Νεα της Αγορας Νέες Αφίξεις

Gucci Giardino 25: Ένα καφέ και κοκτέιλ μπαρ στην καρδιά της Φλωρεντίας

Ανοίγοντας την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, η Gucci αποκαλύπτει το Gucci Giardino 25, ένα νέο καφέ και κοκτέιλ μπαρ, επεκτείνοντας το εμβληματικό Gucci Garden, το θαυμάσιο δημιούργημα του δημιουργικού διευθυντή Alessandro Michele και του διάσημου σεφ Massimo Bottura.

Τοποθετημένο στην Piazza della Signoria της Φλωρεντίας, είναι ήδη το talk of the town της πόλης.

Αντλώντας έμπνευση από έναν από τους προηγούμενους ενοίκους του χώρου, έναν ιστορικό ανθοπώλη, ο χώρος χαρακτηρίζεται από μια λουλουδάτη αίσθηση και αρμονικές αντιθέσεις, παίζοντας με τους κώδικες του οίκου και του φλωρεντίνικου περιβάλλοντος, ενώ αντλεί από τα χρώματα, τις μυρωδιές και την πληθωρικότητα ενός ανθοπωλείου.

Firenze, Gucci apre il caffè Giardino 25 - la Repubblica

Τα μουσταρδί κίτρινα πάνελ συμπληρώνουν τα ζωντανά και πολυτελή καθίσματα σε χρώμα μπλε παγωνιού με επένδυση δέρματος. Αλλού, οι εκλεπτυσμένοι μαρμάρινοι πάγκοι και τα τραπέζια ενσωματώνουν την αισθησιακή κομψότητα για την οποία είναι γνωστή η Gucci.

Το Gucci Giardino 25 είναι για κάθε ώρα, καθώς το ολοήμερο μενού αντικατοπτρίζει την ικανότητα του χώρου για δουλειά και παιχνίδι. Αγκαλιάζοντας την ύπαιθρο της Τοσκάνης και μια εποχική προσέγγιση στο φαγητό, το υψηλής ποιότητας σποτ προσφέρει παραδοσιακές τοπικές νοστιμιές, ενώ αναζητά διεθνή υλικά, από την Ιαπωνία και το Μεξικό για να προσθέσει μια μοντέρνα πινελιά.

Ο βραβευμένος με τρία αστέρια Michelin σεφ Massimo Bottura συνεργάστηκε με την πολυτελή μάρκα μόδας στις αρχές του 2021 για να ανοίξει το τρίτο Gucci Osteria στον κόσμο, στο Τόκιο.

Στο έργο συνεργάζεται ο Karime Lòpez, επικεφαλής σεφ του πρωτότυπου Gucci Osteria στη Φλωρεντία, που τιμήθηκε με το πρώτο αστέρι Michelin το 2020.

Firenze: dentro il cocktail bar che Gucci apre in Piazza della Signoria

Ως ιδιοκτήτης και σεφ του κορυφαίου παγκοσμίου εστιατορίου Osteria Francescana στη Μόντενα, ο Bottura έχει ήδη δημιουργήσει άλλα δύο Gucci Osteria για τη μάρκα μόδας και η συνεργασία τους ψιθυρίζεται πως θα επεκταθεί και περαιτέρω.

Το μενού

Italian Luxury House Gucci Launches Gucci Giardino 25 at Central Piazza  Della Signoria, Florence

Στο πρωινό θα υπάρχουν παραδοσιακά τοπικά αρτοσκευάσματα μαζί με γαστρονομικές δημιουργίες για μια μοντέρνα και διεθνή επιλογή, ενώ ελαφριά πιάτα είναι διαθέσιμα τόσο για μεσημεριανό γεύμα όσο και για δείπνο. Το μενού ολοκληρώνεται από το Απογευματινό τσάι, με έναν ιδιαίτερο φόρο τιμής στην κουλτούρα του καφέ μέσω μιας προσεκτικής επιμέλειας μειγμάτων σπεσιαλιτέ.

Όσο για περισσότερες επιλογές για ενήλικες, τα νεγκρόνι είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές, καθώς η Gucci προσφέρει ένα ανανεωμένο Mémoire di Negroni ανάμεσα σε άλλα ζωηρά κοκτέιλ. Πίσω από τα ποτά βρίσκεται η mixologist Martina Bonci, η οποία κληρονόμησε την αγάπη για το κρασί από την προγιαγιά της.

Λευτέρης Τρίγκας

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

H Cyprus Airways πετάει Μάϊο σε 3 Ευρωπαϊκές πόλεις

Taste and Hospitality

Ελλάδα: Το μοναδικό εστιατόριο όπου μπορείς να φας πάνω από τα σύννεφα! (ΦΩΤΟΣ)

Taste and Hospitality

Εμφύλιος στην EasyJet για ακύρωση παραγγελίας 100 Airbus – O Σ.Χατζηιωάννου απειλεί…

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!