Διοίκηση Τάσεις

World Travel Market: Θα ανακάμψει ο παγκόσμιος τουρισμός το 2022;

Διίστανται οι απόψεις για την πορεία της τουριστικής σεζόν του 2022, με τους ειδικούς του παγκόσμιου τουρισμού να εμφανίζονται διχασμένοι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μεγάλης έρευνας που ανακοίνωσε η διεθνής έκθεση τουρισμού World Travel Market (WTM) που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Λονδίνο.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία σχεδόν το μισό δείγμα που ρωτήθηκε (48%) πιστεύει ότι ο κλάδος θα υπολείπεται του 2019, με το 11% να θεωρεί ότι το μέλλον είναι αβέβαιο. Στον αντίποδα, περίπου το 40% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο όγκος των κρατήσεων του 2022 σε ολόκληρο τον κλάδο θα είναι ίδιος ή θα ξεπεράσει τα επίπεδα του 2019. Οι σχεδόν 700 επαγγελματίες του τουρισμού από όλο τον κόσμο που συμμετείχαν στο Industry Report της WTM, δεν μίλησαν μόνο για τη βιομηχανία αλλά και για τις δικές τους επιχειρήσεις, με το 42% να παραδέχεται ότι οι κρατήσεις είναι απίθανο να φτάσουν αυτές του 2019. Ένα επιπλέον 14% δεν είναι σίγουρο πώς θα εξελιχθεί το 2022. Στην αισιόδοξη πλευρά, το 26% είναι βέβαιο ότι οι κρατήσεις του κλάδου για το 2022 θα είναι συγκρίσιμες με το 2019, με το 14% να αναμένει ότι το 2022 θα έχει καλύτερες επιδόσεις από το τελευταίο κανονικό έτος πριν από το ξέσπασμα της COVID-19 στις αρχές του 2020. Όταν ρωτήθηκαν για τις δικές τους επιχειρηματικές επιδόσεις, οι επαγγελματίες ήταν εξίσου αισιόδοξοι, με το 28% να αναμένει ότι οι κρατήσεις θα συμβαδίζουν με αυτές του 2019 και με το 16% να προβλέπει αύξηση.

Αισιοδοξία από τη Βρετανική αγορά

UNWTO: Ο παγκόσμιος τουρισμός ανέκαμψε τον Ιούλιο, παραμένει μακριά από το  επίπεδο του 2019 | Insider

Οι μισοί Βρετανοί σχεδιάζουν να πάνε δύο ή περισσότερες φορές διακοπές το 2022 – και το 70% σχεδιάζει να κάνει τουλάχιστον μία φορά διακοπές το επόμενο έτος, σύμφωνα με την έρευνα της WTM. Επιπλέον, τέσσερις στους δέκα καταναλωτές σκοπεύουν να ξοδέψουν περισσότερα στις διακοπές από ό,τι το 2019. Η έρευνα που έγινε ανάμεσα σε 1.000 καταναλωτές διαπίστωσε ότι μόλις το 16% δεν σκοπεύει να φύγει καθόλου από τη χώρα του.

Όσον αφορά τα σχέδια των Βρετανών για τις δαπάνες των διακοπών τους, το 43% σκοπεύει να δαπανήσει περισσότερα από ό,τι το 2019. Αναλυτικά, το 17% των ερωτηθέντων είπε ότι θα ξόδευε «σημαντικά» περισσότερα χρήματα από ότι το 2019, ενώ το 26% υπολόγισε ότι θα ξόδευε ελαφρώς περισσότερα – έως και 20% πάνω από το 2019.

Οι Βρετανοί δηλώνουν ότι θέλουν να κάνουν «ένα διάλειμμα στην παραλία» το επόμενο έτος. Σχεδόν οι μισοί (43%) που ερωτήθηκαν στην έρευνα, σχεδιάζουν να αποδράσουν στο εξωτερικό και οι διακοπές στην παραλία θα ήταν η κορυφαία επιλογή τους. Η δεύτερη πιο δημοφιλής επιλογή τους θα ήταν να επισκεφτούν μια πόλη, ενώ οι διακοπές περιπέτειας επιλέχθηκαν από το 16%, η κρουαζιέρα από το 15%, η ευεξία από το 8% και το σκι από το 7%.

Η Ελλάδα στις πρώτες προτιμήσεις τους

Στην ερώτηση σχετικά με το πού θα ήθελαν να πάνε διακοπές, οι Βρετανοί ανακήρυξαν ως το κορυφαίο hotspot τους την Ισπανία, ακολουθούμενη από τους άλλους, παραδοσιακά, αγαπημένους τους προορισμούς όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ελλάδα, και οι ΗΠΑ – στην οποία δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν από τότε που ξέσπασε η πανδημία, δηλαδή το Μάρτιο του 2020.

Σύμφωνα με άλλη έρευνα των Βρετανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ΑΒΤΑ), οι κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2021 μειώθηκαν κατά 83% σε σχέση με το 2019 και σχεδόν οι μισές ταξιδιωτικές εταιρείες δεν ανέφεραν καμία αύξηση στις κρατήσεις για το 2021 σε σύγκριση με το 2020. Όλα αυτά παρά το πρόγραμμα εμβολιασμού στη Βρετανία που ήθελε πάνω από το 80% των ενηλίκων να έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Ο διευθυντής της έκθεσης WTM, Simon Press σε δηλώσεις του τόνισε: «Έχουμε υπομείνει σχεδόν δύο χρόνια ταξιδιωτικών περιορισμών, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι σχεδόν οι μισοί παραθεριστές θέλουν να πάνε σε ένα ηλιόλουστο παραλιακό θέρετρο. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε εγκλωβιστεί στο σπίτι κατά τη διάρκεια του lockdown και πολλοί από εμάς εξακολουθούμε να εργαζόμαστε από το σπίτι, επομένως η προοπτική να χαλαρώσουμε σε μια ξαπλώστρα της Μεσογείου είναι πολύ δελεαστική».

news247.gr

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Τι είναι το Street Food;

Taste and Hospitality

Η Expedia γίνεται ο απόλυτος ταξιδιωτικός σύντροφος στη νέα εποχή- Ποιες αλλαγές έρχονται

Άριστος Ανδρέου: Ο σεφ της…διπλανής πόρτας, μαγειρεύει στην κουζίνα σας και μαγεύει

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!