Back of the House (BOH) Διοίκηση

Απελπισμένος σεφ στο «Σηµείο βρασµού»

Έχοντας δουλέψει 12 χρόνια ως σεφ, ο Φίλιπ Μπαραντίνι ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει “εφιάλτης στην κουζίνα”. Ηθοποιός ο οποίος από το 2019 δοκίμασε τις σκηνοθετικές ικανότητές του με τις βραβευμένες μικρού μήκους “Seconds Out” και “Boiling Point”, ο γεννημένος στο Λίβερπουλ Μπαραντίνι αποφάσισε να διασκευάσει την τελευταία μεγεθύνοντάς τη στη διάρκεια της μιάμισης ώρας, διατηρώντας ταυτόχρονα δυο βασικά στοιχεία της: τον Στίβεν Γκράχαμ (“Η Αρπαχτή”, “Και ο Κλήρος Έπεσε στον Σμάιλι”, το τηλεοπτικό “Chernobyl”) ως πρωταγωνιστή και την αφήγηση της ιστορίας σε πραγματικό χρόνο, γυρίζοντάς την με ένα και μόνο πλάνο.

Ο Άντι, σεφ και συνιδιοκτήτης ενός διακεκριμένου εστιατορίου που μόλις άνοιξε, φτάνει σ’ αυτό καθυστερημένος. Με όλα τα τραπέζια κλεισμένα, θα έχει μπροστά του ένα βράδυ γεμάτο προβλήματα: ξαφνική επιθεώρηση του υγειονομικού, παράλογοι πελάτες, οικογενειακές εκκρεμότητες, τσακωμοί ανάμεσα στο προσωπικό, ατυχήματα, ανοιχτοί λογαριασμοί από το παρελθόν και παραγγελίες που τρέχουν μέσα σε εξοντωτική πίεση.

Νέες ταινίες: Μετά τον Γιάνγκ, Σημείο Βρασμού, River | HuffPost Greece  CULTURE

Η αεικίνητη κάμερα του διευθυντή φωτογραφίας Μάθιου Λιούις αυξάνει κατακόρυφα την ένταση και το αγωνιώδες δράμα του Μπαραντίνι, υποψήφιο για τέσσερα βραβεία BAFTA, αποτυπώνει ολοζώντανα όλες τις αντίρροπες –ψυχολογικές, οικονομικές, κοινωνικές– δυνάμεις που συγκροτούν αυτό τον ανθρώπινο μικρόκοσμο.

Γύρω από ένα πιάτο, μέσα από την εκτέλεση μιας συνταγής και πίσω από τις φιλοφρονήσεις, τις αντιδικίες, τις διαμαρτυρίες και τα κομπλιμέντα, καθημερινές ιστορίες διασταυρώνονται με καταιγιστικό ρυθμό και πειστικότατο ρεαλισμό. Κάποιες συμπτώσεις συμπιέζονται σεναριακά, μερικοί χαρακτήρες παραμένουν σχηματικοί, αλλά οι αυτοσχεδιασμοί λειτουργούν, οι ηθοποιοί κερδίζουν όλα τα ερμηνευτικά στοιχήματα και ένα φρενήρες, ανταγωνιστικό και ταξικά προσδιορισμένο modus vivendi φτάνει γρήγορα στο “σημείο βρασμού” του με αναπάντεχες συνέπειες.

Μ. Βρετανία. 2021. Διάρκεια: 92΄. Διανομή: CINOB

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Νίκος Κ. Σιακόλας: Tα βιώματα, οι περιπέτειες και οι εμπειρίες ενός επιχειρηματία

Taste and Hospitality

Η ιστορία των αστεριών Michelin. Αξίζουν οι θυσίες για ένα αστέρι;

Taste and Hospitality

Τι είναι το Casual dining και τι το Fine dining

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!