανάσταση στις προσφορές τους με πρωτοποριακές υπηρεσίες δωματίου και τις υπηρεσίες εντός των εγκαταστάσεων.

Η τεχνολογία έξυπνου δωματίου σημαίνει ότι η θερμοκρασία δωματίου, τα φώτα, οι αποχρώσεις, η τηλεόραση και άλλες ανέσεις στο δωμάτιο μπορούν να ενοποιηθούν πλήρως και να ελεγχθούν χωρίς κόπο μέσω των εφαρμογών του κινητού των επισκεπτών.

Μπορεί κανείς να φανταστεί, για παράδειγμα, να χρησιμοποιεί τεχνολογία φωνητικού βοηθού για να καλέσει την υπηρεσία δωματίου, να κάνει κράτηση για άλλες δραστηριότητες και υπηρεσίες του ξενοδοχείου μέσω αναγνώρισης φωνής.

Τεχνολογίες όπως η επαυξημένη πραγματικότητα μπορούν να δώσουν στα ξενοδοχεία μια σειρά από εργαλεία για να απεικονίσουν τις υπηρεσίες τους και να μεταφέρουν πληροφορίες, παρέχοντας παράλληλα νέες διαδραστικές εμπειρίες.

Οι διαχειριστές ξενοδοχείων χρησιμοποιούν ήδη τεχνολογία για να βελτιώσουν την εμπειρία των επισκεπτών

5G
©Shutterstock

Το Eccleston Square Hotel είναι ένα παράδειγμα ξενοδοχείου με πρωτοποριακή τεχνολογία. Διαθέτει ένα smartphone στο δωμάτιο, ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα κρεβάτια και 4K Chromecast που επιτρέπει στους επισκέπτες να αντικατοπτρίζουν τη συσκευή τους στην Smart TV της σουίτας για να προβάλλουν τις προσωπικές τους υπηρεσίες ενημέρωσης.

Στο Σιάτλ της Ουάσινγκτον, το Hotel 1000 προσφέρει μια εμπειρία προσομοιωτή γκολφ που προσφέρει στους επισκέπτες 50 γήπεδα από όλο τον κόσμο. Τα ξενοδοχεία με τεχνογνωσία, όπως το Eccleston Square και το Hotel 1000, επωφελούνται από τις γρηγορότερες ταχύτητες και τη χαμηλότερη καθυστέρηση που μπορεί να προσφέρει η τεχνολογία 5G.

«Το 5G έχει τη δυνατότητα να οδηγήσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό στη ξενοδοχειακή βιομηχανία παρέχοντας τη θεμελιώδη πλατφόρμα για τη σύνδεση ασύρματων συσκευών, εφαρμογών και ανθρώπων. Το πιο σημαντικό, έχει τη δυνατότητα να μεταμορφώσει την εμπειρία των επισκεπτών », δήλωσε ο Jerri Traflet, σύμβουλος της Retail Innovation Verizon.

Πολλαπλασιάζοντας την εξατομίκευση των υπηρεσιών

5G data
©Shutterstock

Τα διάσημα ονόματα της φιλοξενίας αντιμετωπίζουν έντονο ανταγωνισμό καθώς τα ταξίδια αρχίζουν να ανακάμπτουν και οι συμπεριφορές και οι επιθυμίες των ταξιδιωτών άλλαξαν σημαντικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η εξατομίκευση της εμπειρίας των επισκεπτών βοηθά τα ξενοδοχεία να διαφοροποιήσουν τις προσφορές τους από τους συναγωνιστές τους, ενώ παράλληλα βοηθούν στη δημιουργία ουσιαστικών εμπειριών και ισχυρότερων σχέσεων με το πελατολόγιό τους.

Και τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική εκμάθηση μπορούν να επιτρέψουν την παροχή εξατομικευμένων προτάσεων σε πραγματικό χρόνο για φαγητό, εκδρομές και πακέτα διακοπών με βάση το προσωπικό προφίλ του επισκέπτη και το ιστορικό ταξιδιών με την αλυσίδα ξενοδοχείων.

Η μηχανή αναζήτησης κρατήσεων ξενοδοχείων Avvio, για παράδειγμα, πρόσφατα εξατομίκευσε τη διαδικασία κράτησης, παρέχοντας ένα επίπεδο πάνω από ιστότοπους τρίτων που μπορούν να αναγνωρίσουν τον χρήστη ως πιθανό επισκέπτη, επισκέπτη πριν από τη διαμονή ή μετά τη διαμονή, και τροποποιεί την ιστοσελίδα σύμφωνα με τις συγκεκριμένες προτιμήσεις και το προφίλ του χρήστη.

