Back of the House (BOH) Διοίκηση

Πώς να γίνεις καλύτερος hotel manager

Αν, λοιπόν, είσαι κι εσύ ένας hotel manager, πιθανότατα να ψάχνεις συμβουλές πάνω στους τρόπους με τους οποίους μπορείς να βελτιώσεις τις ικανότητές σου και να γίνει καλύτερος. Εδώ σύμφωνα με το siteminder.com παρουσιάζονται ορισμένες συμβουλές που θα βελτιώσουν αισθητά τις ικανότητες και τις πρακτικές σου και όλες τις λειτουργίες στο ξενοδοχείο που έχεις αναλάβει.

Συμβουλή 1η: Γίνε ο παρακινητής του προσωπικού.

Η επιτυχημένη διοίκηση ενός ξενοδοχείου βασίζεται πολύ σε έναν hotel manager που είναι ικανός να δώσει κίνητρα στα μέλη του προσωπικού να φέρουν εις πέρας τα καθήκοντά τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και στον καλύτερο δυνατό χρόνο. Οι καλύτεροι hotel manager είναι σε θέση να τοποθετήσουν τα κατάλληλα άτομα στην κατάλληλη για αυτά θέση, και να συνεχίζει να τους παρακινεί και να τους δίνει συνεχώς κίνητρα. Ο καλύτερος τρόπος για να παρακινείς το προσωπικό σου είναι να γίνεις εσύ το παράδειγμα προς μίμηση.

Συμβουλή 2η: Αυτοπεποίθηση και εμπεριστατωμένες αποφάσεις.

Ο hotel manager υποτίθεται πως πρέπει να παίρνει ορισμένες σοβαρές αποφάσεις σε ένα ξενοδοχείο. Είναι απαραίτητο να είσαι γρήγορος χωρίς αυτό να σε εμποδίζει να είσαι σωστός. Ως αρχηγός, λοιπόν, είναι στο χέρι σου να παίρνεις σωστές και εμπεριστατωμένες αποφάσεις που θα επιφέρουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για το ξενοδοχείο. Η ανυπαρξία αυτοπεποίθησης ή η αμφιβολίες μπροστά στο προσωπικό θα έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα, αφού το τελευταίο θα χάσει και την εμπιστοσύνη του και την εκτίμησή του.

Συμβουλή 3η: Μείνε ενημερωμένος για τις τάσεις και τα νέα της βιομηχανίας.

Ένας σωστός hotel manager είναι γνώστης και πληροφορημένος ανά πάσα στιγμή. Μια λύση για αυτό είναι να θέσεις μια συγκεκριμένη ώρα καθημερινά όπου θα ψάχνεις τα νέα και τις καινούριες τάσεις. Η γνώση όλων αυτών θα έχει μεγάλη θετική επιρροή στις αποφάσεις σου και κατ’ επέκταση στην επιτυχία του ξενοδοχείου.

Συμβουλή 4η: Πέρνα χρόνο στον χώρο του ξενοδοχείου.

Είναι πολύ εύκολο να περνάς ώρες κι ώρες μέσα σε ένα γραφείο, αλλά είναι πιο σημαντικό να μένεις συνδεδεμένος με το ίδιο το ξενοδοχείο. Ύστερα από την πρωινή συνάντηση με το προσωπικό, βάλε στο πρόγραμμά σου να περνάς λίγο χρόνο στην υποδοχή, και στο σαλόνι ώστε να επικοινωνείς και με τους πελάτες και να μαθαίνεις αν είναι ευχαριστημένοι ή όχι, τι πρέπει να αλλάξεις κλπ. Μετά, καλό θα ήταν να επισκεφτείς και την κουζίνα, τις εγκαταστάσεις καθαρισμού, και γενικά όλους τους κοινόχρηστους χώρους. Δίνοντας το παρόν στο ξενοδοχείο, θα μπορέσεις να κατανοήσεις καλύτερα τις λειτουργίες του και τις ανάγκες του. Άλλωστε, ως hotel manager ασκείς ένα είδος τέχνης.

Η ισορροπία των δικών σου προσωπικών αντιλήψεων με τις τάσεις της βιομηχανίας και την τεχνολογία είναι μια πρόκληση, αλλά αυτά είναι όλα όσα χρειάζεται να κάνεις για να επιτύχεις, και μαζί σου να επιτύχει και το ξενοδοχείο.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Tripadvisor: Tι επιλέγουν οι ταξιδιώτες για το δεύτερο μισό του 2021

Taste and Hospitality

Οι…μαύρες αποσκευές δημιουργούν το χάος στα αεροδρόμια;

Taste and Hospitality

Η εκδίκηση στην Airbnb – Γιατί οι ταξιδιώτες επέστρεψαν στα ξενοδοχειακά δωμάτια

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!