Εφοδιαστική Αλυσίδα Πρόσωπα

Μαρία Χατζή: Η αγάπη της για τα ζυμαρικά…είναι γεύση από ιστορία

Κεφάλαιο ζυμαρικά: Ιδιαίτερες συστάσεις δεν χρειάζονται μιας και αποτελούν τα αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων σε όλο τον πλανήτη. Αν και οι Ιταλοί ερίζουν ότι είναι το εθνικό τους φαγητό, οι ρίζες των ζυμαρικών χάνονται στους αιώνες, και ιστορικές μαρτυρίες αναφέρουν ότι  οι αρχαίοι Έλληνες και Ρωμαίοι ετοίμαζαν πιάτα που έμοιαζαν πολύ με τα σημερινά μακαρόνια, με τη διαφορά ότι γίνονταν ψητά και όχι βραστά.

Τα ζυμαρικά έχουν υψηλή θρεπτική αξία αφού βρίσκονται στη βάση της Πυραμίδας της Μεσογειακής Διατροφής, γεγονός που συνιστά τη συχνή εβδομαδιαία κατανάλωση τους. Σε αντίθεση με την πεποίθηση ότι τα ζυμαρικά παχαίνουν, μία κανονική μερίδα από μακαρόνια (100 γρ) περιέχει λιγότερο από 2 γραμμάρια λίπους. Ταυτόχρονα, τα ζυμαρικά έχουν πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη και νάτριο (αλάτι). Συνδυάζοντάς τα με σάλτσες λαχανικών, κόκκινο κρέας, πουλερικά ή ψάρια, μπορούν να αποτελέσουν ένα πλούσιο σε γεύση και χαμηλό σε θερμίδες γεύμα.

Η Μαρία Χατζή μέλος της Τράντου Παραδοσιακά & Βιολογικά Ζυμαρικά αποφασίζει να δώσει για πρώτη φορά συνέντευξη στα ΜΜΕ και επιλέγει το Taste and hospitality, αφού όπως μας είπε για την ίδια αποτελεί ένα εργαλείο ενημέρωσης αλλά και θεμάτων τα οποία την βοηθούν να μάθει διαδρομές και χωριά τα οποία μέχρι σήμερα δεν γνώριζε ότι υπάρχουν.

Το αφοπλιστικό της χαμόγελο η όρεξη για δουλειά και κυρίως όπως μου εξομολογήθηκε δεν θα ήθελε ποτέ να αφήσει την Καστοριά για να ένα καλύτερο μέλλον (πολλοί νέοι έχουν εγκαταλείψει την περιοχή τα τελευταία χρόνια), γιατί απλά θεωρεί ότι αυτή η γη έχει τόσα πολλά να προσφέρει στον καταναλωτή και θέλει να ανήκει και η ίδια μέρος της ιστορίας της εταιρίας που ανήκει στην οικογένεια της.

Θα ήθελα να μας πεις λίγα λόγια για σένα

 Γεννήθηκα το 1992 στην Καστοριά, τελείωσα το σχολείο και το 2010 ξεκίνησα σπουδές στο ΤΕΙ Κοζάνης, στο τμήμα Λογιστικής. Αποφοίτησα το 2014, δούλεψα σε λογιστικά γραφεία στην Κοζάνη και στην Καστοριά και από το 2016 έχω αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση που έχει ως αντικείμενο την παραγωγή παραδοσιακών ζυμαρικών στο Κεφαλάρι Καστοριάς.

Πώς πήρες την απόφαση να ασχοληθείς με την επιχείρηση των ζυμαρικών;

Αγαπώ πολύ αυτό που σπούδασα, ήθελα να δουλέψω και να εξελιχθώ στον συγκεκριμένο τομέα αλλά λόγω της κρίσης, που ήδη βρισκόμασταν στην Ελλάδα, ήταν αρκετά δύσκολο. Παρουσιάστηκαν πολύ καλές ευκαιρίες για το εξωτερικό αλλά δεν ήθελα ποτέ να φύγω από τον τόπο μου. Στην επιχείρησή μας πήγαινα για να βοηθήσω όποτε χρειαζόταν τους γονείς μου. Δεν σου κρύβω όμως ότι δεν υπήρχε στα όνειρα και στους στόχους μου να ασχοληθώ περαιτέρω. Το 2016 όμως όλα αλλάζουν, συνειδητά παίρνω την απόφαση να αναλάβω την επιχείρηση, πιστεύοντας στον προϊόν που είχαν δημιουργήσει οι γονείς μου το οποίο είναι εξαιρετικό σε ποιότητα και γεύση και πιστεύοντας ότι υπάρχει δυναμικότητα παραγωγής και εξέλιξης.

