Νέα Νεα της Αγορας

Αύριο μαθητές ετοιμάζονται να σπάσουν…διαστημικό παγκόσμιο ρεκόρ – Ζωντανή μετάδοση

Μαθητές θα επιχειρήσουν να στείλουν την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου, μικροδορυφόρο στο διάστημα. Στην περιγραφή της εκδήλωσης στο Facebook αναφέρεται ότι «μαθητές του PASCAL English School Larnaka θα επιχειρήσουν την κατάρριψη παγκόσμιου ρεκόρ, με την αποστολή μικροδορυφόρου στο διάστημα για λήψη εικόνας και βίντεο από υψόμετρο 147,648 ποδιών. 

Η προσπάθεια θα γίνει την Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου, 2022, στις 12:30 το μεσημέρι από τον Σταθμό Ραδιοβολίσεων του τμήματος Μετεωρολογίας και όσοι επιθυμούν μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά στον ακόλουθο υπερσύνδεσμο: https://fb.me/e/1rsNRGW4B».

Προστίθεται πως «πάνω στον μικροδορυφόρο “PICO” θα βρίσκονται πειράματα από 27 σχολεία της δημόσια και ιδιωτικής εκπαίδευσης, τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Το εγχείρημα αποτελεί μέρος της διαστημικής ημερίδας «SpaceUp Cyprus 2022» και θα προβληθεί ζωντανά μέσω διαδικτύου στα 27 συμμετέχοντα σχολεία, ενώ δύο περίπου χιλιάδες μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα πειράματά τους να φτάνουν σε διαστημικά υψόμετρα».

Η ημερίδα διοργανώνεται από τον οργανισμό «Cyprus Space Foundation» και στηρίζεται από το τμήμα Μετεωρολογίας και το κέντρο Αριστείας «Ερατοσθένης».Έφτιαξαν ρομπότ που μιλάει και αναγνωρίζει το όνομα του επισκέπτη από το Safe Pass

Σύμφωνα με την περιγραφή «οι μαθητές του PASCAL English School Larnaka δημιούργησαν τον «ASTRO 2». Πρόκειται για τη μετεξέλιξη του αρχικού εκπαιδευτικού ρομπότ «ASTRO 1», στο οποίο οι μαθητές κατάφεραν να ενσωματώσουν τεχνιτή νοημοσύνη (έξυπνο εγκέφαλο), κάτι που επιτρέπει στο ρομπότ να μιλάει, αλλά και να αναγνωρίζει το όνομα του επισκέπτη, χρησιμοποιώντας κωδικό QR από Safe Pass».

Ακόμα, «οι μαθητές δημιούργησαν διαδραστικό φωτισμό σε σχήμα προσώπου, ο οποίος, σε συνδυασμό με την ικανότητα ομιλίας του ρομπότ, προσφέρει στους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία. Επίσης η ομάδα των μαθητών του PASCAL κατασκεύασε ειδικό λειτουργικό κινητού, ούτως ώστε οι επισκέπτες να μπορούν, αφού το κατεβάσουν στο κινητό τους, να συνομιλήσουν με τον «ASTRO 2».

ΚΥΠΕ

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Σάρωσε τα Χρυσά Μετάλλια το Johnnie Walker στον διαγωνισμό “International Spirits Challenge”

Taste and Hospitality

ΠτΔ: «Σε έξι μέρες φεύγουν οι τουρίστες από την χώρα»

Δρ. Κωστρίκης: Οι θεωρίες συνομωσίας, και η «δίψα για την δόξα»…που του χρέωσαν

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!