Με την τεχνολογία 5G, οι χειριστές ξενοδοχείων θα πρέπει να είναι σε θέση να μεταφέρουν πιο εξατομικευμένα μηνύματα στους επισκέπτες τους και να έχουν μια βαθύτερη κατανόηση του ταξιδιού των επισκεπτών.

«Το 5G και οι συμπληρωματικές τεχνολογίες, όπως το Edge Computing, μπορούν να επιτρέψουν στους επισκέπτες να λαμβάνουν προληπτικά εξατομικευμένες συμβουλές ταξιδιού και συστάσεις με βάση τις μεμονωμένες προτιμήσεις τους», πρόσθεσε ο Traflet.

Το μέλλον της βελτιωμένης διασκέδασης

©Shutterstock

Η επαυξημένη πραγματικότητα που υποστηρίζεται από το 5G μπορεί να επιτρέψει στα ξενοδοχεία να ξεπεράσουν την τυπική εμπειρία, ειδικά για την ψυχαγωγία των επισκεπτών. Με τη χρήση αισθητήρων και αναλύσεων βίντεο, οι επισκέπτες θα πρέπει να μπορούν να χρησιμοποιούν ενισχυμένη εύρεση τρόπων για να πλοηγηθούν σε μεγάλα ακίνητα ξενοδοχείων πριν από την κράτηση της διαμονής και κατά το check in.

Όπως εξήγησε ο ανώτερος ερευνητικός αναλυτής της Skift, Wouter Geerts, στο Emerging Touch του Skift in Travel 2020, «Με απλά λόγια, η επαυξημένη πραγματικότητα βάζει ένα εικονικό στρώμα στον πραγματικό κόσμο. Εδώ διαφέρει από το VR, το οποίο κλείνει εντελώς τον χρήστη από τον κόσμο γύρω του.

Σκεφτείτε την ανεμπόδιστη τηλεοπτική εμπειρία, συμπεριλαμβάνοντας την on-demand, ζωντανή και mobile τηλεόραση, Ενισχυμένες ταχύτητες παιχνιδιού για παροχή εικονικών εμπειριών σχεδόν σε πραγματικό χρόνο, εικονικά μαθήματα άσκησης που μπορούν να έρθουν πολύ κοντά στο πραγματικό.

Η εταιρεία εξοπλισμού γυμναστικής Aktiv άρχισε πρόσφατα να επεκτείνει την εικονική πλατφόρμα γυμναστικής σε γυμναστήρια και σουίτες ξενοδοχείων σε όλο τον κόσμο, προσφέροντας στους επισκέπτες μια πλήρως προσαρμόσιμη, εξατομικευμένη εικονική εμπειρία που θα σας κάνει να ιδρώσετε.

Με το 5G, η επαυξημένη πραγματικότητα πιθανότατα θα αλλάξει την όψη της ξενοδοχειακής ψυχαγωγίας αποτελώντας τον «παράγοντα Χ», παρέχοντας αξέχαστες εμπειρίες που οι επισκέπτες θα πάρουν μαζί τους και θα μοιραστούν με τους άλλους », εξήγησε ο Traflet.

Εξαρτημένη τεχνολογία στις εκδηλώσεις και τις συνεδριάσεις

©Shutterstock

Η σύνδεση κινητής τηλεφωνίας και διαδικτύου στις αίθουσες συσκέψεων και συνεδριάσεων του ξενοδοχείου ήταν μια διαρκής πρόκληση για πολλές μονάδες, με τα προϋπάρχοντα ευρυζωνικά δίκτυα να περιορίζουν ό, τι είναι δυνατό όταν πρόκειται για την αξία της αφοσίωσης των πελατών και της ψυχαγωγίας.

Αυτή η γρήγορη τεχνολογία θα βελτιώσει σημαντικά αρκετές εφαρμογές στο χώρο των συναντήσεων και εκδηλώσεων, ανοίγοντας το δρόμο για νέες εμπειρίες επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας μεταξύ ομάδων και ατόμων, καθώς και ροή διαδικτυακού περιεχομένου και ενισχυμένη αλληλεπίδραση κοινού.

