Παρουσίαση Φιλοξενία

Γεώργιος Ιωαννίδης: H ευεξία το ζητούμενο για μία καλύτερη ζωή…με σύμμαχο το Aelia

Στα νότια της Λευκωσίας, σε απόσταση 20 χιλιομέτρων και  σε υψόμετρο 380m, βρίσκεται  το χωριό Αναλιόντας. Σε μια όμορφη διαδρομή με σύμμαχο τον ηλιόλουστο ανοιξιάτικο καιρό κατηφορίζοντας ανάμεσα σε ελιές, αμυγδαλιές και άλλα οπωροφόρα δέντρα, ξεπηδάει ένας χώρος ευεξίας διακοσμημένος όπως θα δούμε αρχικά εξωτερικά, σε λευκούς και γήινους τόνους: το οικολογικό θέρετρο Aelia Wellness Retreat.

Η υγεία και η ευεξία απόλυτα σημαντικές για τις ζωές μας και ένα «ταξίδι» ηρεμίας μέσα από μια ποικιλία αναζωογονητικών, χαλαρωτικών και θεραπευτικών μασάζ  αποτελεί ανάγκη για να χαλαρώσουμε από την  πίεση και το άγχος της καθημερινότητας. Αν δεν μπορείτε να φύγετε για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμα και η μονοήμερη διακοπή  είναι αρκετή για να ξεφύγουμε από την ένταση, τη ρουτίνα του γραφείου και της καθημερινότητας. Πόσοι από μας ονειρευτήκαμε να αφήσουμε έστω και για λίγες ώρες τη δουλειά, τα τηλεφωνήματα, φαξ, μέιλ και ότι άλλο καλούμαστε να κάνουμε στην εργασία μας;

Η επαφή με τη φύση και η ξεκούραση έχουν θεαματικά αποτελέσματα και η χαλάρωση δεν είναι πολυτέλεια αλλά ανάγκη…Το είχα πραγματικά ανάγκη – Ήθελα να ανακτήσω ξανά  τις ψυχικές μου δυνάμεις, να ανανεωθώ συναισθηματικά, και επιτέλους ο χρόνος να είναι αποκλειστικά δικό μου.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Κατεβαίνω από το αμάξι και αρχίζω να περπατάω στους εξωτερικούς χώρους. Μυρωδιές από βότανα, δέντρα ανθισμένα με οδηγούν στα μονοπάτια μέσω μιας γέφυρας. Σε ένα κόσμο που φλέγεται, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, η ανάγκη για επαναξιολόγηση αρχίζοντας πρώτα από  εμάς, ο χώρος καταφέρνει να αδειάσει το μυαλό μου.

Πίσω από την ρεσεψιόν, μια ευγενική παρουσία με καλωσορίζει, δίνει τα σχετικά χαρτιά για να συμπληρώσω και μου μιλάει για τις λεπτομέρειες της διαμονής μου και τις επιλογές που έχω για να περάσω όμορφα. Δεν άκουγα! Τα μάτια μου κοιτούσαν το χώρο στο βάθος κομψή διακόσμηση και επίπλωση, συνδυάζοντας στοιχεία από ξύλο και πέτρα. Η χαλαρωτική μουσική σε συνδυασμό με τον ήχο του νερού με είχε ήδη παρασύρει…… Οι εικόνες θυμίζουν καρτ ποστάλ.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Η γοητεία και το φιλικό χαμόγελο του κύριου Γεώργιου Ιωαννίδη με αιχμαλωτίζουν πριν ακόμη αρχίσω να κάνω τις πρώτες ερωτήσεις. Γεννημένος στην Μακεδονία, μεγάλωσε στο Κιλκίς και τη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, από το τμήμα Χημείας, και η κύρια επαγγελματική του ενασχόληση στην Βόρεια Ελλάδα αφορά τον πρωτογενή τομέα, δηλαδή την παραγωγή και εμπoρία πολλαπλασιαστικού υλικού, γεωργικών φαρμάκων, λιπασμάτων, όπως και την εκπόνηση χρηματοοικονομικών μελετών για επιχορηγήσεις από ευρωπαϊκά προγράμματα.

