Νέα Νεα της Αγορας

Έτσι έβαλαν τέλος στις «βίζες καλλιτέχνιδων» και στα καμπαρέ της Κύπρου

Σε μια ιστορική αναδρομή για το πως η Κύπρος ξεκίνησε να κάνει βήματα για αντιμετώπιση του προβλήματος με την εμπειρία προσώπων, έκανε μέσω της εκπομπής Alpha Ενημέρωση, η Επίτιμη Πρόεδρος του Cyprus Stop Trafficking, Ανδρούλα Χριστοφίδου Ενρίκες.

Η ίδια άρχισε να ασχολείται με το trafficking το 2007, ανακαλύπτοντας πως κανείς δεν γνώριζε τι σημαίνει εμπορία προσώπων. Έτσι αποφάσισε να διοργανώσει σχετικό συνέδριο για το θέμα τον Νοέμβριο του 2008 το οποίο φάνηκε στην πορεία να είχε μεγάλη επιτυχία.

«Όλοι νόμιζαν ότι αυτές οι κοπέλες που έρχονταν στην Κύπρο, οι 6000 που έρχονταν με τις περίφημες visa artist που τους έδινε η κυβέρνηση, που έρχονταν με την ευλογία της κυβέρνησης και διανέμονται εις στα 108 καμπαρέ που είχαμε στις ελεύθερες περιοχές…»

Σύμφωνα με την κ. Χριστοφίδου Ενρίκες, ο τότε Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτη έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα και ζήτησε από την ίδια, όπως συσταθεί μια μη κυβερνητική οργάνωση για το trafficking στην Κύπρο που θα ασχολείται αποκλειστικά με το θέμα.

«Του είπα ότι αν δεν σταματήσει την Vissa artist δεν γίνεται τίποτα, και μου υποσχέθηκε ότι θα το κάνει. Η Vissa artist σταμάτησε το 2009 και έξι μήνες μετά αυτή η άδεια, έκλισαν 90 καμπαρέ. Ήταν η πιο μεγάλη επιτυχία της οργάνωσης. Επίσης με πλησίασε ο Γιώργος Παυλίδης Διευθυντής του Ραδιοφώνου Astra και μου είπε ότι πρέπει να κάνουμε μια εκστρατεία μαζί για να καταλάβει ο κόσμος τι σημαίνει εμπορία προσώπων..»

Όπως ανέφερε η κ. Χριστοφίδου Ενρίκες οι καμπαρετζήδες δεν έμειναν εκεί και άνοιξαν μπυραρίες, φέρνοντας κοπέλες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν χρειάζονταν βίζες…

«Και ο αγώνας συνεχίστηκε…»

Από την πλευρά της, μιλώντας για το θέμα, η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Αναστασία Ανθούση, υπογράμμισε πως οφείλουμε να παρέχουμε στα θύματα αυτά, πρόσβαση στις υπηρεσίες και στο δικαίωμα για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, όπως επίσης και στήριξη για να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη τους, τόσο στο κράτος όσο και κατά τη διαδικασία της εκδίκασης, ότι στο τέλος της ημέρας θα δούμε να καταδικάζονται τα άτομα που έχουν εκμεταλλευτεί αυτές τις γυναίκες.

«Έχουμε σκύψει από τη πρώτη στιγμή για τη βελτίωση αυτών των συνθηκών καθώς το μεγαλύτερο στοίχημα ήταν να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των θυμάτων. Και είναι με ευχαρίστηση και ικανοποίηση που βλέπουμε ότι τον τελευταίο καιρό…βλέπουμε και καταδίκες.»

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Προς Καδή: «Κύριε υπουργέ, κοπιάστε στο Μιτσερό να σας φιλοξενήσουμε»

Το τρικ που κάνουν τα αεροδρόμια για να ξοδεύεις περισσότερα χρήματα

Taste and Hospitality

Κόβουν τα καφενεία και η παρέα μοιράζεται το μεζέ…Αυτή η χώρα «θα παγώσει»

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!