Νέα Νεα της Αγορας

Τα καλύτερα διαβατήρια για πολίτες του κόσμου – Η θέση της Κύπρου

Εάν κάποιος θέλει να γίνει πολίτης του κόσμου, τότε καλύτερα να έχει διαβατήριο Λουξεμβούργου. Σύμφωνα με τον φετινό δείκτη  Nomad Passport Index της εταιρείας συμβούλων μετανάστευσης Nomad Capitalist, το διαβατήριο του Λουξεμβούργου είναι το ισχυρότερο στον κόσμο. 

Παρότι άλλες έρευνες κατατάσσουν τα διαβατήρια με βάση τον αριθμό των χωρών στις οποίες μπορεί να ταξιδέψει ο κάτοχός τους χωρίς να χρειάζεται βίζα, η Nomad Capitalist λαμβάνει υπόψη της και άλλους παράγοντες, όπως η φορολόγηση, η παγκόσμια αντίληψη για τη χώρα, η ικανότητα να αποκτήσει κανείς διπλή υπηκοότητα και οι προσωπικές ελευθερίες όταν μένει εκεί. 

«Δεν πιστεύω ότι τα ταξίδια χωρίς βίζα είναι το μόνο που έχει σημασία», εξηγεί ο CEO της εταιρείας, Andrew Henderson.

Για παράδειγμα, τα αμερικανικά και καναδικά διαβατήρια έχουν παρόμοια δύναμη στα ταξίδια. Όμως, «εάν είσαι Αμερικανός υπόκεισαι σε φόρους, όπου και εάν ζεις, και έτσι αυτά τα δύο διαβατήρια δεν θα πρέπει να κατατάσσονται στο ίδιο επίπεδο», σημειώνει. 

Έτσι, η Nomad Capitalist δίνει 10 πόντους στις χώρες που φορολογούν τους πολίτες τους ανεξαρτήτως από τη χώρα στην οποία επιλέγουν να ζουν (όπως οι ΗΠΑ) και 50 πόνους σε εκείνες που δεν έχουν καθόλου φόρους (π.χ. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα). 

Η κορυφή της λίστας είναι αμετάβλητη σε σχέση με πέρυσι, με το Λουξεμβούργο να προηγείται κατά μισό βαθμό έναντι της Σουηδίας, καθώς προσφέρει ταξίδια χωρίς βίζα σε μία παραπάνω χώρα. 

Περίπου το 85% των χωρών στις 30 κορυφαίες θέσεις βρίσκονται στην Ευρώπη, ενώ η μόνη μη ευρωπαϊκή χώρα του top10 είναι η Σιγκαπούρη. «Σε ποιον δεν αρέσει η Σιγκαπούρη;», εξηγεί ο Anderson.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 26η θέση, μαζί με το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά. 

moneyreview.gr /με πληροφορίες από CNBC

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Απολαύστε πλούσιους, εορταστικούς μπουφέδες στα ξενοδοχεία της Louis Hotels

Τα επιχορηγούμενα ποσά για κατοικία στο κέντρο της Λευκωσίας

Taste and Hospitality

Salamis: Πούλησε το «ALEXO» – Πήρε €1 εκατ. κέρδος

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!