Γεύσεις Συμβουλές από τους Ειδικούς

Γιατί η ταραμοσαλάτα της Καθαράς Δευτέρας θέλει μέτρο

Το παραδοσιακό έδεσμα της Καθαράς Δευτέρας έχει τα καλά του, αλλά και κάποια σημεία που πρέπει να προσέξετε. Αποτελεί μια πολύ διαφορετική… «σαλάτα» και βρίσκεται κάθε χρόνο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Φτιάχνεται από ταραμά, δηλαδή αλατισμένα αβγά μπακαλιάρου ή κυπρίνου, που έπειτα από διάφορες διεργασίες, φτάνουν στη μορφή που γνωρίζουμε.

Η πρώτη αυτή ύλη είναι πλούσια σε βιταμίνη Α και D, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, κάλιο και φώσφορο, ωφελώντας τα μάτια, τα οστά, το ανοσοποιητικό, ενώ σε συνδυασμό με το ελαιόλαδο που αποτελεί βασικό της συστατικό, ευεργετεί και την καρδιά μας, καθώς τα μονοακόρεστα λιπαρά του συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερίνης. Στη συνταγή έχουμε και το λεμόνι που χαρίζει βιταμίνη C στο αποτέλεσμα, η οποία είναι αντιοξειδωτική και σημαντική για το ανοσοποιητικό.

Αυτό, όμως, που πρέπει να προσέξετε είναι το νάτριο του ταραμά, το οποίο υπάρχει σε μεγάλες ποσότητες, επηρεάζοντας την αρτηριακή πίεση, ειδικά για όσους πάσχουν από υψηλή. Κάτι ακόμη που δεν πρέπει να ξεχνάτε είναι ότι οι θερμίδες της ταραμοσαλάτας μπορεί να ξεπερνούν τις 100 σε μια κουταλιά, που σημαίνει ότι θέλει προσοχή.

Για να φτιάξετε ταραμοσαλάτα, επιλέξτε τον άσπρο ταραμά, καθώς ο κόκκινος παίρνει το χρώμα του από χρωστικές κι όχι με φυσικό τρόπο.

clicklife

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Ο καφές που «κέρδισε» το φραπέ (ΦΩΤΟΣ)

Κρέμα καφέ με amaretto Ιωάννα Μόσχου

Taste and Hospitality

Πώς να είστε χαρούμενοι τα Χριστούγεννα

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!