Έτσι λοιπόν ξεκίνησε ένα ταξίδι, με πρώτο βήμα το rebranding, με δυσκολίες και προκλήσεις μέσα από τις οποίες όμως ανακαλύπτεις τη μαγεία της δημιουργίας, κι ήξερα ότι αυτό ήθελα τελικά να κάνω, να δημιουργώ. Φυσικά οι σπουδές μου με βοήθησαν πολύ ώστε να μπορώ να αναδιοργανώσω την επιχείρησή μας και να γίνει πιο κερδοφόρα. Το να αναλάβω την επιχείρησή μας ήταν η καλύτερη απόφαση μου και δεν το μετανιώνω καθόλου!

Ποιο είναι το «ιδιαίτερο» χαρακτηριστικό που κάνει την εταιρία ξεχωριστή;

Η ιδέα ξεκίνησε από την κουζίνα του σπιτιού μας και την αγάπη των γονιών μου να φτιάχνουν σπιτικά χειροποίητα προϊόντα όπως μαρμελάδες, σάλτσες ακόμη και  ζυμαρικά για να έχουμε στο σπίτι μας τρόφιμα από αγνά υλικά. Αυτή η αγάπη και το μεράκι να δημιουργούν γευστικά και ποιοτικά τρόφιμα είναι τα κύρια συστατικά που χαρακτηρίζουν τα προϊόντα μας. Η επιχείρηση δεν αποσκοπεί στο πρόσκαιρο κέρδος, πρωταρχικό μέλημα μας είναι η ποιότητα των προϊόντων, με πρώτιστη σημασία την σωστή επιλογή των πρώτων υλών ώστε να διατηρούν την γεύση τους, σεβόμενοι πάντα τους καταναλωτές.

Ποιες οι μεγαλύτερες επιτυχίες σας μέχρι σήμερα;

Η επιχείρηση ξεκίνησε το 2005 και μέχρι πριν λίγα χρόνια η τοποθέτηση των προϊόντων περιοριζόταν σε μαγαζιά της γειτονιάς και γενικότερα σε τοπικό επίπεδο. Η μεγαλύτερη επιτυχία ήταν ότι διευρύναμε αυτό το μικρό δίκτυο πωλήσεων και επεκταθήκαμε σε περισσότερα σημεία στην Ελλάδα, με το μεγαλύτερο βήμα την παρουσία των προϊόντων μας σε ευρωπαϊκές χώρες εισπράττοντας θετικά σχόλια σχετικά με την γεύση τους ακόμη και για την εμφάνιση τους ως συσκευασίες.

Φαντάζομαι υπάρχουν μελλοντικά πλάνα;

Σημαντικός στόχος μας είναι η καθιέρωση των προϊόντων στον ελλαδικό χώρο και η μεγαλύτερη εξάπλωση στην διεθνή αγορά. Βραχυπρόθεσμοι στόχοι είναι η δημιουργία νέων γεύσεων, ιδιαίτερων γεύσεων και η δημιουργία προϊόντων που θα συμβαδίζουν με τις σύγχρονες διατροφικές συνήθειες.

Μου έχεις υποσχεθεί πώς θα βρεθούμε Κύπρο…

Ειλικρινά θέλω να έρθω σύντομα στη Κύπρο να γνωρίσω τις ομορφιές της, τις γεύσεις, τις παραδόσεις, τους ανθρώπους και οποιαδήποτε άλλη εμπειρία μπορεί να προσφέρει σε ένα ταξιδιώτη! Θα σε δω σύντομα.

 Αποκλειστικό

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Η σημασία της σωστής αποθήκευσης των αποθεμάτων

Taste and Hospitality

Ό,τι είναι τα play offs για τις ομάδες ποδοσφαίρου…έτσι και ο τρύγος για τους αμπελοκαλλιεργητές

Taste and Hospitality

Τι είναι το εστραγκόν; Οφέλη

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!