Νέα Νεα της Αγορας

Σε επ’ αόριστον απεργία οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία Λευκωσίας και Λάρνακας

Σε επ’ αόριστον απεργία κατήλθαν χθες οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία Λευκωσίας και Λάρνακας της εταιρείας Cyprus Public Transport, μετά την απόλυση συναδέλφων τους και απαιτούν την ανάκληση των απολύσεων και την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Σε γραπτή ανακοίνωση των Συντεχνιών ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ και ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ, αναφέρεται ότι «η νέα εποχή στις συγκοινωνίες έχει φέρει εργασιακά προβλήματα, τα οποία συνεχώς μεγαλώνουν, οι επενδυτές από το εξωτερικό δεν μπορούν να αφομοιωθούν στην κυπριακή πραγματικότητα των συγκοινωνιών, τα προγράμματα εργασίας των οδηγών είναι πιεσμένα και σε αρκετές περιπτώσεις χωρίς τα απαραίτητα διαλείμματα, ενώ σε αρκετά λεωφορεία οι ταχογράφοι δεν λειτουργούν, ενώ οι έλεγχοι του Τμήματος Οδικών Μεταφορών δεν είναι επαρκείς».

Προστίθεται ότι «στα περισσότερα τμήματα της εταιρείας έχουν παραγκωνιστεί οι Κύπριοι εργαζόμενοι, οι οποίοι εργάζονται για αρκετά χρόνια στις εταιρείες, και τις εργασίες τους διενεργούν εργαζόμενοι που έχουν έρθει από το εξωτερικό. Από την ανάληψη των εργασιών από τη συγκεκριμένη εταιρεία έχουν αποχωρήσει πέραν τον 80 οδηγών και περίπου 20 από το βοηθητικό προσωπικό».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η εταιρεία ενημέρωσε το Υπουργείο Εργασίας και τις Συντεχνίες ότι θα απολύσει 36 εργαζόμενους και οι Συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ έχουν παραπέμψει το όλο θέμα στο Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων (ΤΕΣ) του Υπουργείου Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Ωστόσο η εταιρεία δεν έχει λάβει υπόψιν τις θέσεις και εκκλήσεις του Υπουργείου και σήμερα προχώρησε μονομερώς σε απολύσεις, παραβιάζοντας τη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη ενώπιον του Υπουργείου».

Σημειώνεται ότι «η εταιρεία στην προσπάθεια της να πείσει τους εργαζόμενους να αποδεχτούν τις θέσεις της για τα «Σχέδια Εθελούσιας Αποχώρησης» με ψευδείς παραστάσεις ισχυρίζεται ότι τα συγκεκριμένα σχέδια έχουν συμφωνηθεί ενώπιον του ΤΕΣ με τις Συντεχνίες. Αγνοώντας την εισήγηση της Μεσολαβητικής Υπηρεσίας η οποία μεταφέρθηκε ενώπιον των δύο πλευρών, η εταιρεία προχώρησε μονομερώς σε παράνομες απολύσεις, καταπατώντας και αδιαφορώντας για τα εργασιακά θέσμια στην Κύπρο».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι «μη έχοντας άλλη επιλογή, οι εργαζόμενοι, με τη στήριξη των Συντεχνιών τους ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ και ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ, κατήλθαν από σήμερα το μεσημέρι, σε αυθόρμητη απ’ αόριστο απεργία και απαιτούν ανάκληση των απολύσεων και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι».

mc4wp_form id=”4426″]

Related posts

Στο επίκεντρο η τουριστική ανάδειξη της Τηλλυρίας

Taste and Hospitality

Η Πάφος έχει την πρωτιά στην επισκεψιμότητα κέντρων αναψυχής

Taste and Hospitality

Amathus Public: Αναστέλλεται η διαπραγμάτευση στο ΧΑΚ

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!