«Έχοντας πάντα στο μυαλό μου, ως ανήσυχο επαγγελματικό πνεύμα, μια επένδυση στον τουριστικό τομέα, στο τέλος του 2017 δημιούργησα το Aelia Wellness Retreat στην Κύπρο”, λέει αρχικά και συνεχίζει: «Μετά από τέσσερα περίπου χρόνια λειτουργίας, η εμπιστοσύνη του κόσμου αλλά και η αγάπη του για τις υπηρεσίες που προσφέρει το Aelia, είναι πραγματικά συγκινητική και δίνει δύναμη τόσο σε εμένα αλλά και σε όλους τους συνεργάτες μου που έχουν συμβάλει τα μέγιστα σε αυτήν την επιτυχημένη πορεία ,να συνεχίσουμε δυναμικότερα και να βελτιωνόμαστε ώστε να προσφέρουμε όλο και καλύτερου επιπέδου υπηρεσίες».

Το Aelia, ανδρώθηκε και αναπτύχθηκε σε δύσκολα χρόνια. Ποια ήταν – και ενδεχομένως είναι και τώρα- τα χαρακτηριστικά του αγροτουριστικού καταλύματος, που ελκύουν κόσμο να συνεργαστούν μαζί σας και να σας εμπιστευθούν για τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής τους όπως γάμους, βαφτίσεις κ.α;

Η φιλοσοφία του Aelia Wellness Retreat, συνοψίζεται στις λέξεις «επιστροφή στην ευτυχία». Είναι ένα μέρος που ο συνδυασμός της γαλήνης, της απίστευτης φυσικής ομορφιάς έκτασης 20.000 m2, και των γήινων εσωτερικών χώρων, σου δίνει την αίσθηση της αρμονίας, αναζωογόνησης και ηρεμίας που ο καθένας μας χρειάζεται. Έχοντας ταξιδέψει πολύ, και έχοντας επισκεφτεί πολλά wellness retreats και boutique luxury hotels σε πολλές χώρες σε όλες τις ηπείρους, κατάφερα να συλλέξω μοναδικές εμπειρίες τις οποίες θεωρώ ότι πλέον προσφέρει το Aelia Wellness Retreat στους επισκέπτες τους.

Το Aelia ως ζωντανός οργανισμός αποτελείται από μια ομάδα συνεργατών, άψογων επαγγελματικά, παθιασμένων για αυτό που κάνουν και πάντα έχοντας ως απώτερο σκοπό να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες και του πιο απαιτητικού επισκέπτη. Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω, θεωρώ ότι είναι το μυστικό της επιτυχίας του Aelia Wellness Retreat και ο λόγος που όλο και περισσότερος κόσμος μας εμπιστεύεται για να απολαύσει τις υπηρεσίες που προσφέρουμε, αλλά και αποφασίζει να διοργανώσει στον χώρο μας μια από τις σημαντικότερες ημέρες της ζωής του όπως είναι ο γάμος του ή η βάπτιση του παιδιού του.

Δώστε μας επιγραμματικά τους σταθμούς της  πορείας του Aelia.

Το Aelia Wellness Retreat ξεκίνησε την λειτουργία του στο τέλος του 2017 περίπου. Το καλοκαίρι του 2018 άρχισε να διοργανώνει γάμους, βαφτίσεις, αλλά και επαγγελματικά meetings και events, με μεγάλη επιτυχία.

Τα δύο χρόνια του κορονοιού, σύμφωνα πάντα και με τα περιοριστικά μέτρα προφύλαξης που υπήρχαν ανά περιόδους, η πορεία του Aelia ήταν ανοδική με εξαιρετικά σχόλια και πολύ ικανοποιημένους επισκέπτες. Το 2022 συνεχίζει πλέον ακάθεκτα έχοντας δημιουργήσει ένα εξαιρετικό brand name για όλες τις υπηρεσίες που προσφέρει όπως διαμονή, σπα, εστιατόριο, εκδηλώσεις και άλλα.

