Νέα Νεα της Αγορας

«Τρεις κουταλιές προχειρότητας, πέντε ουγγιές «αέρα κοπανιστό» και λίγο πασπάλισμα «εισήγησης ειδικών»

«Τρεις κουταλιές προχειρότητας, πέντε ουγγιές αέρα κοπανιστό, και λίγο πασπάλισμα «εισήγησης ειδικών» για να ξεγελαστεί η γεύση από τα σάπια υλικά». Μια τοξική συνταγή από  μία η χώρα που χρωστάει παντού. Τελικά έχουμε χρήματα ή όχι; Το ερώτημα παραμένει αναπάντητο, καθώς το οικονομικό επιτελείο αφενός δηλώνει ότι η Κύπρος ανακάμπτει.

Τα κέντρα διασκέδασης είχαν παραμείνει κλειστά την περίοδο από τις 14 Απριλίου του 2020 μέχρι και τον Ιούνιο του 2021.  Με τα εκατοντάδες διατάγματα παρέμειναν κλειστά 62 βδομάδες, με το Υπουργείο Οικονομικών να έχει αποζημιώσει μόνο για τις 30 επιχειρήσεις.

Ενώπιον της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής, στις 3 Μάιου, έπειτα από εισήγηση της επιτροπής θα εξεταστούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει σε συγκεκριμένες επαγγελματικές δραστηριότητες λόγω των ειδικών μέτρων για καταπολέμηση της πανδημίας όπως για παράδειγμα γυμναστήρια, εστιατόρια, κέντρα αναψυχής και διασκέδασης και άλλα. Ωστόσο, η συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα κέντρα διασκέδασης εξαιτίας των μέτρων που εφαρμόζονται ένεκα της εξάπλωσης της πανδημίας.

Στη συνεδρία της επιτροπής Εμπορίου θα παραστούν  εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, του Υπουργείου Υγείας, του Υφυπουργείου Τουρισμού, της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Ελέγχου Λοιμωδών Νοσημάτων του ίδιου υπουργείου, της Αστυνομίας Κύπρου, της Συμβουλευτικής Επιτροπής για θέματα COVID-19, των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΠΕΟ, ΣΕΚ και ΔΕΟΚ, της ΠΟΒΕΚ και του Παγκύπριου Συνδέσμου Κέντρων Διασκέδασης (ΠΑΣΥΚΕΔ).

Φαίνεται ότι το Υπ. Οικονομικών να μην έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις του και να μην παραχωρεί μέχρι και σήμερα το σύνολο του εφάπαξ που είχε ανακοινωθεί ότι θα δοθεί για την περίοδο που τα κέντρα διασκέδασης είχαν παραμείνει κλειστά.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Κέντρων Διασκέδασης (ΠΑΣΥΚΕΔ) όπως είπε στο συνάδελφο Άγγελο Αγγελοδήμου: «Ο Σύνδεσμος κάλεσε αρκετές φορές τον υπουργό Οικονομικών να καταβάλει στους επαγγελματίες ολόκληρο το εφάπαξ ποσό που είχε εξαγγείλει ότι θα δώσει εξαιτίας τους γεγονότος ότι τα κέντρα είχαν παραμείνει κλειστά κατά την περίοδο της πανδημίας, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει ανταποκριθεί».

Σύμφωνα με τον ​Warren Buffett ​«όταν παίζεις σε μία παρτίδα πόκερ και επί 20 λεπτά δεν έχεις καταφέρει να καταλάβεις ποιος είναι το κορόιδο, τότε το κορόιδο είσαι εσύ.» Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι, για τους περισσότερους, το χρήμα δεν είναι παιχνίδι. Για τους πολλούς το χρήμα είναι επιβίωση… ίσως και η ίδια η ζωή.​

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Επίσκεψη Καρούσου και Πρέσβειρας της Πολωνίας στην Κύπρο

Taste and Hospitality

N.Αναστασιάδης: Φθηνότερο ρεύμα…όταν έρθει το φυσικό αέριο

Taste and Hospitality

Caffè Florian: Κινδυνεύει με λουκέτο το παλαιότερο καφέ του κόσμου (ΦΩΤΟΣ)

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!