Διατροφη Νεα της Αγορας

Θα έτρωγες ποτέ παγωτό μαζί με τηγανητές πατάτες;

Περίεργοι συνδυασμοί φαγητών λοιπόν. Ακούς αυτή τη φράση. Τι σου έρχεται στο μυαλό; Και δεν εννοώ να αναφέρεις κάτι ακραίο όπως πχ παστίτσιο με κεράσια αλλά εκείνα τα combos που όντως ταιριάζουν και έχουν κάτι να πουν γαστριμαργικά. Καρπούζι με φέτα; Ok. Πεπόνι με προσούτο; Ok και πάλι. Κάτι άλλο όμως; Πιο πέρα από αυτά;

Τηγανητές πατάτες + Παγωτό

Περίεργοι συνδυασμοί φαγητών που ταιριάζουν τέλεια

Ο συνδυασμός αλμυρού και γλυκού πηγαίνει στο επόμενο επίπεδο, όπως ακριβώς συμβαίνει και με εκείνον του κρύου με το ζεστό. Θέλεις το πού και το πώς; Δοκίμασε το παγωτό των McDonald’s με τις πατάτες των εστιατορίων της αλυσίδας και θα μας θυμηθείς. 

Σοκολάτα + Αβοκάντο

Όχι, δε μιλάμε απλά για την προσθήκη ενός κομματιού σοκολάτας στο πρωινό σου σνακ -δηλαδή το τοστ με αβοκάντο- αλλά για μία γενικότερη διάδραση των δύο προαναφερθέντων υλικών. Η κρεμώδης, βουτυρώδης υφή του αβοκάντο παίζει άψογα το ρόλο της σχεδόν σε κάθε συνταγή με σοκολάτα. Για τους πιο τολμηρούς: Δοκίμασε να φτιάξεις μιλκσέικ.

Φράουλες + Βαλσάμικο

Ένας old-school ιταλικός συνδυασμός που κάνει τη δουλειά κάθε, μα κάθε, φορά. Η αλμυρή αίσθηση του βαλσάμικου ενισχύει τη γεύση της φράουλας, συμπληρώνοντας παράλληλα τη ζουμερή φύση της. 

Τσένταρ + Μηλόπιτα

ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ TASTY GUIDE

‘Πώς είπατε;’, θα μπορούσε να είναι μία λογική απορία που προκύπτει στο άκουσμα αυτού του combo. Τα φρέσκα μήλα με φέτεες κίτρινου τυριού είναι ένας δημοφιλής συνδυασμός σε διάφορες περιοχές της Αγγλίας και των ΗΠΑ. Σε συνέχεια αυτής της ‘παράδοσης’ έρχεται η μηλόπιτα με τσένταρ. Γιατί όχι;

Φυστικοβούτυρο + Burger

Αρκετοί από συνδυασμούς αυτής της λίστας στηρίζονται στο δίπολο αλμυρό-γλυκό. Εδώ υπάρχει το εξής παράδοξο: Αλάτι και ακόμη περισσότερο αλάτι. Τι εννοούμε; Η προσθήκη λιωμένου φυστικοβούτυρου κατά το σχηματισμό του μπιφτεκιού για το burger θα δώσει απροσδόκητα νόστιμα αποτελέσματα στο συνολικό αποτέλεσμα.

Μπανάνα + Μπέικον

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΠΑΝΑΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Από τη μία, η γλυκιά και πλούσια σε υδατάνθρακες μπανάνα. Από την άλλη, το μπέικον – με ό,τι συνεπάγεται. Τα origins της εν λόγω σύνθεσης δεν είναι ιστορικά ξεκάθαρα αλλά ο αστικός μύθος υποστηρίζει πως πρόκειται για μία έμπνευση του Elvis Presley, που μάλιστα υιοθέτησαν πολλά εστιατόρια των ΗΠΑ κατά τα 50s και τα 60s. 

Μάνγκο + Τσίλι

Οι λάτρεις του πικάντικου θα το εκτιμήσουν δεόντως, καθώς πρόκειται για μία από τις πιο επιτυχημένες προσθήκες γλυκού στοιχείου σε κάτι καυτερό και το αντίστροφο.

Πίτσα + Μέλι

ΠΙΤΣΑ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ TASTY GUIDE

Αυτό που δίνει στην πίτσα το μέλι είναι γλυκύτητα σε συνδυασμό με ένα έντονο λάκτισμα, χωρίς ωστόσο να γίνεται ενοχλητικό ή παρεμβατικό, αλλοιώνοντας τον χαρακτήρα της. Καθόλου άσχημα. 

Του Μπάμπη Δούκα

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Re.Buke Lounge:Aπαντά στις φήμες περί κρουσμάτων

Στο σφυρί ακίνητα της οικογένειας Παρασκευαΐδη

Taste and Hospitality

Γιατί πάνω από την Ακρόπολη δεν πετάνε πουλιά

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!