Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

Χάρης Λοϊζίδης: Η έλλειψη προσωπικού μαστίζει τον ξενοδοχειακό κλάδο

Τα απανωτά κτυπήματα στον ξενοδοχειακό κλάδο της Κύπρου από την κρίση της πανδημίας αλλά και το πλάνο για μετριασμό της απώλειας των τουριστικών αφίξεων λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, αναλύει σε άρθρο του στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού «Ξενοδόχος», ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ, Χάρης Λοϊζίδης.

Ο ΠΑΣΥΞΕ για άλλη μια φορά εμβολιάζει και στέκεται αρωγός στις προσπάθειες που καταβάλλει το κράτος για μείωση των επιπτώσεων από την γεωπολιτική κρίση που διανύουμε ελέω του πολέμου στην Ουκρανία.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Χάρης Λοϊζίδης, «μας τιμά ιδιαίτερα ότι άμεσα η κυβέρνηση ζήτησε τις απόψεις μας και ως ΠΑΣΥΞΕ συνεργαστήκαμε και συνεργαζόμαστε τόσο με το κράτος όσο και με τους άλλους φορείς του τουρισμού ώστε να δοθούν άμεσες λύσεις. Είναι δεδομένο ότι η εμπειρία του ΠΑΣΥΞΕ και των μελών του μπορεί να είναι χρήσιμη και σε αυτή τη δυσκολία».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ, εξάλλου, σημειώνει ότι «ακόμα μία μεγάλη πρόκληση που έκανε την εμφάνισή της τα τελευταία χρόνια στην τουριστική βιομηχανία και έχει επιδεινωθεί κατά την πανδημία, είναι και η έλλειψη προσωπικού στον κλάδο, γεγονός που αποτελεί σοβαρή απειλή όχι μόνο για την ξενοδοχειακή βιομηχανία αλλά και ευρύτερα για την οικονομία του τόπου». Ο κ. Λοϊζίδης  τόνισε επίσης ότι  εφόσον έγιναν όλες οι  ενδεδειγμένες ενέργειες και πιστοποιήθηκε το μέγεθος του προβλήματος, δεν μένει παρά να επιτραπεί η εισαγωγή προσωπικού από τρίτες χώρες».

Στην πλούσια θεματολογία του τεύχους 54 του «Ξενοδόχου», περιλαμβάνονται οι εισηγήσεις του ΠΑΣΥΞΕ προς την Κυβέρνηση για αντιμετώπιση του προβλήματος που προκαλεί η απώλεια του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία και την Ουκρανία, οι προβλέψεις για την περίοδο του Πάσχα, η συμμετοχή του ΠΑΣΥΞΕ στην HOTREC από τον Δεκέμβριο του 2021, οι δράσεις των στελεχών του Συνδέσμου και άλλες ειδήσεις για τον τουρισμό και την οικονομία στην Κύπρο, την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Ο «Ξενοδόχος» είναι το επίσημο περιοδικό του ΠΑΣΥΞΕ. Εκδίδεται τρεις φορές τον χρόνο, και διανέμεται σε αξιωματούχους του ευρύτερου δημόσιου τομέα, σε ηγετικά στελέχη του ιδιωτικού τομέα, καθώς και σε όλα τα μέλη του ΠΑΣΥΞΕ, διευθυντές ξενοδοχείων, ιδιοκτήτες εστιατορίων, εταιρείες εφοδιασμού του ξενοδοχειακού τομέα, ταξιδιωτικά γραφεία, αεροπορικές εταιρείες και άλλους. Αναρτάται, επίσης, στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΥΞΕ.

Related posts

Νέα συνεδρία Υπουργικού: «Συνοδευτικά και γαρνιτούρες» για διαχείριση της πανδημίας

Γ.Καρούσος: Καθολική απαγόρευση πτήσεων από και προς όλα τα κράτη…μέχρι πότε!

Πάφος: Βρετανός κατέβηκε από το αεροπλάνο μεθυσμένος και «τα έκανε γης Μαδιάμ»

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!