Ποια είναι η γνώμη σας για το μέλλον του τουρισμού διεθνώς;

Θεωρώ ότι θα υπάρχει συνεχής άνοδος των τουριστικών μεγεθών και αυτό αποτυπώνεται διεθνώς στο αυξημένο ενδιαφέρον για νέες επενδύσεις. Δίνεται διαρκώς έμφαση στην τουριστική ανάπτυξη, ιδιαίτερα στις μεσογειακές χώρες, και υπάρχει μια έφεση/παρότρυνση για ανάδειξη νέων μορφών τουρισμού όπως τα πολιτιστικά ταξίδια, θρησκευτικές περιηγήσεις, τουρισμού υγείας και ευεξίας, αθλητικός και προπονητικός, τα city-break, κρουαζιέρες και γιώτινγκ και φυσικά και ο χειμερινός τουρισμός. Γενικά είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον του τουρισμού μπορώ να πω.

Σύμφωνα με έκθεση του Global Wellness Institute, ο τουρισμός ευεξίας αναμένεται να αυξηθεί με μέσο ετήσιο ρυθμό 7,5% έως το 2022. Παράλληλα, μια παγκόσμια έρευνα της American Express να δείχνει ότι το 76% των καταναλωτών θέλουν να ξοδέψουν περισσότερα σε ταξίδια για να βελτιώσουν την ευημερία τους γύρω από τη βελτίωση ειδικότερα την ψυχική ευεξία. Προβλέπετε ότι η ευεξία θα είναι προτεραιότητα για πολλούς ταξιδιώτες που θα προγραμματίσουν τις διακοπές τους βάσει αυτής της τάσης;

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ο τουρισμός ευεξίας χωρίς καμιά αμφιβολία αποτελούσε ένα δυναμικά ανερχόμενο trend πριν την εμφάνιση της πανδημίας. Μετά από αυτή όμως, καθίσταται πλέον όχι απλά μια τάση αλλά μία πειστική απάντηση στις ανάγκες του σύγχρονου και του μελλοντικού ταξιδιώτη. Παράλληλα, συμβάλλει καθοριστικά στην διαμόρφωση ενός ποιοτικού τουριστικού προϊόντος, που θα προσελκύσει ανάλογου επιπέδου τουρίστες με μεγαλύτερη κατά κεφαλήν δαπάνη.

Ποιες καινοτομίες προσφέρετε στις υπηρεσίες του ξενοδοχειακού σας καταλύματος;

Η μεγάλη καινοτομία που προσφέρει το Aelia και απολαμβάνει ο κάθε επισκέπτης του είναι η «επιστροφή στην ευτυχία» («Return to Happiness»), ο επαναπροσδιορισμός των προτεραιοτήτων μας και απόδραση από την απαιτητική καθημερινότητα. Η ηρεμία, χαλάρωση, γαλήνη που νιώθει ο επισκέπτης μας, είτε επιλέξει να διαμείνει μαζί μας, είτε επιλέξει να έχει μια αξέχαστη εμπειρία στο σπα μας, ή και να απογειώσει τις γευστικές του αισθήσεις απολαμβάνοντας ένα γεύμα στο εστιατόριο μας, είναι η βασικότερη καινοτομία του Aelia.

Τα βότανα που καλλιεργούνται στους κήπους του Aelia και χρησιμοποιούνται είτε ως τσάι, είτε στην κουζίνα του, το λάδι από τις ελιές του ελαιώνα του Aelia, οι κήποι των δωματίων που δίνουν και το όνομα σε κάθε σουίτα, είναι κάποιες άκρως καινοτόμες ιδέες και εκπληρώνουν την επιθυμία του κόσμου για επιστροφή στην φύση.

Δεν χρειάζονται πολυδάπανες εξορμήσεις για να απολαύσει κάποιος την άνεση, την πολυτέλεια της φύσης, που προσφέρεται απλώχερα στο Aelia. Εδώ, μπορείς να μυρίσεις την φύση, να ακούσεις τον ήχο της, να αναπνεύσεις τον αέρα της. Εκπληρώνεται η ανάγκη για κάτι διαφορετικό. Για ανασύσταση, και αναθεώρηση!

