Νεα της Αγορας Νομοθεσία

2017…κατάλαβαν τι θα πει «καφενείο» και το κατοχύρωσαν με δικαστική απόφαση

Ο ΚΟΤ δεν κατάλαβε με την πρώτη τη δικαστική απόφαση το τι σημαίνει καφενείο και πήγε και στο εφετείο για επανάληψη του μαθήματος. Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού είχε ασκήσει ιδιωτική ποινική δίωξη εναντίον ιδιοκτήτριας επιχείρησης «Cafe», γιατί, όπως ισχυρίστηκε, λειτουργούσε ως κέντρο αναψυχής χωρίς την απαραίτητη άδεια. Το πρωτόδικο δικαστήριο αποδέχθηκε πως δεν επρόκειτο για κέντρο αναψυχής αλλά για «καφενείο» και έτσι δεν χρειαζόταν άδεια. Ο ΚΟΤ όμως δεν το έβαλε κάτω και πήγε και στο Ανώτατο Δικαστήριο για να υποστεί και δεύτερη απόρριψη και αθώωση της ιδιοκτήτριας του «καφενείου».

Κουβέντες καφενείου

Κύπρος: Τα μυστικά του καφέ και η σημασία του καφενέ

Ο ΚΟΤ, σύμφωνα με δημοσιεύμα του Πολίτη, που βρήκαμε στα αρχεία του, πήγε στη δίκη με την «ατράνταχτη μαρτυρία» του Μανόλη Τριανταφυλλίδη και του Γεώργιου Μπαμπινιώτη για το τι σημαίνει καφενείο, όπως το έχουν καταγράψει στα λεξικά τους. Κατά τον Τριανταφυλλίδη καφενείο είναι «χώρος αναψυχής και συναντήσεως κυρίως για άνδρες, στο οποίο σερβίρονται καφές, αναψυκτικά, γλυκά του κουταλιού κ.λπ. και όπου υπάρχει δυνατότητα για διάφορα επιτραπέζια παιχνίδια κυρίως χαρτιά και τάβλι». Ο Γ. Μπαμπινιώτης περιγράφει το καφενείο ως «κατάστημα στο οποίο σερβίρουν κυρίως καφέ, αλλά και αναψυκτικά, ποτά και γλυκά και όπου συχνά μπορεί να παίξει χαρτιά, τάβλι και γενικά να περάσει την ώρα του». Ο ΚΟΤ λοιπόν υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο κατάστημα δεν ήταν καφενείο γιατί είχε μπιλιάρδο, ψηλές ψάθινες καρέκλες και σέρβιρε ποτά και σάντουιτς!

Αθώα η κατηγορούμενη

Το Ανώτατο Δικαστήριο υιοθέτησε τη θέση του πρωτόδικου δικαστηρίου ότι το κατάστημα είναι καφενείο και δεν χρειάζεται άδεια και δεν είναι κέντρο αναψυχής γιατί δεν σερβίρονται «πάσης φύσεως φαγητά, ποτά ή γλυκίσματα» και δεν συχνάζουν πρόσωπα ανεξαρτήτως φύλου, αλλά κυρίως άνδρες συνταξιούχοι και νεαροί μοτοσυκλετιστές. Ως εκ τούτου επιβεβαίωσε την αθωότητα της κατηγορούμενης ιδιοκτήτριας.

Related posts

Σ.Περδίος: «Αυτό είναι το φετινό πλάνο δράσης για τον τουρισμό»

Taste and Hospitality

Ποιος αποκτά το χαρτοφυλάκιο εστιατορίων της McDonald’s στη Ρωσία

Taste and Hospitality

Το καλύτερο βιβλίο μαγειρικής στον κόσμο έρχεται από την Κολομβία

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!