Νέα Νεα της Αγορας

ΣΤΕΚ: Πληγή για τουρισμό ο παραλιακός πεζόδρομος Αγ.Τύχωνα

Την έντονη δυσαρέσκεια του εκφράζει ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ) για τις φθορές στον δυτικό παραλιακό πεζόδρομο, που εμπίπτουν στην κυριότητα της κοινότητας Αγίου Τύχωνα, τις οποίες θεωρεί πληγή για το τουριστικό μας προϊόν.

 Έχει επιδιορθωθεί το μεγαλύτερο τμήμα και χρειάζεται επιπρόσθετο κονδύλι από το κράτος για ένα μικρό κομμάτι που απομένει, αναφέρουν στο ΚΥΠΕ πηγές από το κοινοτικό συμβούλιο Αγίου Τύχωνα.

Στην ανακοίνωση του, ο ΣΤΕΚ υπενθυμίζει ότι οι ζημιές στον παραλιακό πεζόδρομο σημειώθηκε πριν από περίπου δυο χρόνια, από θεομηνία που έπληξε την περιοχή και κατέστρεψε ολοσχερώς τμήματα του πεζόδρομου, έχοντας καταστήσει πρακτικά αδύνατη τη χρήση του.

« Έκτοτε, όσο και αν προσπάθησε η τοπική κοινότητα, μέσα από επαφές αλλά και επιστολές της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Υπουργό Μεταφορών,  τον Υπουργό Εσωτερικών, τον Υφυπουργό Τουρισμού καθώς και άλλους αρμόδιους φορείς, δεν υπήρξε καμία προσπάθεια για επιδιόρθωση του εν λόγω τμήματος», προστίθεται.

Υποδεικνύει ότι το μήκος του παραλιακού πεζόδρομου του Αγίου Τύχωνα φτάνει τα 5 χλμ. και είναι σήμερα ο μεγαλύτερος στην Κύπρο, με καθημερινή χρήση από 2,000 και πλέον άτομα.

Το πρόβλημα, συνεχίζει ο ΣΤΕΚ, ολοένα και αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου, αφού το σημείο είναι πλέον αδιάβατο με αποτέλεσμα, τόσο οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής όσο και οι τουρίστες, να μην μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν.

«Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της περιοχής με αρνητικό αντίκτυπο στα ξενοδοχεία και στις άλλες τουριστικές επιχειρήσεις, ενώ οι επιχειρηματίες της περιοχής βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς τα παράπονα των πελατών τους συνεχώς πληθαίνουν και η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο», συμπληρώνει.

Άμεσο αίτημα του Συνδέσμου είναι η λήψη δραστικών μέτρων, ώστε να αποκατασταθεί το συγκεκριμένο τμήμα του πεζόδρομου, ενώ τονίζεται ότι «αν οι αρμόδιοι  στοχεύουν η Κύπρος να θεωρείται ποιοτικός τουριστικός προορισμός, δεν θα επέτρεπαν καν τη δημιουργία τέτοιων ασχημιών και θα κινητοποιούνταν άμεσα».

« Αν δεν σέβονται τις προσπάθειες και τις επενδύσεις εκατομμυρίων που έκαναν οι επιχειρήσεις στην περιοχή, αν δεν τους ενδιαφέρει η  άσχημη εικόνα που αντικρίζουν οι τουρίστες , ας σεβαστούν τουλάχιστον τους πολίτες που διέρχονται από το συγκεκριμένο σημείο με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας», προσθέτει η ανακοίνωση.

Είναι τραγικό, καταλήγει ο ΣΤΕΚ,  σε μία τόσο δύσκολη συγκυρία για τον κυπριακό τουρισμό, να αναγκαζόμαστε να αναδείξουμε για πολλοστή φορά ένα θέμα που δεν θα έπρεπε καν να υφίσταται.

Το ΚΥΠΕ επικοινώνησε με το κοινοτικό συμβούλιο Αγίου Τύχωνα, εκπρόσωπος του οποίου διευκρίνισε ότι το μεγαλύτερο μέρος του παραλιακού πεζόδρομου έχει ήδη επιδιορθωθεί, ενώ έχει απομείνει ένα μικρό κομμάτι, μερικών δεκάδων μέτρων, για το οποίο χρειάζεται επιπρόσθετο κονδύλι από το κράτος για την επιδιόρθωση του.

Όπως μας επεσήμανε η ίδια πηγή, παρά τις μέχρι στιγμής προσπάθειες για εξασφάλιση του συγκεκριμένου κονδυλίου, δεν υπήρξε, μέχρι στιγμής, ανταπόκριση από πλευράς της Κυβέρνησης.

ΚΥΠΕ

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Αποδυνάμωση μελλοντικών κρατήσεων στα ξενοδοχεία της Πάφου

Taste and Hospitality

Συμβούλιο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας: Έτσι θα αυξηθούν τα εισοδήματα

Δύο εκ. διανυκτερεύσεις σε κάμπινγκ στην Ελλάδα, επέλεξαν ξένοι τουρίστες

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!