Νέα Νεα της Αγορας

Η Hermes Airports υπέγραψε τη Διακήρυξη της Τουλούζης

Σε ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται ότι «ένα νέο κεφάλαιο σηματοδοτείται με την υπογραφή της Διακήρυξης της Τουλούζης για το ταξίδι της Ευρώπης που αφορά μηδενικές εκπομπές ρύπων μέχρι το 2050. Συνολικά 250 αεροδρόμια από όλη την ήπειρο, μεταξύ αυτών και τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, ενώνουν τη φωνή τους σε μια πρωτοποριακή ενέργεια».

Η Ανώτερη Εκτελεστική Διευθύντρια της Hermes Airports, Ελένη Καλογήρου ανέφερε ότι «η υπογραφή της Διακήρυξης της Τουλούζης επιβεβαιώνει τη δέσμευσή των αεροδρομίων της Κύπρου στην ενεργειακή πολιτική. Για περισσότερο από μία δεκαετία η Hermes Airports στηρίζει την βιώσιμη ανάπτυξη καθώς η προστασία και η φροντίδα του περιβάλλοντος είναι ένας από τους πρωταρχικούς μας στόχους».

Από τη πλευρά του, ο Olivier Jankovec, Γενικός Διευθυντής του Συμβουλίου ACI EUROPE ανέφερε ότι «το κάθε αεροδρόμιο που υπογράφει αυτή τη Διακήρυξη κάνει τη διαφορά για το μέλλον μας ως βιομηχανία, ως οικονομία και ως κοινωνία».

«Πρόκειται για αεροδρόμια που συνεχίζουν να φιλοδοξούν, να οραματίζονται και να αριστεύουν στις δράσεις τους για το περιβάλλον» είπε και εξέφρασε το θαυμασμό του για το καθένα από αυτά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «είναι η πρώτη φορά όπου τα ευρωπαϊκά κράτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η βιομηχανία, τα συνδικάτα και άλλοι βασικοί εμπλεκόμενοι φορείς ευθυγραμμίζονται συλλογικά, στοχεύοντας στην απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα στις αερομεταφορές. Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική στιγμή, καθώς ανοίγεται ο δρόμος στη θέσπιση μιας συμφωνίας τόσο σε Ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο».

Τα αεροδρόμια, προστίθεται «αποτέλεσαν από την πρώτη στιγμή την κινητήρια δύναμη έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η αλλαγή καθώς, σχεδόν 200 ευρωπαϊκοί αερολιμένες έχουν πιστοποιηθεί με Airport Carbon Accreditation ενώ περίπου 400 αεροδρόμια σε ολόκληρο τον κόσμο, εργάζονται έτσι ώστε να πετύχουν μηδενικές εκπομπές ρύπων».

«Τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια δεσμεύτηκαν με ψήφισμά τους το 2019 για να επιτύχουν μηδενική εκπομπή ρύπων μέχρι το 2030 και όλα έχουν καταρτίσει σχέδιο δράσης προς αυτή την κατεύθυνση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Γερμανία: Εξετάζουν την προσωρινή απαγόρευση διακοπών

Taste and Hospitality

Δρ. Κολιού: “Εάν γίνει θαύμα θα κάνουμε Χριστούγεννα όπως τα ξέρουμε”

Taste and Hospitality

Η “κόκκινη” λίστα των χωρών με το “άνοιγμα” των αεροδρομίων

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!