Νέα Νεα της Αγορας

«Δεν είναι ειλικρινείς οι προθέσεις των ξενοδόχων»

Η ΠΕΟ ανακοίνωσε ότι σε συνεδρία της Γραμματείας της  ΣΥΞΚΑ-ΠΕΟ  συζητήθηκε η εντεινόμενη απαίτηση των ξενοδόχων για εξασφάλιση αδειών εργασίας εργατικού δυναμικού από τρίτες χώρες προσθέτοντας ότι διαπίστωσε πως οι προθέσεις δυστυχώς των Ξενοδόχων δεν είναι ειλικρινείς.

Διατυπώνει τη θέση ότι η πρόθεση τους είναι η χρησιμοποίηση των εργαζομένων από τρίτες χώρες για περαιτέρω απορρύθμιση,  για συρρίκνωση μισθών και ωφελημάτων και ότι λίγοι είναι οι Ξενοδόχοι που έκαναν προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών εργασίας έτσι που να προσελκύσουν σταθερό μόνιμο προσωπικό.
Περαιτέρω καλεί τους Συνδέσμους των Ξενοδόχων όπως σεβαστούν τις Συλλογικές Συμβάσεις που οι ίδιοι μόλις υπέγραψαν και στις προσλήψεις που κάνουν να εφαρμόζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις, να καλέσουν τους εργαζόμενους είτε Κύπριους είτε κοινοτικούς που εργάζονταν μέχρι το 2019 να επιστρέψουν στις εργασίες τους.
 


Αναφέρει επίσης ότι η προσφορά εργασίας με βάση τους όρους των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ο σεβασμός στους εργαζόμενους και η προσφορά ευκαιριών συνεχούς επιμόρφωσης και αναβάθμισης των εργαζομένων είναι η βάση για την εξεύρεση σταθερού ανθρώπινου δυναμικού.
 
Εκφράζει τέλος την πεποίθηση ότι με την επιστροφή στην κανονικότητα οι συζητήσεις και οι προσπάθειες πρέπει να εστιάσουν  στα σοβαρά ζητήματα που ταλανίζουν το επάγγελμα του ξενοδοχοϋπάλληλου για να γίνει ελκυστικό και να αποκτήσει ποιότητα και χαρακτήρα.  

ΚΥΠΕ

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Γλουτένη η… αχώνευτη!

Taste and Hospitality

Μεθυσμένοι οδηγούν οι Παφίτες…λέει η Αστυνομία

Taste and Hospitality

Κοκκινοτριμιθιά: Έτσι θα είναι το Neo Plaza (ΒΙΝΤΕΟ)

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!