Όπως ανέφερε πρόσφατα μια έκθεση στο Forbes, “η επαυξημένη και εικονική πραγματικότητα θα μπορούσε να αναλάβει ένα απλό διαδικτυακό webinar ή μια εκδήλωση και να το μετατρέψει σε μια καθηλωτική και πιο αξέχαστη εμπειρία”, προσθέτοντας ότι η πρακτική φύση της τεχνολογίας και η ικανότητα προσομοίωσης ζωντανών εμπειριών μπορεί να βοηθήσει το κοινό «να μάθει, να εξερευνήσει και να δει πράγματα από κοντά για τα οποία διαφορετικά θα έπρεπε να ταξιδέψει πολύ».

Το 5G θα μπορούσε επίσης να υποστηρίξει μεταφράσεις γλωσσών σε πραγματικό χρόνο για μεγαλύτερη διαπολιτισμική ανταλλαγή, βελτιώνοντας παράλληλα τις υπηρεσίες ροής και δημιουργώντας νέα μέσα παροχής εκδηλώσεων ροής σε απομακρυσμένο κοινό. Επί γης , αυτά τα δίκτυα θα επιτρέψουν επίσης την καλύτερη επικοινωνία μεταξύ του προσωπικού ασφαλείας για να βελτιώσει και να ενισχύσει την ασφάλεια των εκδηλώσεων.

Εξορθολογισμός των λειτουργειών του ξενοδοχείου

Από λειτουργική σκοπιά, με το 5G, τα ξενοδοχεία θα πρέπει να έχουν μεγαλύτερη ικανότητα να παρακολουθούν τις θερμοκρασίες και τον φωτισμό των δωματίων σε όλο το ξενοδοχείο, επιτρέποντας αποτελεσματική και βιώσιμη κατανάλωση ενέργειας.

Οι νέες δυνατότητες παρακολούθησης περιουσιακών στοιχείων σημαίνει ότι οι χειριστές μπορούν εύκολα να εντοπίσουν τον εξοπλισμό, τα ράφια αποσκευών και τα καθαριστικά καροτσάκια. Και τα ρομπότ, σενδεδεμένα μέσω ενός γρήγορου δικτύου 5G, μπορούν να χρησιμοποιούνται για συνήθεις εργασίες όπως καθαρισμός κοινόχρηστων χώρων, ασφάλεια, υπηρεσίες παράδοσης και καθοδήγηση επισκεπτών.

Κάτι τέτοιο δεν μοιάζει μακρινό και για το μέλλον. Σκεφτείτε το ρομποτικό θυρωρό αποσκευών της YOTEL στη Νέα Υόρκη, το YOBOT, ένα πλήρως λειτουργικό κομμάτι του ξενοδοχείου που επιτρέπει επίσης στους επισκέπτες να κάνουν εύκολα check in και out.

Και η M Social Singapore προσφέρει ένα φιλικό ρομπότ μπάτλερ που παρέχει υπηρεσία δωματίου απευθείας στην πόρτα του επισκέπτη. Με το 5G, ξενοδοχεία όπως το YOTEL και το M Social Singapore θα πρέπει να έχουν ευκαιρίες για εξορθολογισμό των δραστηριοτήτων τους με τρόπους που προηγουμένως δεν ήταν δυνατό.

Η νέα χωρητικότητα δεδομένων θα μετατρέψει επίσης την επιχειρησιακή απόδοση της βιομηχανίας από μακροοικονομική σκοπιά: «Σε έναν συνδεδεμένο κόσμο 5G», είπε ο Traflet, «οι μηχανές και οι κόμβοι που βρίσκονται στο πεδίο θα έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν τεράστιες ποσότητες δεδομένων σχετικά με τη βιομηχανία, τις τάσεις των καταναλωτών και αλυσίδες εφοδιασμού που μπορούν να συγκεντρωθούν και να αναλυθούν στο cloud για να παρέχουν πληροφορίες σχεδόν σε πραγματικό χρόνο για την καθοδήγηση σημαντικών επιχειρηματικών αποφάσεων.

Συνολικά, το 5G προαναγγέλλει μια δυναμική επιτάχυνση στον κόσμο της συνδεσιμότητάς μας, προσφέροντας λειτουργική συνεργασία σε αντίθεση με οτιδήποτε άλλοτε είχαν ζήσει οι τομείς των ταξιδιών και της φιλοξενίας.

Με πληροφορίες από Skift

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Ο MR.Ζανέττος ιδρύει το Επισιτιστικό Ινστιτούτο Κύπρου “Αρχέστρατος”

Taste and Hospitality

Eden Mill και Gordon Ramsay λανσάρουν το premium London Dry τζιν

Taste and Hospitality

Χριστάκης Γιακουμής: Σουβλάκι, το Εθνικό μας φαγητό από τα σελίνια…στο ευρώ!

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!