Άποψη Νεα της Αγορας

Είχα ένα Θείο που καθόταν με την νεολαία…στα Κυριακάτικα τραπέζια

Προσπαθώ να σκεφτώ τι άφησε σε μας, η παρουσία σου στη ζωή μας. Βάζω τις σκέψεις σε τάξη, ανάβω ένα τσιγάρο και κάθομαι αναπαυτικά στην καρέκλα – προσπαθώντας έτσι να σε «μιμηθώ» και να φτάσω με τη φαντασία μου σε εκείνα τα χρόνια –τα παλιά – τα παιδικά – τα εφηβικά και τα «λίγο πριν φύγεις».

Ήσουν ο «Θείος που έκανε παρέα με την νεολαία». Ήσουν πάντα σε μια θαυμάσια καρέκλα, που έμοιζε με θρόνο. Με το κεφάλι γερμένο ελαφρά πίσω απέπνεες έστω και έτσι ζωντάνια και κέφι. Τραγουδούσες, έπαιξες φυσαρμόνικα, κάπνιζες πούρο, έλεγες ιστορίες που δεν γράφονται για τους «φίλους» πολιτικούς και άλλους της «κοσμικής» χώρας μιας άλλης εποχής.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν μπορώ να σε συνδέσω παρά μόνο με τα γλέντια και τα τραπέζια της Κυριακής και κάθε γιορτής –αλλά κάθε γιορτής. Στοίβα τα πιάτα να πηγαινοέρχονται, να «δίνεις» εντολές να φάμε και άλλο – λες και θα τέλειωνε ποτέ το φαγητό από το τραπέζι που έφτιαχνε η Γιαννούλα σου. Έσπαγες πιάτα σε κάθε ζεϊμπέκικο που χορεύαν τα ξαδέλφια, εκείνα τα Πρωτοχρονιάτικα και Πασχαλινά τραπέζια, που θέλαμε «οδηγό επιβίωσης» να ανταπεξέλθουμε και μας έλειψαν τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια.

Χαίρομαι και το λέω χωρίς ίχνος ειρωνείας που δεν σε είδα να σβήνεις. Που η πανδημία δεν επέτρεψε να σε δω να μαραζώνεις και να υποφέρεις. Θέλω να σε θυμάμαι έτσι όπως σε είδα για πρώτη φορά και μου συστήθηκες: «Ο Θείος Ηλίας».

Όπως καταλαβαίνεις, πρέπει και λίγο να το…φιλοσοφήσεις, ακόμη και αυτό: Το γεύμα, το τραπέζι, ο χορός και κάτι ταξίδια είναι και αυτά μέρος ενός ανθρώπου που φεύγει από τούτη τη ζωή και αφήνει ανοιχτό το δικό μας ημερολόγιο ακόμη να γράφετε. Ο άνθρωπος είναι ΜΟΝΟ στιγμές και το επιβεβαίωσες με τον ποιο τέλειο τρόπο. Σου μοιάζω…Φευγάτος μια ζωή…βιαστικός. Ξέρεις κάτι; «Όλα αυτά που ζήσαμε φτωχοί…του κόσμου η βροχή δεν μας πείραξε έτσι δεν είναι;

Αφού είχαμε ανάμεσα μας εσένα. Αιωνία να είναι η μνήμη σου

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Δρ.Καραγιάννης: «Δε σηκώνει διασκέδαση και γλέντια – Σύρνουμεν αφκά πάνω στους τοίχους»

Taste and Hospitality

Ενεργειακή κρίση: Από τις μπύρες στις ντομάτες

Taste and Hospitality

Παγκόσμια Ημέρα για τους Χορτοφάγους η σημερινή

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!