Διοίκηση Τάσεις

Airbnb: «Tα ηνία σίγουρα κρατούν η επαρχία Αμμοχώστου και η Πάφος»

Τα πάνω τους παίρνουν τα αυτοεξυπηρετούμενα τουριστικά καταλύματα στην Κύπρο, με την ανάπτυξη τους να είναι ραγδαία. Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Αυτοεξυπηρετούμενων Τουριστικών Καταλυμάτων, Κωνσταντίνος Καρακόντης, ανέφερε ότι  υπάρχουν περίπου 15-16 χιλιάδες τουριστικά καταλύματα αυτή τη στιγμή.

«Υπολογίζουμε ότι μαζί με τα αγροτουριστικά υπάρχουν γύρω στα 15-16 χιλιάδες τουριστικά καταλύματα αυτή τη στιγμή. Σίγουρα τα ηνία τα κρατούν οι τουριστικές πόλεις και συγκεκριμένα η επαρχία Αμμοχώστου και η Πάφος».

Συνέχισε λέγοντας ότι ακόμα αντιμετωπίζεται σαν κάτι καινούργιο, «δεν αντιμετωπίζεται όπως στο εξωτερικό.

«Ο κλάδος ξεκίνησε να μεγαλώνει από το 2015 και μετά όπου κατοικίες και διαμερίσματα ξεκίνησαν να μετατρέπονται σε τουριστικά καταλύματα. Τώρα με τη νομοθεσία περιμένουμε να δούμε πόσα από αυτά τα καταλύματα θα εγγραφούν στο μητρώο των τουριστικών καταλυμάτων και πόσα θα απομείνουν στο τέλος».

Μιλώντας για τον ανταγωνισμός ανάμεσα στα αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα και τις ξενοδοχειακές μονάδες ανέφερε τα εξής, «Εμείς αναγκαζόμαστε να προσφέρουμε υπηρεσίες αντάξιες των ξενοδοχείων για να μπορέσουμε να κρατήσουμε τους πελάτες μας γιατί και εμείς κρινόμαστε από τα reviews. Άρα ο κόσμος κρίνει στο τέλος της ημέρας αν ένα κατάλυμα είναι καλό ή όχι».

Μετέπειτα ανέφερε ότι οι πιο χαμηλές τιμές παρατηρούνται στη Λευκωσία η οποία έχει και τη λιγότερη κίνηση.

Ερωτηθείς τι θα πρέπει να κάνει κάποιος για να μπορεί να βρει οικονομικά καταλύματα εξήγησε πως όσο πιο γρήγορα κλείσει κάποιος τόσο πιο καλό κατάλυμα θα βρει.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

O νέος Πρόεδρος στο ΔΣ της Hermes Airports ο Christophe Petit (ΦΩΤΟ)

Taste and Hospitality

«Άλλος ένας γύρος ποτά», με τον Mads Mikkelsen (ΦΩΤΟΣ/ΒΙΝΤΕΟ)

Taste and Hospitality

Έρευνα: Η digital παρουσία των κρασιών είναι πλέον πιο σημαντική

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!