Νέα Νεα της Αγορας

Σε χαμηλές…πτήσεις ο τουρισμός στην ελεύθερη επαρχία Αμμόχωστου

Σε χαμηλά επίπεδα κινείται φέτος η τουριστική αγορά στην επαρχία Αμμόχωστου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δώρος Τάκκας, Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου, σημειώνοντας παράλληλα ότι γίνονται προσπαθειες προσέλκυσης τουριστών από αγορές όπως η Βρετανία, οι Σκανδιναβικές χώρες και η Κεντρική Ευρώπη. Ένεση σύμφωνα με τον ίδιο θα αποτελέσει για την περιοχή το Πάσχα με κρατήσεις Κυπρίων για διήμερα και τριήμερα εν αναμονή της έναρξης πτήσεων από το εξωτερικό τον Μάιο.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Τάκκας είπε ότι «το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή προέρχεται από την έλλειψη των Ρώσων τουριστών και η τουριστική κίνηση περιορίζεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα».

Σήμερα, ανέφερε, «υπάρχει ένας μόνο μικρός αριθμός ξενοδοχείων που λειτουργούν στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου που δεν υπερβαίνει το 30 – 40% ενώ τα υπόλοιπα ξενοδοχεία αναμένεται να ανοίξουν τέλη Απριλίου, αρχές Μαΐου».

Ωστόσο, σημείωσε, «υπάρχουν και ορισμένα ξενοδοχεία τα οποία λόγω της κατάστασης που επικρατεί με τον πόλεμο στην Ουκρανία και την μείωση των τουριστών από τη Ρωσία, θα παραμείνουν κλειστά και αυτή την περίοδο».

Ο κ. Τάκκας είπε ακόμα ότι «με δεδομένο το γεγονός πως τουρίστες από τη Ρωσία, την Ουκρανία και γενικά τη ρωσσόφωνη αγορά, είναι εξαιρετικά δύσκολο να επισκεφθούν φέτος την Κύπρο, η προσπάθεια για εξεύρεση τουριστών επικεντρώνεται στις υπόλοιπες αγορές».

Πιο συγκεκριμένα, πρόσθεσε, «επικεντρωνόμαστε σε χώρες με τις οποίες υπάρχει συνδεσιμότητα με την Κύπρο, ώστε να μπορέσουμε να μειώσουμε την “τρύπα” που δημιουργήθηκε έστω και σε μικρό βαθμό».

Απαντώντας σε ερώτηση ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου είπε ότι «ουσιαστικά επικεντρωνόμαστε στις υφιστάμενες αγορές δηλαδή αυτές που είχαμε και έχουμε ακόμα στη περιοχή, με πρώτη την Βρετανία, δεύτερη τις Σκανδιναβικές χώρες και μετά την Κεντρική Ευρώπη». Σίγουρα το επίκεντρο της αναζήτησης εστιάζεται στις χώρες από τις οποίες οι πτήσεις καταλήγουν στο αεροδρόμιο Λάρνακας, ανέφερε.

Σε άλλη ερώτηση ο κ. Τάκκας απάντησε πως «στις συγκεκριμένες αγορές επικεντρωνόμαστε διαδικτυακά ως επί το πλείστον έτσι ώστε να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους τουρίστες από αυτές τις “παλιές” ας τις ονομάσουμε αγορές, των οποίων η ανταπόκριση ήταν χαμηλή. Μεταξύ αυτών των χωρών είναι η Γαλλία με την οποία υπάρχει πλέον μεγάλη συνδεσιμότητα».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου κλήθηκε να σχολιάσει το σχολιάσει το γεγονός ότι το Υπουργείο Μεταφορών σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Τουρισμού κατάφεραν να υπάρχει μεγάλη συνδεσιμότητα με χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, ενώ υπάρχουν και αεροπορικές εταιρείες που έχουν αυξήσει τα δρομολόγια τους προς την Κύπρο.

Αυτός είπε ο κ Τάκκας «είναι ο σωστός και μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να καλύψουμε την “τρύπα” που προέκυψε από την ρωσική αγορά, μεγάλη μερίδα της οποίας κατέληγε για διακοπές στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου». «Το κενό που παρατηρείται είναι μεγάλο και καταβάλλονται προσπάθειες να λειτουργήσουμε χωρίς αυτή την αγορά και ό,τι μπορεί να γίνει γίνεται», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την πληρότητα των ξενοδοχείων την Μεγάλη Εβδομάδα, απάντησε πως «το Πάσχα των Καθολικών βοήθησε λίγο την κατάσταση και βλέπουμε να υπάρχει μια αυξημένη κινητικότητα, ωστόσο όσο περνούν οι μέρες η άφιξη τουριστών από το εξωτερικό μειώνεται».

Αναμένουμε, είπε, «ότι με το Πάσχα των Ορθόδοξων Χριστιανών, θα υπάρχουν επισκέψεις και από Κύπριους οι οποίοι θα περιοριστούν σε διήμερα και τριήμερα, ωστόσο θα αποτελέσει ένεση για τη περιοχή, αναμένοντας να ξεκινήσουν οι πτήσεις από το εξωτερικό τον Μάιο για να δούμε περισσότερη κίνηση στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου».

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον ο ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου είναι ικανοποιημένος από την τουριστική κίνηση στη περιοχή αυτές τις μέρες, ο Δώρος Τάκκας επανέλαβε πως «με δεδομένη την έλλειψη της ρωσικής αγοράς  στη περιοχή, αυτό που βλέπουμε αφήνει τους ξενοδόχους ικανοποιημένους». «Υπάρχουν οι άλλες αγορές και ελπίζουμε να καταφέρουμε τελικά να αυξήσουμε τη ροή τουριστών από τις συγκεκριμένες αγορές», είπε καταληκτικά.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Δεύτερες σκέψεις για mall και εκκλησιασμούς

Taste and Hospitality

Σαουδική Αραβία: Πρώτος κλάδος με τις μεγαλύτερες καταναλώσεις η εστίαση

Taste and Hospitality

Κτήμα Μακένζι: 34 αστυνομικοί προσέφυγαν στη δικαιοσύνη κατά της Δημοκρατίας

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!