Γεύσεις Ποτά

Ισχυρό ποτό: Ιστορία, κανόνες χρήσης, τύποι σκληρού οινοπνεύματος

Η ιστορία του μεθυστικού ποτού πηγαίνει πολύ πίσω στο χρόνο, αλλά δεν είναι ακόμα γνωστό ποιος το έκανε για πρώτη φορά και πότε. Σύμφωνα με ιστορικά δεδομένα, το κρασί θεωρείται το αρχαιότερο αλκοολικό “νέκταρ”. Το πρώτο ισχυρό ποτό που περιέχει υψηλό ποσοστό αλκοόλ εμφανίστηκε τον 11ο αιώνα – ήταν η αιθανόλη που αναπτύχθηκε από έναν Περσικό γιατρό, τον πρόγονο της βότκας και των αλκοολούχων ποτών.

Τα οφέλη και οι βλάβες του ποτού

Τα μούρα που έχουν υποστεί ζύμωση και ο χυμός φρούτων, μετατράπηκαν σε μπράγκα ή κρασί, οι κάτοικοι της αρχαίας Ρώμης, της Αιγύπτου και της Ελλάδας χρησιμοποιούσαν ως φάρμακο για όλες τις ασθένειες. Ποτά με υψηλότερο βαθμό χρησιμοποιούνται συχνότερα για εμβάπτιση σε έκσταση, απολύμανση πληγής και ως αναισθητικό.

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η μέτρια πρόσληψη αλκοολούχων ποτών με χαμηλή περιεκτικότητα σε αιθανόλη έχει θετική επίδραση στο σώμα. Η δήλωση αυτή ισχύει μόνο για το κρασί, την μπύρα και τον μηλίτη, που παρασκευάζονται αποκλειστικά χωρίς την προσθήκη συνθετικών υλικών, χρησιμοποιώντας συστατικά φυσικής προέλευσης. Τα οφέλη από την κατανάλωση τέτοιων ποτών οφείλονται στην υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή σε αυτά, συμβάλλοντας στην εξάλειψη της χοληστερόλης και στην ενίσχυση των τοιχωμάτων των αιμοφόρων αγγείων.

Ωστόσο, το ισχυρό οινόπνευμα δεν μπορεί να καυχηθεί για υγιή αποτελέσματα στα ανθρώπινα όργανα. Η ακανόνιστη και συχνή κατανάλωση βότκας, μπράντυ ή ουίσκι σε μεγάλες ποσότητες προκαλεί την ανάπτυξη σοβαρών ασθενειών του ήπατος, των νεφρών, του στομάχου, των εγκεφαλικών αγγείων, του νευρικού συστήματος. Το ισχυρό οινόπνευμα απαιτεί την τήρηση ορισμένων κανόνων κατά την κατανάλωση αλκοόλ, διαφορετικά ένα άτομο μπορεί να πάρει μεθυσμένη και αφυδατωμένη την επόμενη μέρα μετά την κατανάλωσή του.

Το καλύτερο σκληρό ποτό: Πώς να επιλέξετε

Το καλό οινόπνευμα δεν είναι πάντα αυτό που κοστίζει περισσότερα από 1000 ρούβλια ανά φιάλη. Συχνά, το κόστος δεν σημαίνει ποιότητα, οπότε όταν επιλέγετε κρασί, μπράντυ, αλκοολούχα ποτά και άλλα προϊόντα κρασιού, πρέπει να εξετάσετε τη σύνθεση του προϊόντος, τη διάρκεια ζωής και το εμπορικό σήμα του κατασκευαστή.

Everclear

Το ισχυρότερο ποτό στον κόσμο. Περιέχει αιθανόλη 75% έως 95%, η οποία αντιστοιχεί σε 151 και 190 μοίρες. Χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την παρασκευή κοκτέιλ, λόγω της υψηλής αντοχής.

Αψέντι

Δεξιά είναι ένα από τα αλκοολούχα ποτά που χρησιμοποιούνται τόσο ανεξάρτητα όσο και ως μέρος κοκτέιλ. Γνωστή για την υψηλή περιεκτικότητά της σε αιθανόλη, η ισχύς της κυμαίνεται από 55 έως 85 μοίρες, το αψέντι με δύναμη 70 μοίρες είναι πιο συνηθισμένο. Το ποτό απαγορεύεται σε ορισμένες χώρες, έχει ποικιλίες με πρόσθετα χασίς. Φτιαγμένο με τη χρήση αψιθιάς, thuja, γλυκάνισου, καλαμών, μάραθου, χαμομηλιού, μαϊντανό, αγγελική, γλυκόριζα και κόλιανδρο. Το δηλητηριώδες εκχύλισμα από πικρή αψιθιά και thuja που περιέχεται στο αψέντι, σύμφωνα με τους θρύλους του ποτού, μπορεί να προκαλέσει ψευδαισθήσεις.

Backcard 151 

Ένα εύφλεκτο ποτό που χρησιμοποιείται σε φλερτ κοκτέιλ. Η περιεκτικότητα σε αιθανόλη είναι 75, 5%, η ισχύς – 151 o . Η πιο συνηθισμένη χρήση αυτού του ποτού είναι το κοκτέιλ B52.