Μένω έκπληκτη  για όσα είπαμε και μπαίνω στο δωμάτιο μου. Σε ένα διάδρομο περπατάω ανάμεσα σε 14 σουίτες, η κάθε μια από αυτή να έχει ένα όνομα. Υφάσματα και μοναδικά σχέδια στο επιβλητικό κρεβάτι. Στο χώρο κυριαρχούν μόνο χειροποίητα στοιχεία.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ανοίγω την μπαλκονόπορτα και με ένα ποτήρι τσάι απολαμβάνω τον ήλιο, τη θέα και τις μυρωδιές. Η ρεσεψιόν λειτουργεί όλο το 24ωρο. Καλώ τον αριθμό 200 και κάνω την παραγγελία για φαγητό στο δωμάτιο. Ζητώ λεπτομέρειες για την παραγγελία που θα έκανα παρά το γεγονός ότι το μενού ήταν ξεκάθαρο για το τι περιλάμβανε. Η ανάλυση έδειξε πως οι άνθρωποι που εργάζονται στην κουζίνα είναι πλήρως ενημερωμένοι για το μενού του σεφ και αυτό είναι στα μεγάλα συν.

Εξαιρετική κουζίνα. Σερβίρει αυθεντικό πρωινό σε μπουφέ και απολαυστικές επιλογές από τη μεσογειακή κουζίνα. Νόστιμα πιάτα και εξαιρετικά κρασιά από Κύπρο και Ελλάδα. Όλα μαγειρεύονται στις εγκαταστάσεις του καταλύματος χρησιμοποιώντας τα πιο φρέσκα και υψηλής ποιότητας φυσικά τοπικά συστατικά και με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Βγαίνω για περπάτημα λίγο πριν πέσω για ύπνο. Πιάνω κουβέντα με το προσωπικό και διαπιστώνω το πόσο αγαπούν αυτό που κάνουν. Η επιλογή προσωπικού στις μέρες μας είναι μια δύσκολη υπόθεση. Και φαίνεται ότι η ομάδα του Aelia κατάφερε να «ενωθεί» αρμονικά για να παρέχει στους επισκέπτες την καλύτερη διαμονή. Καθαριότητα, σε όλους τους χώρους.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Το προσωπικό ανάμεσα μας διακριτικά χωρίς να μας «πιέζει» για να τελειώσουμε τον καφέ μας ή το γεύμα μας.  Κοιτάω τη βιβλιοθήκη με τη μεγάλη ποικιλία βιβλίων για την ψυχολογία, την αυτο-ανάπτυξη, την υγεία. Ανοίγω ένα από αυτά και χάνομαι στις σελίδες του. Το παγωμένο αεράκι δεν με εμποδίζει από το να συνεχίζω να περπατάω στα δρομάκια νοιώθοντας κυρίως ασφαλής, ήρεμη και έτοιμη για την αυριανή θεραπεία στο σπα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Άγγιγμα τόσο βασικό για την ανθρώπινη ευημερία…

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα και κείμενο

Εκτός από  διάφορες αναζωογονητικές δραστηριότητες, όπως ποδηλασία, ιππασία, μαθήματα μαγειρικής και εργαστήρια ευεξίας, γιόγκα και διαλογισμός η ξενοδοχειακή μονάδα ξεχωρίζει για το σπα της. «Ταξιδέψτε» και εμπιστευτείτε τα έμπειρα χέρια των θεραπευτών. Προσφέροντας μια μεγάλη ποικιλία περιποιήσεων σε ένα ήρεμο περιβάλλον. Κλείστε τα μάτια σας και απολαύσετε ένα total body μασάζ ή μια θεραπεία προσώπου για λαμπερή επιδερμίδα, υπό τους ήχους χαλαρωτικής μουσικής και αρώματα αιθέριων ελαίων που ταξιδεύουν το νου και την ψυχή… Αέλια…η «ενέργεια που έρχεται από τον ήλιο…»

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Jason deCaires Taylor: Υποβρύχιο δάσος στα νερά της Κύπρου, στην Αγία Νάπα

Taste and Hospitality

Χρίστος Κάιζερ: Σ’ ένα «Panorama» με τα πιο εκπληκτικά κοκτέιλ

ANGSANA CORFU RESORT: Ποιος ο ρόλος της αρχιτεκτονικής & του concept στη σήμανση του ξενοδοχείου!

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!