Παρουσίαση Φιλοξενία

Tσικνοπέμπτη…στην καρδιά του καρναβαλιού και πάμε Λεμεσό!

Η Tσικνοπέμπτη είναι η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου, περίοδος που οι άνθρωποι προετοιμάζονται για την μεγάλη νηστεία της Σαρακοστής. Η Τσικνοπέμπτη δίνει  την ευκαιρία στα νοικοκυριά να καταναλώσουν με εορταστικό και χαρούμενο τρόπο ότι κόκκινο κρέας τους έχει απομείνει πριν από τη νηστεία της Σαρακοστής.

Η λέξη «τσικνοπέμπτη» προέρχεται από την λέξη «τσίκνα» (η μυρωδιά του ψημένου κρέατος) και από την λέξη “Πέμπτη”. Γιορτάζεται άλλωστε την Πέμπτη, 11 ημέρες πριν την Καθαρά Δευτέρα. Είναι μια μέρα προετοιμασίας για την μεγάλη νηστεία της Σαρακοστής πριν από το Πάσχα. Μια προετοιμασία που έγκειται στην προσπάθεια να βιώσουμε τις επερχόμενες ημέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Βρήκαμε για σας δύο στέκια στην Λεμεσό η οποία κάθε χρόνο τέτοιες μέρες έχει την τιμητική της.

Στο παλιό λιμάνι, στο τρίτο κατά σειρά υπερυψωμένο κτήριο. Από νωρίς για αρωματικό καφέ και γλυκό με εξαιρετικό εσπρέσο σε συνεργασία με τον ιταλικό οίκο καφέ ‪‎Costadoro ‬και ευγενικό σέρβις. Η κουζίνα πολυσυλλεκτική παίζει σε λίγο από όλα με burger, κλαμπ σάντουιτς, σαλάτες, πίτσες, sushi, μεσογειακά και ιταλικά πιάτα για όλα τα γούστα, φιλικό και για χορτοφάγους. Με πανοραμική θέα στην παραλιακή, άνετο για meeting point μετά τη δουλειά. Ιδανικό τα βράδια μετά τη βόλτα στο μόλο. Brunch το σαββατοκύριακο.

Το Diamante Blu γιορτάζει την έναρξη του φετινού καρναβαλιού, με εκλεκτή ποικιλία κρεατικών και ζωντανή μουσική από τους συνήθεις υπόπτους Νικόλα Αντωνιάδη και Κυριάκο Ζήνωνος.

Στο Il Castello Resto Bar θα παίζε μεζές, ποτό, μουσική και καφεδάκι επίσης. Από τις 12.00 ο DJ Lefkio θα ξεσηκώνει τον κόσμο με τις μουσικές του, σε ρυθμούς καρναβαλιού.

Οι νέες γαστρονομικές του προτάσεις, ιδιαίτερα προσεγμένες, παρουσιάζουν πιάτα και γεύσεις γνώριμες, γαρνιρισμένες με ευρωπαϊκές ιδέες και τεχνικές που προκαλούν και δελεάζουν και τους πλέον απαιτητικούς. Εύκολα μπορεί κάποιος να απολαύσει τις εύγεστες προτάσεις της Chef ακόμα και στον προσωπικό του χώρο αφού το Il Castello παρέχει υπηρεσία κατ’ οίκον διανομής μέσα και από τις πλατφόρμες Foody, Wolt, Bolt και Deliveryman.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Ο «Φάρος» της Πάφου: Μια παραλία φυσικής ομορφιάς

Taste and Hospitality

Τop hotelier influencer της Ευρώπης ο Κ. Ποζρικίδης!

Η designer Bianca Minides και η Άμμος του Καμπούρη στην Αγία Νάπα…

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!