Εκδηλώσεις Εκδηλώσεις/Σεμινάρια

Διαγωνισμός Οίνου: Θα πραγματοποιηθεί από τις 2 μέχρι τις 6 Μαΐου

Ο 13ος Κυπριακός Διαγωνισμός Οίνου, που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 μέχρι τις 6 Μαΐου 2022, επιβεβαιώνει την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει η Πολιτεία στον αμπελοοινικό τομέα και τη βούλησή της για την περαιτέρω ανάπτυξή του. Είναι γενικά παραδεκτό ότι ο κυπριακός οίνος έχει κάνει τεράστια άλματα προόδου τα τελευταία χρόνια και έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των οινοφίλων. Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται από το Τμήμα Γεωργίας και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή, καθώς και του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (OIV).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας, η επίσημη έναρξη του Διαγωνισμού θα ανακοινωθεί σε συνέντευξη Τύπου, τη Δευτέρα 2 Μάϊου 2022, στις 9:00 πμ, στο ξενοδοχείο St Raphael Resort & Marina στη Λεμεσό, στην παρουσία του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή και του Δημάρχου Λεμεσού κ. Νίκου Νικολαΐδη. Συνεργαζόμενοι φορείς με το Τμήμα Γεωργίας για τη διοργάνωση του Διαγωνισμού είναι το Υφυπουργείο Τουρισμού, ο Δήμος Λεμεσού, ο Σύνδεσμος Οινοποιών Κύπρου, η Ένωση Πτυχιούχων Οινολόγων Κύπρου, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Οινοχόων, ο Όμιλος Οινοφίλων Κύπρου, η Ομάδα Οινοφίλων ΟίνοΑρτ και ο Όμιλος Οινοφίλων Αμμοχώστου «Βάκχος».

Στο διαδικαστικό μέρος του Διαγωνισμού θα συμμετέχει επταμελής κριτική επιτροπή διεθνούς κύρους, υπό το συντονισμό του Prof. Valeriu Cotea, ο οποίος έχει καθοριστεί από τον Διεθνή Οργανισμό Αμπέλου και Οίνου (OIV) ως Πρόεδρος της Επιτροπής και επιτηρητής των διαδικασιών διεξαγωγής του διαγωνισμού. Η ρύθμιση των διαδικασιών του Διαγωνισμού βασίζεται στο διεθνές Πρότυπο του OIV με τίτλο: “Standard for International Wine and Spirituous Beverages of Vitivinicultural Origin Competitions”.

Στο πλαίσιο του Διαγωνισμού, το Τμήμα Γεωργίας θα διοργανώσει τεχνική ημερίδα την Τετάρτη 4 Μαΐου 2022, από τις 6:00 μμ μέχρι τις 10:00 μμ, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης” στη Λεμεσό. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, τα μέλη της κριτικής επιτροπής του Διαγωνισμού θα μοιραστούν με το ακροατήριο τις δικές τους εμπειρίες και την εμπειρογνωμοσύνη τους στον αμπελοοινικό τομέα.

Κορύφωση των εκδηλώσεων θα αποτελέσει η «Τελετή Βράβευσης και το Επίσημο Δείπνο» που θα διεξαχθεί την Παρασκευή, 6 Μαΐου 2022 και ώρα 19:00, στο ξενοδοχείο St Raphael Resort & Marina στη Λεμεσό. Για πληροφορίες και πώληση εισιτηρίων για την τελετή βράβευσης, στο τηλέφωνο 25 877010.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Ο Μίκης Θεοδωράκης στον Μακρύδρομο!

Taste and Hospitality

Δωρεάν ξεναγήσεις στο Μουσείο Δρούσειας κάθε Σάββατο

Taste and Hospitality

Δωρεάν Εκπαιδευτικά Εργαστήρια Χειροτεχνίας στη Δορά το τριήμερο!

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!