Παρουσίαση Φιλοξενία

ROYAL JORDANIAN: «Πάμε μαζί» στην χώρα με Φως και ιστορία (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Μια μέρα όλο τρέξιμο την περασμένη Παρασκευή. Τόσες πολλές συναντήσεις και διασκέψεις που όλα μαρτυρούσαν την έντονη επιθυμία όλων των εμπλεκομένων του τουρισμού για την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν. Αργά το βράδυ θα βρεθώ σ’ ένα από τα αγαπημένα μου ξενοδοχεία της πρωτεύουσας το Hilton Park όπου στις μεγάλες αίθουσες λαμβάνουν μέρος πολλές εταιρίες με εκδηλώσεις και σεμινάρια.

Ήταν το πρώτο ραντεβού που θα είχα με την αεροπορική εταιρία ROYAL JORDANIAN. Αργοπορημένη (όπως πάντα!) θα πάρω θέση στο τραπέζι με το νούμερο 7.  Παρατηρώ τους καλεσμένους, κλέβω ματιές από την εκπληκτική διακόσμηση όπου παντού κυριαρχούσε το αριστοκρατικό έμβλημα των αερογραμμών.

Karim Makhlouf Chief Commercial Officer at Royal Jordanian Airlines.

Οι  ROYAL JORDANIAN είναι μέλος των αραβικών αερομεταφορέων, καθώς και μέλος της συμμαχίας OneWorld. Διαθέτει ξεχωριστό τμήμα φορτίου του Royal Jordanian Cargo, που εργάζεται στην Ευρώπη, την Αμερική και την Αφρική.

Ιδρύθηκε το 1963 με μόλις 3 αεροσκάφη, για να φτάσει στις μέρες μας να πραγματοποιεί περισσότερες από 500 πτήσεις εβδομαδιαίως. Εκτελεί τόσο εγχώριες όσο και διεθνείς πτήσεις σε 40 χώρες του κόσμου: Αθήνα (Ελλάδα), Βερολίνο (Γερμανία), Μόντρεαλ (Καναδάς), Ντιτρόιτ (ΗΠΑ), Λάρνακα (Κύπρος), Λονδίνο (Ηνωμένο Βασίλειο) και πολλούς άλλους. Το τμήμα φορτίου πραγματοποιεί πτήσεις προς Αθήνα (Ελλάδα), Λονδίνο (Ηνωμένο Βασίλειο), Τελ Αβίβ (Ισραήλ), Δαμασκός (Συρία) και άλλοι.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό αερομεταφορέα, με υπηρεσία παρόμοια με τις  Emirates, Singapore, Cathars κ.λπ. Το διεθνές αεροδρόμιο Queen Alia (QAIA) της Ιορδανίας, είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας και βρίσκεται 20 μίλια νότια του Αμμάν. Ο νέος τερματικός σταθμός ολοκληρώθηκε το Μάρτιο του 2013. Σχεδιάστηκε από τον Sir Norman Foster (Foster + Partners) και το σχήμα του είναι εμπνευσμένο από σκηνές Βεδουίνων.

Mε την κυρία Sana Za’arir marketing coordinator faith tourism

Η Ιορδανία δεν αποτελεί μόνο σημαίνον μέλος του Αραβικού Συνδέσμου και του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας αλλά και βασική χώρα στην αρχιτεκτονική ασφάλειας της Μέσης Ανατολής όντας και η πρώτη χώρα, το 1994, μετά την Αίγυπτο που σύναψε συμφωνία ειρήνης με το Ισραήλ. Επιπλέον τα τελευταία χρόνια τόσο ο ρόλος της στο Μεσανατολικό όσο και οι περιφερειακές της προσπάθειες στην συριακή κρίση την καθιστούν ενδιαφέροντα δρώντα στον αραβομουσουλμανικό κόσμο. Αυτά όσα αφορά την πολιτική θέση της χώρας.

Ένα ταξίδι προς την Ιορδανία μόλις αρχίζει…

Η μελέτη όπως παρουσιάστηκε προς μέλη  του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών πρακτόρων και άλλων παρουσία του Υφυπουργού Τουρισμού Σάββα Περδίου είχε μια ιδιαίτερη βαρύτητά. Η εταιρία ανέλυσε στόχους, πλάνα και άνοιξε  τα φτερά της για περισσότερους προορισμούς από και προς την Ιορδανία.  

Μια μικρή χώρα που καταλαμβάνει περίπου 90 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα (συμπεριλαμβάνοντας και τη νεκρά θάλασσα). Αμμάν, Πέτρα, Wadi Rum, Γέρασα, Αζλούν, Κάστρα Ερήμου, Βηθανία, Όρος Νέμπο, Μάταμπα, μερικά από τα ιστορικά τοπία από την περίοδο της Παλαιολιθικής εποχής.

Γέρασα: Πρόκειται για την πιο καλοδιατηρημένη Ελληνορωμαϊκή πόλη του κόσμου, στην οποία λέγεται ότι έμεναν οι ηλικιωμένοι Μακεδόνες πολεμιστές του Μεγάλου Αλεξάνδρου. 

