Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

Petrolina: Αξιοποίηση τεμαχίων γης στο βόρειο παραλιακό μέτωπο Λάρνακας

Το Συγκρότημα Petrolina, του οποίου Συγκροτήματος ιθύνουσα εταιρεία είναι η Petrolina (Holdings) Public Limited ανακοίνωσε ότι η αποξήλωση και κατεδάφιση των εγκαταστάσεων δεξαμενών υγρών καυσίμων και των σωληνώσεων στην Λάρνακα προχωρά με γοργούς ρυθμούς και το Συγκρότημα είναι σε θέση πλέον να αρχίσει την εξέταση πρόσθετου πυλώνα επί του στρατηγικού πλαισίου για την ανάπτυξη και συμμετοχή σε επιπρόσθετες εργασίες στον τομέα της εκμετάλλευσης και ανάπτυξης ακινήτων.

«Η απόφαση για μετακίνηση των αποθηκευτικών εγκαταστάσεων του Συγκροτήματος στην περιοχή Βασιλικού και το Σχέδιο Περιοχής Πρώην Διυλιστηρίων συνέβαλαν στην προσπάθεια για διαφοροποίηση και δραστηριοποίηση σε επιπρόσθετες εργασίες και πιο συγκεκριμένα, στον τομέα της εκμετάλλευσης και ανάπτυξης των ακινήτων που βρίσκονται στο βόρειο παραλιακό μέτωπο Λάρνακας (πρώην τερματικά αποθήκευσης υγρών καυσίμων)», αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι, έχει προηγηθεί συμφωνία με την εταιρεία ExxonMobil Cyprus Limited για την αγορά ακινήτων μέσω της Petrolina Bayfront Ltd (πλήρως θυγατρικής της PHL), η οποία είχε συσταθεί για το σκοπό αυτό.

«Το Συγκρότημα Petrolina, ως ένας δυναμικός οργανισμός, πάντοτε στα πλαίσια του στρατηγικού του σχεδιασμού, προσαρμόζεται και μεταβάλλεται ούτως ώστε να είναι σε θέση να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που του παρουσιάζονται.

Ανάμεσα σε αυτές τις ευκαιρίες είναι και αξιοποίηση των τεμαχίων γης της PHL και της Petrolina Bayfront Ltd στο βόρειο παραλιακό μέτωπο Λάρνακας που μέχρι πρόσφατα χρησιμοποιούνταν ως τερματικά καυσίμων. Προς τούτο, το Συγκρότημα έχει προβεί στην σύσταση Ομάδας Έργου, η οποία απαρτίζεται από διευθυντικά στελέχη του Συγκροτήματος».

Ο σκοπός της Ομάδας Έργου είναι να συγκροτήσει ένα συγκεκριμένο πλάνο για την βέλτιστη δυνατή χρήση, αξιοποίηση και εκμετάλλευση των ακινήτων, μέσα από την συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, κυρίως τον Δήμο Λάρνακας, καθώς και την επιλογή εξωτερικών συμβούλων με ειδικότητα στον τομέα ανάπτυξης γης.  

Μεταξύ άλλων, η Ομάδα Έργου θα αξιολογεί και πιθανές στρατηγικές συνεργασίες με σκοπό την επίτευξη συνεργειών και οικονομιών κλίμακος προς όφελος της ανάπτυξης του συνόλου των εργασιών του Συγκροτήματος, καταλήγει η ανακοίνωση. 

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Κρας τεστ από Δευτέρα για τον ελληνικό τουρισμό

Taste and Hospitality

Η Κύπρος στο κόκκινο και φταίνε οι σερβιτόροι, οι καθαρίστριες, ρεσεψιονίστ…!

Στα χέρια της Primes Food & Fruits η «Πρίνος»

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!