Νέα Νεα της Αγορας

Πράσινο φώς για ολοκλήρωση τεχνητού υφάλου στην Γεροσκήπου

Κινείται εκ νέου η διαδικασία για την ολοκλήρωση του τεχνητού υφάλου στην Γεροσκήπου, σύμφωνα με τον δημαρχεύοντα Κυριάκο Χατζηβασίλη μετά το πράσινο φως που έλαβε ο Δήμος Γεροσκήπου από τα αρμόδια τμήματα.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Χατζηβασίλης ανέφερε πως τα αρμόδια τμήματα του Κράτους προχώρησαν στην προκήρυξη εκ νέου προσφορών για την ολοκλήρωση του έργου το οποίο είχε ξεκινήσει το 2013 με την βύθιση του πλοιαρίου Laboe και την δημιουργία υποβρύχιου πάρκου στην περιοχή, που θα εμπλουτίσει την θαλάσσια ζωή και θα προσελκύσει καταδυτικό τουρισμό.

Πράσινο φώς για ολοκλήρωση τεχνητού υφάλου στην Γεροσκήπου

Ο κ. Χατζηβασίλης σημείωσε πως πριν ένα χρόνο περίπου έγινε η προκήρυξη προσφορών αλλά δεν υπήρξε ενδιαφέρον. Κατόπιν τούτου, συνέχισε, την Πέμπτη ανακοινώθηκε η έναρξη της διαδικασίας για προσφοροδότηση και για ολοκλήρωση του έργου.

Όπως ανέφερε, το σημείο θα αποτελέσει χώρο τουριστικής προσέλκυσης με την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού, που χαρακτηρίζεται σημαντικός για τον Δήμο. Επίσης, στον τεχνητό ύφαλο, που περιμετρικά θα φτάνει μέχρι το αεροδρόμιο, θα τοποθετηθούν διάφορα αντικείμενα και αγαλματίδια για τη δημιουργία του υποθαλάσσιου πάρκου.

Το έργο συγχρηματοδοτείται κατά 50% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατά 50% από την Κυπριακή Δημοκρατία, ως μέρος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλιείας 2007-2013. Η πόντιση του σκάφους Laboe, που αγοράστηκε από τον τότε ΚΟΤ και την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου, έγινε σε απόσταση δυο περίπου χιλιομέτρων από την ακτή σε βάθος 25 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

«Sake Viva!»: Η Ιαπωνία ψάχνει τρόπους να τονώσει την κατανάλωση αλκοόλ

Taste and Hospitality

Eπιδημιολόγοι πάνε στο Προεδρικό Μάρτιο ανοίγει η εστίαση…

Taste and Hospitality

Παίρνει €1. 476.367,31 η Αρχιεπισκοπή Κύπρου απο την ΚΕΟ

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!