Το ένα φιλμάκι διαδέχεται το άλλο.  Άκαμπα είναι το μοναδικό παραθαλάσσιο θέρετρο της χώρας. Έχει μια συνοριακή θέση στον πολιτικό χάρτη του κόσμου. Προσελκύει νέους και δραστήριους ανθρώπους που προτιμούν την ενεργό ανάπαυση. Οι παραλίες της Άκαμπα είναι αμμώδεις και με βότσαλο και βραχώδεις. Τα πρώτα βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της πόλης, ενώ τα δεύτερα στο νότιο. Η μερίδα του λέοντος των παραλιών ανήκει εξ ολοκλήρου σε ξενοδοχεία της πρώτης γραμμής. Υπάρχουν αρκετά βολικές ακτές που ανήκουν στον δήμο. Η είσοδος είναι δωρεάν και μπορείτε να νοικιάσετε ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Άκαμπα: Πόλη και λιμάνι της Ιορδανίας στην Ερυθρά Θάλασσα, πολύ κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ και την Αίγυπτο

Υπάρχουν περίπου τριάντα τοποθεσίες καταδύσεων σε άμεση γειτνίαση με την ακτή. Και αυτός είναι ο λόγος που η Ιορδανία (Άκαμπα) είναι ελκυστική για όσους αγαπούν τις καταδύσεις.

Μυστηριώδης Πέτρα, έρημος Wadi Rum, ο τόπος της βάπτισης του Ιησού Χριστού – όλα αυτά είναι η χώρα της Ιορδανίας. Η Άκαμπα είναι ένα νεανικό θέρετρο. Αναπτύχθηκε όμως από έναν πολύ αρχαίο οικισμό, ο οποίος είναι τουλάχιστον έξι χιλιάδων ετών. Εδώ βρίσκονται τα ερείπια της παλαιότερης χριστιανικής εκκλησίας στον κόσμο. Η αρχαία πόλη βρισκόταν σε ένα βραχώδες ακρωτήριο, το οποίο τώρα ονομάζεται λόφος Τελ αλ-Χαλίφα. Εκεί μπορείτε να δείτε αντικείμενα που ανακτήθηκαν κατά τη διάρκεια των αρχαιολογικών ανασκαφών. Κατά τη διάρκεια των Σταυροφοριών χτίστηκε ένα στρατιωτικό οχυρό από Ευρωπαίους ιππότες. Διατηρήθηκε σε «λειτουργική κατάσταση» για αιώνες, και ως εκ τούτου το Φρούριο των Μαμελούκων έχει επιβιώσει μέχρι σήμερα.

Η Πέτρα της Ιορδανίας ή Ράκμου αποτελεί ένα από τα εφτά σύγχρονα θαύματα του κόσμου και μνημείο Παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Συγκλονίζει τους επισκέπτες με την ομορφιά της αλλά και το χρώμα της. Με όνομα ελληνικό συνεχίζει να αποτελεί ένα από τα πιο μοναδικά μνημεία του κόσμου.

Η γειτονική μας χώρα φημίζεται για τον αρχαιολογικό χώρο της Πέτρας, ένα από τα 7 νέα θαύματα του κόσμου και Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, αλλά και για την έρημο Wadi Rum, την Νεκρά Θάλασσα και την πολύβουη πρωτεύουσά της, το Αμμάν. Καθόλου τυχαία έχει εικονογραφήσει κάθε τουριστικό οδηγό και καμπάνια που αφορά την Ιορδανία. Η Πέτρα, η αινιγματική πρωτεύουσα των Ναβαταίων, με τους λαξευμένους σε ψαμμιτικά ροδοκόκκινα πετρώματα οικισμούς, τα στενά περάσματα και τα εμβληματικά κτίρια προσφέρει μια μοναδική διαδρομή που ξεκινάει από το ελικοειδές φαράγγι Siq και διαρκεί περίπου έξι ώρες. Στην τελευταία στροφή του φαραγγιού, θα δεις να ξεπροβάλλει το πιο χαρακτηριστικό τοπόσημο της χώρας, το Θησαυροφυλάκιο (Al-Khazneh). Ανεβαίνοντας από την αριστερή μεριά, θα έχεις πανοραμική θέα του εντυπωσιακού μνημείου από ψηλά και το κλασικό ινσταγκραμικό κλικ.

Amer Essam Al Twal – Faith Tourism Specialist

Οι Ιορδανοί χρησιμοποιούν το Ιορδανικό Δηνάριο (JOD), το οποίο διαιρείται σε 100 piastres. Υπάρχουν χαρτονομίσματα  του 1, 5, 10, 20 και 50 ενώ 1 δηνάριο ισοδυναμεί με 1,25 ευρώ. Σε πολλά σημεία δέχονται δολάρια και ευρώ, αλλά αν κατευθυνθείς προς την έρημο Wadi Rum ή την Πέτρα, φρόντισε να έχεις μαζί σου μετρητά γιατί δεν θα βρεις ΑΤΜ.

Μάλλον η Ιορδανία σε λίγο καιρό απο τώρα θα είναι ο «mustvisit» προορισμός. Εμείς προς το παρόν ετοιμάζουμε βαλίτσες για ένα ταξίδι όλο περιπέτεια, διασκέδαση και μπόλικη ιστορία…

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Eρειπωμένο σπίτι στις Πλάτρες…για γερά νεύρα! (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Taste and Hospitality

Η διαδρομή προς Αμαργέτη μας επιφύλασσε μια έκπληξη

Riccardo Campinoti: Η επιτυχία του Le Ragnaie δεν ήταν τυχαία

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!