Εφοδιαστική Αλυσίδα Προιόντα

Αλλάζει όνομα η βότκα Stolichnaya

Την αλλαγή του ονόματος της διάσημης βότκας Stolichnaya ανακοίνωσε την Παρασκευή (7/2) η εταιρεία που την παράγει, έπειτα από απόφαση του ιδρυτή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η βότκα, που διαφημίζεται ως ρωσική, τώρα θα πωλείται και θα κυκλοφορεί απλώς ως Stoli, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

«Είμαι εξόριστος από τη Ρωσία από το 2000 λόγω της αντίθεσής μου στον Πούτιν, παρέμεινα περήφανος για τη μάρκα Stolichnaya», δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος Γιούρι Σέφλερ, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Stoli. «Σήμερα, λάβαμε την απόφαση να μετονομάσουμε τη βότκα καθώς το όνομα δεν αντιπροσωπεύει πλέον την εταιρία μας. Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, εύχομαι η «Stoli » να αντιπροσωπεύει την ειρήνη στην Ευρώπη και την αλληλεγγύη με την Ουκρανία».

Στα χέρια του ρωσικού κράτους η Stolichnaya στην Κύπρο;

Το ποτό κυκλοφορεί εδώ και καιρό ως ρωσική βότκα, αλλά οι εγκαταστάσεις παραγωγής του βρίσκονται στη Λετονία από εκείνο το έτος. Η Stoli Group είναι θυγατρική της SPI Group, η οποία εδρεύει στο Λουξεμβούργο.

Η εταιρεία ανέφερε επίσης την επιθυμία των εργαζομένων της να αναλάβουν δράση, προκειμένου να επικοινωνούν περισσότερο ότι η συγκεκριμένη βότκα έχει τις «ρίζες» της στη Λετονία.

Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα, ο όμιλος Stoli ανακοίνωσε πως θα χρησιμοποιεί μόνο σλοβακικές προμήθειες ώστε να διασφαλίσει πως κανένα από τα υλικά και τα συστατικά του περίφημου αλκοολούχου δεν προέρχεται από τη Ρωσία.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Ο Γαλατά…ααας που ανάγιωσε γενιές

Taste and Hospitality

Κτήμα Σκούρα : Ο «Μέγας» Οίνος στην ιστορική γη του Άργους

Glenglassaugh: Με ιστορία που μας ταξιδεύει πίσω στους αιώνες (ΒΙΝΤΕΟ)

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!