“Armageddon”

Μπύρα, η οποία είναι η πιο “έντονη” στον κόσμο. Οι σκωτσέζοι ζυθοποιοί, σε βάρος μιας ειδικής μεθόδου ζύμωσης, δημιούργησαν ένα ποτό που δεν είναι κατώτερο από τη βότκα, το ουίσκι και το μπράντυ. Η περιεκτικότητα σε αλκοόλ σε μια φιάλη αυτής της μπύρας είναι 65%.

Γκράππα

Θεωρείται ως κρασί με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε αιθανόλη – 60%. Κατασκευάζεται από πολτό σταφυλιών. Το όνομα του ποτού είναι υποχρεωμένο στον τόπο όπου έγινε η πρώτη – η μικρή ιταλική πόλη Bassano del Grappa, που βρίσκεται κοντά στο βουνό της Grappa.

Τζιν

Παγκόσμιο διάσημο αλκοολούχο ποτό, που χρησιμοποιείται κυρίως σε συνδυασμό με τονωτικό. Περιέχει αλκοόλη 55%. Ένα κοκτέιλ μαζί του είναι πολύ δημοφιλές.

Ουίσκι

Αποτελείται από 43% αιθανόλη, παρασκευάζεται από ζυμομύκητες, διάφορα σπόρους και νερό, ηλικίας σε ειδικά βαρέλια. Θεωρείται ένα ποτό από αληθινούς κύριους.

Tequila

Μεξικάνικο ποτό, παρόμοιο με τη ρωσική βότκα. Το φρούριο – 43%, είναι φτιαγμένο από αγάβα, κυρίως με το χέρι. Υπάρχουν 2 τύποι τεκίλα: λευκό και σκοτεινό. Με λεμόνι, χρησιμοποιείται μόνο μια ελαφριά, ασυμπίεστη ποικιλία ποτών.

Κονιάκ

Το ποτό διαθέτει δύναμη 42%. Γνωστή για την τόνωση της καρδιάς. Παράγεται σε πολλές χώρες.

Βότκα

Πραγματικά ρωσικό ποτό, όπως σκέφτονται σε όλο τον κόσμο. Η βότκα έχει τη δύναμη του 40%, με βάση την οποία, πολλοί κάνουν ισχυρά σπιτικά ποτά – βάμματα βοτάνων, μούρων, φρούτων και ξηρών καρπών. Ορισμένοι επιχειρηματίες στη χώρα χρησιμοποιούν βότκα για να κάνουν το σπιτικό μπράντυ.

Λικέρ

Γλυκό και αρωματικό ποτό. Σε ξεχωριστή μορφή χρησιμοποιείται σπάνια, καθώς έχει πολύ γεύση, χρησιμοποιείται κυρίως σε κοκτέιλ. Θεωρείται ως το ασθενέστερο αλκοολούχο ποτό μεταξύ ισχυρών οινοπνευματωδών ποτών. Η περιεκτικότητα σε αλκοόλ στο λικέρ είναι 35%.

7 κανόνες στη γιορτή: Πώς να μειώσει τις αρνητικές επιπτώσεις της ισχυρής αλκοόλης

1. Μην βιαστείτε. Το πιο δυνατό ποτό πρέπει να λαμβάνεται αργά – οι ειδικοί συμβουλεύουν να πιουν όχι περισσότερο από 50 γραμμάρια μπράντυ, βότκα ή ένα ποτήρι κρασί μέσα σε μία ώρα.

2. Πριν από κάθε γεύμα ή πάρτυ πρέπει να φάει καλά – τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες μειώνουν σημαντικά το ρυθμό απορρόφησης αλκοόλ στο αίμα και ελαχιστοποιούν τις επιπτώσεις της λήψης του.

3. Μετά από κάθε μάτι (γυαλί) να πιει ένα ποτήρι καθαρισμένο μη ανθρακούχο νερό.

4. Είναι καλύτερα να προσθέσετε πάγο στο πιο δυνατό ποτό – έτσι θα γίνει λιγότερο συγκεντρωμένο, ο βαθμός του θα μειωθεί.

5. Κατά την κατανάλωση οινοπνεύματος, δεν πρέπει να καπνίζετε, καθώς η ακεταλδεΰδη που περιέχεται στον καπνό τσιγάρων επιδεινώνει τη δηλητηρίαση του σώματος με αιθανόλη, δηλαδή, μαυρίσματος.

6. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το αλκοόλ ως αντικαταθλιπτικό – η επίδρασή του αυξάνει μόνο την κατάσταση της κατάθλιψης.

7. Πιστεύεται ότι ένα ισχυρό ποτό έχει ένα αποτέλεσμα θέρμανσης, αλλά αυτό απέχει πολύ από την περίπτωση. Μόλις βρεθεί στο σώμα, το αλκοόλ προκαλεί την απελευθέρωση θερμότητας προκαλώντας πυρετό, αλλά ταυτόχρονα μειώνεται η εσωτερική θερμοκρασία του σώματος. Αξίζει να θυμηθούμε ότι τα αλκοολούχα ποτά ψύχονται, επομένως η χρήση τους στην κρύα εποχή για τη θέρμανση δεν είναι κατάλληλη.

gre.drinkpink

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Κι όμως υπάρχει και άλλος τρόπος να βράσετε τα μακαρόνια (BINTEO)

Taste and Hospitality

Lime: Το θαυματουργό μοσχολέμονο με τις καθαριστικές ιδιότητες

Taste and Hospitality

Γιατί ποτό και τσιγάρο πάνε μαζί; – Οι επιστήμονες απαντούν…

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!