Γεύσεις Ποτά

Οι τάσεις που προβλέπονται για τα cocktail

Οι τάσεις που αναμένονται στα coctail είναι πολλές και ιδιαίτερες. Σύμφωνα, μάλιστα, με το ετήσιο δελτίο Culinary + Cocktail Trends Forecast του ομίλου Kimpton Hotels & Restaurants, περισσότεροι από 130 έμπειροι bartenders, και ειδικοί του κλάδου στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Καραϊβική, οι κυρίαρχες τάσεις που θα κυριαρχήσουν στα cocktail είναι:

  1. Cocktail χωρίς αλκοόλ. Πιο απλά, πρόκειται να σημειωθεί άνοδος στην επιλογή των mocktail, καθώς το 80% των bartenders να δηλώνουν ενθουσιασμένοι, που θα έχουν τέτοιες εναλλακτικές στο μενού τους.
  2. Βιωσιμότητα στο επίκεντρο. Πλέον, η αγορά προστάζει κάθε επιχείρηση να είναι φιλική προς το περιβάλλον. Αυτό το πνεύμα θα πρέπει να διακατέχει κάθε μικρή η μεγάλη πινελιά στην εστίαση. Το 88% των bartenders δηλώνουν ότι αξιοποιούν τους πόρους τους με πιο σωστό τρόπο, ώστε να μην χρησιμοποιούνται αλόγιστα οι γαρνιτούρες, ή να μην σπαταλάται πάγος, να μοιράζονται τα υλικά σε περισσότερα ποτά κλπ.
  1. Ιδιαίτερα υλικά. Τσορίθο, αντζούγιες, αντίδια, λωτός  κλπ φαίνεται να κεντρίζουν το ενδιαφέρον και αναμένεται να μπουν στην διαδικασία παρασκευής cocktail. Με λίγα λόγια, αναμένεται να δημιουργηθούν περισσότερο έθνικ επιλογές με πολύ ιδιαίτερες πρώτες ύλες.
    .

    .
  2.  Τα μανιτάρια ως κύριο συστατικό. Τα μανιτάρια είναι γνωστά για τα θρεπτικά τους συστατικά και φαίνεται να μπαίνουν και αυτά στη διαδικασία. Περίπου το 70% των bartenders πιστεύει ότι τα μανιτάρια είναι ιδανικά για την παρασκευή cocktail με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη βότκα με μανιτάρι και θυμάρι.
  3. Cocktail ή φαγητό; Σιγά σιγά φαίνεται να καταργείται η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο φαγητό και τα cocktail, αφού θα παρουσιάζονται συνεχώς νέα που θα αντλούν την έμπνευσή τους από το φαγητό. Όπως αναφέρει, χαρακτηριστικά, ο Μάικ Ράιαν, υπεύθυνος των μπαρ στα Kimpton Hotels & Restaurants, «οι επιρροές έρχονται απευθείας από την κουζίνα. Υπάρχει κάποια γεύση που αρέσει πολύ στον bartender, κι εκείνος προσπαθεί να τη μετατρέψει σε cocktail».

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Η ευεξία δεν είναι απλά ακόμα ένα πράγμα στην to-do λίστα σου

Taste and Hospitality

Αυτό είναι το λάθος που πιστεύουν πολλοί για τους ξηρούς καρπούς

Taste and Hospitality

Αυτή είναι η ζύμη των 2 υλικών που έχει τρελάνει το Internet!

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!